Κώστας Καραμανλής: Να στηρίξουμε το Νοσοκομείο Σερρών!

Συνέχιση των Rapid test στη Π. Ε Σερρών με τη συνδρομή του Υπουργού Κώστα Καραμανλή.

Συγκεκριμένα σε συνέχεια της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή με εκπροσώπους φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, αποφασίστηκε η συνέχιση των Rapid
Tests ανά Δήμο .

Τests που θα γίνονται στοχευμένα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συγκεκριμένες
πληθυσμιακές ομάδες εργαζομένων
,  σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα,
πάντοτε με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και με στόχο να σπάσει η
αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού.

Rapid Tests στο Δήμο Σιντικής και στις Φυλακές Νιγρίτας

Ήδη ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος των Tests  στην ΠΕ Σερρών και η αρχή θα γίνει μάλιστα από την Ροδόπολη του Δήμου Σιντικής και πάντα μετά από συνεννόηση με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Σιντικής.

Πάντως και στις φυλακές στην Νιγρίτα θα γίνουν Tests καθώς και εκεί το προσωπικό, όπως και οι φυλακισμένοι, νιώθουν …ευάλωτοι!

Για τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, μίλησε ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, στην εκπομπή «Κάθε μεσημέρι» με την Ελένη Μωραϊτη, στην τηλεόραση Επιλογές.

Κώστας Καραμανλής: Προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε το Νοσοκομείο Σερρών που δέχεται την μεγαλύτερη πίεση !

«Σήμερα γίνονται πολλά test σε όλους τους δήμους. Αύριο Τρίτη, θα γίνουν έλεγχοι στην Ροδόπολη, την Τετάρτη στην Ηράκλεια, ενώ την Πέμπτη προγραμματίζεται να βρεθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις φυλακές Νιγρίτας και να γίνουν εξετάσεις σε εργαζόμενους και φυλακισμένους», είπε ο κ. Καραμανλής.

Ο υπουργός προέτρεψε τους πολίτες των Σερρών να κάνουν τα τεστ, αφού, όπως
επισήμανε, δεν υπάρχει άλλη λύση, εκτός της πρόληψης, για να αντιμετωπίσουμε την
COVID-19, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας, τις
οικογένειές μας και τους φίλους μας.

Ενισχύεται το Νοσοκομείο Σερρών

Στη συνέχεια ο κ. Κώστας Καραμανλής τόνισε την τιτάνια προσπάθεια που γίνεται για να ενισχυθεί το Νοσοκομείο των Σερρών, το μεγαλύτερο της περιοχής, τόσο σε υγειονομικό υλικό και εγκαταστάσεις όσο και σε γιατρούς.

Θα προκηρυχθούν θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Σερρών

«Θα προκηρυχθούν στο προσεχές διάστημα θέσεις γιατρών στο νοσοκομείο και το συντομότερο θα καλυφθούν», είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένες θέσεις και ειδικότητες γιατρών έχουν αποφασιστεί σε σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή του διευθυντή της Υγειονομικής Περιφέρειας και του διοικητή του νοσοκομείου.

Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τους εργαζόμενους, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου για την υπερπροσπάθεια που κάνουν εν μέσω της πανδημίας.

«Δίνουν έναν αγώνα που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι τους εξασφαλίσουμε όλα τα μέσα ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στο δύσκολο αγώνα τους εναντίον της COVID».

Mάλιστα, διευκρίνισε ότι ακόμη και από την πρώτη φάση της πανδημίας, με δική του
πρωτοβουλία, είχε γίνει μια δωρεά 100.000 για την προμήθεια αναπνευστήρων, ενώ είναι σε εξέλιξη η κτιριακή αναβάθμιση, μετά από δωρεά της κας Μαρίας Αναστασιάδη, της εταιρείας FIBRAN, και επιπλέον η εταιρεία Μυτιληναίος έδωσε 125.000 ευρώ ώστε να αγοραστούν όλα τα απαραίτητα για να λειτουργήσει η αναβαθμισμένη μονάδα και να προμηθευτεί το νοσοκομείο άμεσα επιπλέον ιατρικό εξοπλισμό για τους εργαζόμενους.

«Για να αποφύγουμε χρονοβόρες διαδικασίες, προσωπικά ζήτησα η Σέρρες να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενίσχυσης, χωρίς να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός γιατί δυστυχώς, η περιοχή μας επλήγη βάναυσα από τον κορονοϊό.

Οπότε, προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε την υγειονομική μονάδα που δέχεται την μεγαλύτερη πίεση και δεν είναι άλλη από το Νοσοκομείο Σερρών», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Επίσης, όπως είπε, ήδη έξω από το νοσοκομείο Σερρών, στήθηκαν σκηνές, μετά από επαφή που είχε με πρόεδρο της ΔΕΘ – HELLEXPO.

«Οι σκηνές είναι έτοιμες, γιατί το επιτάσσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έγιναν γρήγορα και ανέξοδα, ώστε να προστατεύσουμε και τους ανθρώπους που θέλουν να επισκεφτούν το νοσοκομείο αλλά και τους ασθενείς και τους εργαζόμενους».

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι αυτή στιγμή όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται πάνω από τις επιβαρυμένες περιοχές και μία από αυτές είναι και ο νομός μας και με στοχευμένες ενέργειες, να λάβουμε την πληροφορία με τα τεστ και να μπορέσουμε να ελέγξουμε την επιδημιολογική κατάσταση».