1.740.000 ευρώ για το νέο δημοτικό του Νέου Σουλίου!

Για το νέο δημοτικό του Νέου Σουλίου 1.740.000 ευρώ με απόφαση Κώστα Καραμανλή

Στην απαιτούμενη έγκριση της δέσμευσης των 1.740.000,00 ευρώ προχώρησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, για την κατασκευή ενός νέου σχολικού κτιρίου για τις ανάγκες στέγασης της σχολικής μονάδας του δημοτικού σχολείου Νέου Σουλίου Δήμου Εμμανουήλ Παππά για την εξυπηρέτηση ενός ενιαίου πολυδύναμου σχολικού συγκροτήματος από το Πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου υποδομών και Μεταφορών.

Νέο σχολικό συγκρότημα στο Νέο Σούλι

Το νέο σχολικό συγκρότημα στο Νέο Σούλι για τις ανάγκες στέγασης της σχολικής μονάδας του δημοτικού σχολείου του Νέου Σουλίου του Δήμου Εμμανουήλ Παππά αξιολογήθηκε με βάση τόσο την ωριμότητα του, καθώς είχε πλέον την απαιτούμενη έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος από τον Νοέμβριο του 2019 , όσο και για την αναγκαιότητα του σύμφωνα με τα αμετάβλητα συνολικά στατιστικά στοιχεία του myschool του συνολικού μαθητικού δυναμικού του δημοτικού των τελευταίων ετών.

Το Νέο Σούλι αποτελεί προάστιο της πόλεως των Σερρών, με τα δημογραφικά στοιχεία να το επιβεβαιώνουν, καθώς ο πληθυσμός αυξάνεται διαρκώς και δυναμικά .

Είναι ενδεικτικό ότι οι απαιτήσεις της σχολικής μονάδας από τα ευρήματα της A’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας είναι για δυναμικότητα 160 με 170 μαθητών.

Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας: Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή

Τον υπουργό υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή ευχαρίστησε ο Δημήτρης Νότας από το κανάλι Επιλογές για το αναπτυξιακό αυτό έργο το οποίο θα αφήσει ένα αποτύπωμα στη τοπική κοινωνία αλλά και σε ολόκληρο το Νομό Σερρών καθώς οι επένδυσεις στην παιδεία κρατάνε ζωντανή τη χώρα σύμφωνα με το Δήμαρχο.

Το αίτημα για το κτιριολογικό προς το Υπουργείο Παιδείας έκανε γύρω στους 17-18 μήνες αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Νότας.

Τι θα περιλαμβάνει το νέο σχολείο

Το κτιριολογικό πρόγραμμα του νέου δημοτικού σχολείου του Νέου Σουλίου θα περιλαμβάνει μια Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων, ένα Εργαστήριο, WC αγοριών – κοριτσιών, διάδρομο, αίθουσα διδασκαλίας, WC ΑΜΕΑ και δυο κύρια κλιμακοστάσια στο ισόγειο, που είναι υπερυψωμένο κατά 32 εκ από τον αύλιο χώρο.

Η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα της λειτουργίας του υπόλοιπου κτιρίου, δεδομένου ότι διαθέτει προσβάσεις και εισόδους ανεξάρτητα από τις δύο κεντρικές εισόδους.

Η πρόσβαση στο ελαφρώς υπερυψωμένο ισόγειο από την τελική στάθμη του αύλιου χώρου γίνεται με δύο ράμπες συμμετρικά τοποθετημένες, κλίσεως 5%.

Επιπλέον περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο προσωπικού, Ιατρείο, γραφείο συλλόγου Γονέων, WC αγοριών – κοριτσιών, διάδρομο, αποθήκη και δυο κύρια κλιμακοστάσια στον όροφο.

Όλες οι διαστάσεις, οι προδιαγραφές και ο εξοπλισμός, έγινε με βάση τους Οδηγούς Μελετών του εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την ονομασία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε (ΚΤΥΠ)».

Το σχολικό κτιριολογικό πρόγραμμα στην ΠΕ Σερρών συνεχίζεται…

Τα θερμά του συγχαρητήρια έδωσε από την πλευρά του ο Ειδικός Συμβούλος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Ιωάννης Χατζόπουλος σε όλους όσους οραματίσθηκαν νέο σχολικό συγκρότημα στο Νέο Σούλι και το έθεσαν προτεραιότητα τους, κυρίως σε όλους τους συναδέλφους μηχανικούς , υπαλλήλους και ιδιώτες , που συνεργάστηκαν αρμονικά και τους οποίους συμπληρωματικά τους εύχομαι καλή δύναμη στην υλοποίηση και αυτού του έργου.

Σύμφωνα με τo σχόλιο του κ. Χατζόπουλου το σχολικό κτιριολογικό πρόγραμμα στην ΠΕ Σερρών συνεχίζεται ….. “γιατί πολιτεία που δεν έχει βάση την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο” !

Διαβάστε επίσης εδώ για το Δήμο Αμφίπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here