Στο Προμαχώνα τρεις επιπλέον σταθμοί ελέγχου!

Σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την επίλυση του μείζονος προβλήματος των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στο συνοριακό πέρασμα του Προμαχώνα στο πλαίσιο της οδικής σύνδεσης Ελλάδας – Βουλγαρίας συζητήθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Εκ μέρους του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Βουλγαρίας στη συνάντηση συμμετείχε η γενική γραμματέας του Συμβουλίου Κλεονίκη Γεωργιάδου, ενώ παρών στη συνάντηση πέρα από τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Η γ.γ. του Συμβουλίου παρουσίασε της διαστάσεις του προβλήματος σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον Προμαχώνα και ζήτησε εκ μέρους της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας της Βουλγαρίας  την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποσυμφόρηση του τελωνειακού σταθμού και την ταχύτερη διέλευση των οχημάτων.

Εργασίες δημιουργίας τριών (3) επιπλέον σταθμών ελέγχου στο Προμαχώνα

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του προβλήματος, με πρωτοβουλία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα  τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο ξεκίνησαν και αποπερατώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εργασίες δημιουργίας τριών (3) επιπλέον σταθμών ελέγχου με την κατασκευή βάσεων και στήριξης έτοιμων λειτουργικών νέων οικίσκων.
Επίσης, άμεση ήταν και η αντίδραση της Αστυνομικής Διοίκησης που θα ενισχύσει με επιπλέον δυνάμεις τους νέους σταθμούς, καλύπτοντας τις λειτουργικές ανάγκες στελέχωσης.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής:


«Οι τρεις νέες γραμμές εισόδου θα συμβάλλουν σημαντικά στη διευκόλυνση των ταξιδιωτών οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα μας οδικώς, σε συνδυασμό και με τα νέα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για τη διαδικασία υγειονομικού ελέγχου των εισερχόμενων τουριστών στη χώρα μας, όπως η αναγνώριση των rapid tests σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό με αρνητικό αποτέλεσμα και η αύξηση του ορίου ηλικίας για τους ελέγχους σε παιδιά τουριστών».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι «ακολουθώντας τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι έλεγχοι των απαραίτητων πιστοποιητικών κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνονται πλέον σε παιδιά από 12 ετών και άνω, αντί των 6 ετών, όπως ίσχυε έως τώρα».

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι πλέον οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να επιδεικνύουν το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή.

Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο Βουλγαρίας: Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση

Όσο για το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο Βουλγαρίας από την μία ευχαρίστησε τον υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά τους για συνάντηση, καθώς και για την προσωπική του παρέμβαση για την βελτίωση των συνθηκών στον Προμαχώνα.

Οπότε τέλος καλό , όλα …καλά!