Καραμανλής Παναγιωτόπουλος και Λεονταρίδης: …με τον ηρωισμό και το θάρρος τους έγραψαν ιστορία!

Μέσα στην πανδημία έγινε την Κυριακή η τελετή – τιμής και αξίας στους ήρωες που θυσιάστηκαν στο Ρούπελ

Αυτό τόνισε στις δηλώσεις του και ο Κώστας Καραμανλής που απέτισε φόρο τιμής στους ήρωες των Οχυρών, που πριν από 80 χρόνια καθήλωσαν τους Γερμανούς εισβολείς στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

«Υπερασπιστές του Οχυρού Ρούπελ, που με τον ηρωισμό και το θάρρος τους, έγραψαν ιστορία που συγκινεί μέχρι και σήμερα.

Οι πεσόντες στο Οχυρό Ιστίμπεη αγωνίστηκαν σε μια άνιση μάχη και αντιστάθηκαν στα εχθρικά στρατεύματα μέχρι το τέλος.

Ο λοχίας Δημήτρης Ίτσιος θυσιάστηκε για την πατρίδα παραμένοντας πιστός στο καθήκον του και συνέχισε να αντιστέκεται ακόμα και όταν έμεινε μόνος στο πολυβολείο Π8, στο όρος Μπέλες.

Χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη των ηρώων και να αναδείξουμε την ιστορική αυτή περιοχή.

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε αυτούς που υπερασπίστηκαν την ελευθερία της πατρίδας μας με την αυτοθυσία τους.»

Στην Πρώτη βρέθηκε και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος

Τιμώντας τους ΝεοΠετριτσιώτες πεσόντες κατά τη «Μάχη των Οχυρών,» ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε λευκά τριαντάφυλλα στην αναθηματική πλάκα, που τοποθετήθηκε πρόσφατα στην πλατεία του χωριού, με απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου

Όπως δήλωσε ο κ.Καραμανλής: «Είναι σημαντικό που η τοπική κοινωνία δεν ξεχνάει τους πεσόντες των Οχυρών, παρά τα πολλά χρόνια που πέρασαν από τότε»

Μνημείο αυτοθυσίας και ηρωισμού χαρακτήρισε το Ρούπελ και ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Θεόφιλος Λεονταρίδης

« Με την παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλου , του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ( ΓΕΕΘΑ) κ. Κ. Φλώρου και του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού ( ΓΕΣ) κ .Χ. Λαλούση  αποτίσαμε σήμερα φόρο τιμής στα Οχυρά της αδούλωτης Ελληνικής ψυχής που έδωσε αγώνες για την ελευθερία της Πατρίδας μας»

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της αντίστασης αξίζει να αναφέρουμε πως οι άνδρες του Π.8 ευθύνονται για τον θάνατο 232 γερμανών στρατιωτών, δηλαδή όσους σκότωσε ολόκληρος ο στρατός της Γιουγκοσλαβίας στη διάρκεια της γερμανικής εισβολής τον Απρίλιο 1941!

Αν μιλάμε για …αντίσταση!

Πάντως νωρίτερα το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκαν την πατρική οικία του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών.

Ένα προσκύνημα πριν την τελετή ήταν … απαραίτητο!

Δείτε επίσης