Με πρωτοβουλία Κώστα Καραμανλή Ξεκίνησαν στον Προμαχώνα τρεις νέοι σταθμοί ελέγχου !

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών  Κώστα Καραμανλή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα  τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο ξεκίνησαν άμεσα εργασίες δημιουργίας 3 ακόμα σταθμών ελέγχου με την κατασκευή βάσεων και στήριξης έτοιμων λειτουργικών νέων οικίσκων οι οποίοι μάλιστα έχουν παραγγελθεί και θα τοποθετηθούν εντός 10 ημερών.

Είχε προηγηθεί πρώτα επικοινωνία με την διοίκηση της αστυνομίας  και επιτόπιος τεχνικός έλεγχος με πρωτοβουλία του Αντιστρατήγου κ. Σκούμα Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας.

Άμεση ήταν ασφαλώς και η αντίδραση της αστυνομικής διοίκησης που  δέχθηκε να ενισχύσει με αστυνομικούς  τους νέους σταθμούς καλύπτοντας τις λειτουργικές ανάγκες στελέχωσης ενώ παράλληλα λύθηκε θετικά και το αίτημα των Σερραίων αστυνομικών για την χορήγηση ενός λεωφορείου που θα καλύπτει τις υπηρεσιακές μετακινήσεις τους .

Με αφορμή τα παραπάνω τέθηκε και το θέμα του αυτοκινούμενου συστήματος ελέγχου φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες x (x-ray) το οποίο τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω συντήρησης και αντικατάστασης υλικών .

Το θέμα θα επιλυθεί μέσα στον Ιούλιο καθώς προγραμματίστηκε η απαιτούμενη αύξηση προϋπολογισμού και θα τεθεί εκ νέου στην υπηρεσία του τελωνείου εν αναμονή των  νέων  υπερσύγχρονων scanner X-RAY που θα προμηθευτεί μετά από διεθνή διαγωνισμό και την ολοκλήρωση των χρονοβόρων διαδικασιών.

Πολλές φορές αναλαμβάνουμε όλοι μας να λύσουμε προβλήματα που χρονίζουν έστω και εάν δεν είναι αρμοδιότητα μας και ασφαλώς σε χρόνο πολύ μεταγενέστερο . 

Όπως υπάρχουν στιγμές που κάποιοι πρέπει να πάρουν πρωτοβουλία και να μιλήσουν με έργο.

3ήμερο Αγίου Πνεύματος στα σύνορα λοιπόν