Καρναβαλικές Εκδηλώσεις Σερρών 2020 του συλλόγου «Γιορτή Τέχνης Φίλων ΕΡΤ Σερρών»

Το Σάββατο 29/2 και την Κυριακή 1/3 στους πεζόδρομους Χατζηιακώβου και  Π.Τσαλδάρη 

Ο σύλλογός  συνδιοργανώνει με την ΚΕΔΗΣ διήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις,  στους πεζόδρομους Χατζηιακώβου και Π.Τσαλδάρη  το Σάββατο 29/2 και Χατζηιακώβου και  Ζακύνθου  την Κυριακή 1/3/2020

Νεανική μπάντα πανελλήνιας εμβέλειας, θα αποδώσει παραδοσιακά κυρίως  ακούσματα, από εξέδρα που θα στηθεί στην τομή των πεζόδρομων αυτών.

Οι πεζόδρομοι θα διακοσμηθούν αποκριάτικα. 

Θα υπάρχει έκθεση και διαγωνισμός, μεγάλης αποκριάτικης μάσκας και αποκριάτικης τρισδιάστατης φιγούρας που θα έχουν κατασκευαστεί από εργαστήρια και σχολεία της πόλης μας μετά από δημόσια πρόσκληση. 

Θα λειτουργήσει στον ίδιο χώρο, εργαστήριο κατασκευής αποκριάτικων κατασκευών από εκπαιδευτικούς, μέλη του συλλόγου μας, με στόχο τη δημιουργική απασχόληση και την ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων, που θα παραβρεθούν.

Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων θα υπάρχει και εργαστήριο δημιουργίας καρνάβαλου, τον οποίο, οι νέοι του εργαστηρίου θα  βάψουν και θα διακοσμήσουν.

Θα πραγματοποιηθεί πατινάδα από μουσικούς της πόλης μας που θα κινηθεί σε δρόμους της πόλης.

Τέλος το βράδυ της δεύτερης  μέρας θα κάψουμε τον Καρνάβαλο στο παρκάκι πάνω από το πάρκινγκ, συνοδεία μουσικών με γκάιντες και νταούλια.

Θα κεράσουμε, αναψυκτικά  ΝΕΚΤΑΡ και ούζο ΜΠΕΗ

Στόχοι μας είναι:  

Να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή των Σερρών και να προάγουμε τη δημιουργικότητά τους..

Να καθιερώσουμε αποκριάτικες εκδηλώσεις και στην πόλη των Σερρών το τριήμερο της αποκριάς.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

             Σάββατο     29 /2/2020     

16.00     Έναρξη εκδηλώσεων – Λειτουργία των εργαστηρίων αποκριάτικων κατασκευών και καρνάβαλου- Έκθεση αποκριάτικων κατασκευών.

18.30    Μουσικό συγκρότημα- (Παραδοσιακό) Γλέντι με τη Ρία Ελληνίδου και το συγκρότημα dROM

21.30   Ανακοίνωση Βραβείων

22.00   Υπαίθριος χορός με DJ και τους Los Mangaleros

              Κυριακή   1/3/2020   

16.00    Γλέντι με DJ  στην Ζακύνθου και Χατζηιακώβου

18.30    Πατινάδα (περίπατο στους δρόμους της πόλης με μουσικά όργανα και χορωδούς) με μουσικούς της πόλης μας. Διαδρομή:

Χατζηιακώβου, αριστερά Τσαλδάρη, Σκρά,  δεξιά Κουντουριώτου, πλατεία Ελευθερίας, δεξιά Κ.Καραμανλή, δεξιά 29ης Μαίου, δεξιά Χατζηιακώβου.

Στάσεις σε διάφορα σημεία.

20.00  Παραδοσιακό συγκρότημα με γκάιντες και νταούλι   

21.00   Τελετή λήξης  – Κάψιμο καρνάβαλου μετά από μεταφορά του, συνοδεία μουσικής στο παρκάκι στο τέλος της Χατζηιακώβου.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here