Καραμανλής – Σπυρόπουλος εξασφαλίζουν 3.600.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στο Νομό Σερρών!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος εξασφάλισε συνολικές πιστώσεις ύψους 3.600.000 ευρώ για ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα στο Νομό Σερρών.

Οι σχετικές αποφάσεις υπεγράφησαν σήμερα, στην Αθήνα, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Αντιπλημμυρικά έργα καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Στρυμόνα συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000,00 ευρώ υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Συγκεκριμένα με τις σημερινές αποφάσεις του κ. Καραμανλή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα χρηματοδοτήσει την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών με τα εξής ποσά :

  • α) των 1.100.000,00 για έργα στην περιοχή του Δ.Δ. Χειμάρρου και του Δ.Δ. Βαρικού του Δήμου Ηράκλειας. Το έργο αποσκοπεί στις αναγκαίες εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης των φερτών υλικών και αποκατάσταση της διατομής της βαθιάς κοίτης του ποταμού Στρυμόνα κατάντη της λίμνης Κερκίνης.
  • β) των 1.200.000,00 ευρώ για έργα απομάκρυνσης νησίδων στην περιοχή των Δήμων Εμ. Παπά και κυρίως της Βισαλτίας επί του ποταμού Στρυμόνα. Οι εργασίες θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που εμφανίστηκαν έντονα τα τελευταία χρόνια στα παρακείμενα αγροτεμάχια δημιουργώντας χιλιάδες προβλήματα στον πρωτογενή τομέα. Συγκεκριμένα στον κάτω ρου του ποταμού Στρυμόνα, η ύπαρξη μεγάλων νησίδων δημιουργεί ανάσχεση της ροής του ποταμού με κίνδυνο δημιουργίας πλημμυρικών φαινόμενων σε μεγάλες παροχές.

Τα 2.300.000,00 ευρώ είναι η 3η χρηματοδότηση που υπέγραψε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής για αντιπλημμυρικά έργα στην πεδιάδα των Σερρών μετά το:

Διαβάστε εδώ για τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλο

Διαβάστε εδώ για τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here