Σέρρες: Αργά θυμήθηκαν το κέντρο καταπολέμησης των κουνουπιών!

Μπορεί να τέλειωσαν οι διακοπές, αλλά μη νομίζεται;

Όλο και θα ξεκλέψουμε όλοι μας ακόμα κανένα τριήμερο για να μπορέσουμε να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που μας περιμένουν όλο το χειμώνα

Βέβαια αυτό το δεκαπενθήμερο έγιναν πολλά και διάφορα

Στα θέματα της υγείας είχαμε μια έξαρση τόσο του κορονοιού όσο και του ιου του δυτικού Νείλου, ιδιαίτερα στο νομό Σερρών, που είχε την τύχη να έχει στα χέρια του το περίφημο κέντρο καταπολέμησης των κουνουπιών.

Ένα κέντρο με προσωπικό που αποτελούνταν από δεκαπέντε περίπου άτομα, επιστήμονες (γεωπόνους και βιολόγους), Διοικητικούς συνεργάτες, Οικονομικούς συμβούλους και φυσικά δειγματολήπτες ψεκαστές ως εποχικό προσωπικό.

Ένα κέντρο που έκανε ο Καρυπίδης, εφαρμόζοντας και το περίφημο κουνουπόσημο όπως θυμόμαστε.

Ένα κέντρο που καταργήθηκε από τον Ψωμιάδη, ενώ έφτασε να χρωστάει αρκετά εκατομμύρια δραχμές…

Ένα κέντρο που καταργήθηκε με νόμο στις αρχές του 2012 στα πλαίσια της εφαρμογής του Καλλικράτη.

Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών: Τι έγινε ο εξοπλισμός ;

Από τότε κανένας δεν μας ενημέρωσε τι έγινε τόσο ο εξοπλισμός του (7 αυτοκίνητα ψεκαστικά και 4Χ4 για να υπάρχει πρόσβαση σε δύσβατες περιοχές, 50 ψεκαστικά μηχανήματα (τρακτέρ και ούνιμογκ) και φυσικά δεκάδες ψεκαστήρες (πλάτης και βενζινοκίνητους)

Βέβαια τότε η αλήθεια είναι πως κατάφερε εν μέρη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των κουνουπιών στο Νομό Σερρών.

Γιατί κακά τα ψέματα εκτός από την απλή όχληση ή την αλλεργία, που μπορεί να προκαλέσει το τσίμπημά τους, τα κουνούπια μπορεί να μεταφέρουν σοβαρότατες επιδημικές ασθένειες, που τις καταλαβαίνουμε σήμερα.

Είναι γνωστή σε όλους μας η ελονοσία και οι τραγικές της επιπτώσεις, αλλά και διαφόρων ειδών εγκεφαλίτιδες όπως αυτή που προκαλεί ο ιός του δυτικού Νείλου που μεταφέρεται και με το κουνούπι «τίγρη», ένα είδος που έχει εντοπιστεί σχεδόν σε όλες τις γείτονες χώρες της Ελλάδος.

Επίσης η συνεισφορά του Κέντρου στην οικονομία ήταν σημαντική καθώς βοήθησε στην αξιοποίηση τουριστικών περιοχών του Νομού Σερρών που έμεναν ανεκμετάλλευτες εξαιτίας των κουνουπιών.

Θα ξεχάσουμε σε ποια κατάσταση ήταν η περιοχή του δέλτα στην Αμφίπολη- Λιμάνι και φυσικά η λίμνη Κερκίνη, αλλά και το φαράγγι του Αγγίτη;

Μόνο που τότε προεκλογικά ο Ψωμιάδης ενώ υποσχέθηκε πως δεν θα κλείσει το κέντρο μας “δούλεψε”, όπως και τόσοι άλλοι προεκλογικά…

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί άραγε ο Καρυπίδης στήριξε τον Ψωμιάδη για την αρχηγία της Ν.Δ. αν και ο τελευταίος τον γέλασε με το κέντρο;

Ή μήπως τα ξεχάσαμε;

Διαβάστε εδώ για το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Διαβάστε εδώ για το Νέο δικαστικό μέγαρο στις Σέρρες

Διαβάστε εδώ για το νέο κολυμβητήριο Σερρών