Σέρρες: Έτσι έκλεισε μια ιστορία τρόμου, με δώδεκα κατεστραμμένες οικογένειες

Θα θυμάστε όλοι νομίζω την ιστορία με τον Καρέλι και τους 12 σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Έ λοιπόν η ιστορία έστω και μετά από πέντε χρόνια έλαβε και τυπικά τέλος.

Πως;

Με την οριστική απόλυση των 12 σωφρονιστικών υπαλλήλων που εμπλέκονταν στα βασανιστήρια, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη και κρατούμενου Ίλι Καρέλι στις φυλακές της Νιγρίτας τον Μάρτιο του 2014, όπως αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Δύο και πλέον χρόνια μετά την καταδίκη τους από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης που τους είχε επιβάλει ποινές από 5 έως 7 έτη, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι τέθηκαν και εκτός σώματος για την κακοποίηση του Καρέλι στην οποία είχαν προχωρήσει ως αντίποινα για τη δολοφονία που διέπραξε νωρίτερα, σε βάρος του συναδέλφου τους, Γιώργου Τσιρώνη, στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Άλλοι δύο σωφρονιστικοί αθωώθηκαν, όπως είχε γίνει και στο ποινικό δικαστήριο, μεταξύ αυτών και ο τότε διευθυντής των φυλακών που είχε μπει σε αργία και επέστρεψε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα ως απλός υπάλληλος πλέον.

Το Πειθαρχικό Όργανο αποφάσισε επίσης να θέσει σε προσωρινή παύση 6 μηνών και τον εξωτερικό φρουρό που ενεπλάκη στο περιστατικό.

Και με αυτό τον τρόπο έκλεισε μια ιστορία τρόμου, μιας ιστορία με δώδεκα κατεστραμμένες οικογένειες…

Από εκεί και πέρα μιας και είμαστε στο αστυνομικό ρεπορτάζ, περιμένουμε με αγωνία την «ένσταση» του πρωην αστυνομικού διευθυντή για την μετάθεσή του στην Χαλκιδική, ενώ είχαμε και μια σύλληψη ενός 60 χρονου από αστυνομικούς της ασφάλειας, μιας και ήταν φυγόποινος.

Μόνο που όταν οι αστυνομικοί διασταύρωσαν τα στοιχεία ταυτότητά του, διαπίστωσαν ότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδίκη για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, είχε καταδικαστεί με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε ποινή κάθειρξης τριών ετών κι έτσι συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ο οποίος έδωσε εντολή να οδηγηθεί στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή η οποία του επιβλήθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here