Από Καραμανλή και Τζιτζικώστα 5.000.000 ευρώ για τα αντιπλημμυρικά έργα των Σερρών

Φαίνεται πως τόσο η κυβέρνηση όσο και ηΠεριφέρεια παίρνουν στα σοβαρά την αντιπλημμυρική προστασία όλου του νομού Σερρών

Και για αυτό προχωρούν σε αντιπλημμυρικά έργα που ξεκινούν με χρηματοδότηση από το Interreg Ελλάδας – Βουλγαρίας και από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών, με στόχο να δημιουργηθούν αναχώματα τόσο στο Στρυμόνα, όσο και στην Κερκίνη, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ

Κοινός στόχος κυβέρνησης και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Αντιπλημμυρική θωράκιση του Ν.Σερρών

Εδώ και πολλά χρόνια, ο Νομός Σερρών φαντάζει καρυδότσουφλο στα καιρικά φαινόμενα που κάθε χρόνο ταλανίζουν την κοινωνία, αλλά και τις παραγωγές των αγροτών, καθώς δεν γίνονταν αντιπλημμυρικά έργα για την θωράκιση από τα πλημμυρικά φαινόμενα

«Συνυπογράψαμε σήμερα την υλοποίηση πολύ σημαντικών παρεμβάσεων που θα θωρακίσουν από τις πλημμύρες την περιοχή των Σερρών, τις ζωές και τις περιουσίες των Σερραίων.

Πρόκειται για τα αντιπλημμυρικά έργα που ξεκινούν με χρηματοδότηση από το Interreg Ελλάδας – Βουλγαρίας και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Θα δημιουργηθούν αναχώματα στο Στρυμόνα (2,5 χλμ. εκατέρωθεν του ποταμού) και την Κερκίνη, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ.

Ένα έργο που δεν είχε γίνει εδώ και 50 χρόνια βρίσκει λύση.

Επίσης, ξεκινάμε ένα πολύ σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης για τη λεκάνη απορροής», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Τζιτζικώστας υποδεχόμενος τον Σερραίο Υπουργό Υποδομών κ.Καραμανλή

Από την πλευρά του ο Υπουργός κ.Κώστας Καραμανλής τόνισε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη που παίρνει στα σοβαρά το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Όλοι έχουμε δει τα πιο συχνά έντονα καιρικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τόνισε καθώς και ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημιουργεί στην ουσία ένα πλέγμα, ένα master plan για την αντιπλημμυρική προστασία όλου του νομού Σερρών, για να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον Στρυμόνα και την Κερκίνη.

Ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, που ταλάνιζε επί πέντε δεκαετίες τις Σέρρες βρίσκει επιτέλους τη λύση του και θα αποτελέσει πρότυπο και για άλλες περιφερειακές ενότητες», δήλωσε ο Υπουργός.

Στην συνάντηση για την εξέλιξη των βασικών έργων υποδομής της Κεντρικής Μακεδονίας που είχαν χθες στη Θεσσαλονίκη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης μιας σειράς εμβληματικών έργων υποδομής για όλη την Κεντρική Μακεδονίας, που αποτελούν έργα προτεραιότητας:

-Fly Over στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης,

-μετρό Θεσσαλονίκης,

ΟΑΣΘ,

-σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης –
Αθήνας σε 3,5 ώρες,

-αυτοκινητόδρομος Θεσσαλονίκης – Έδεσσας,

-Δυτικός Προαστιακός


Σιδηρόδρομος Θεσσαλονίκης,

-οδικές συνδέσεις Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο Φίλυρο

αλλά και η αντιπλημμυρική θωράκιση των Σερρών.

Δείτε επίσης