Κώστα Καρπουχτσής: Ο νέος αναπτυξιακός «ταφόπλακα» της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Δεν ξέρω τι να πρωτοδιαβάσω και τι να πρωτοπιστέψω.

Χθες ο κ.Λεονταρίδης μας είπε πως ο Νομός μας θα «…στεί» στο τάλιρο από το ΕΣΠΑ και σήμερα έρχεται ο κ.Καρπουχτσής και ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει πως θα χάσουμε ως νομός και αυτό το τρένο της ανάπτυξης!

Ο Θεόφιλος ορκίζεται πως ο Νομός μας θα καβαλίσει το τρένο της ανάπτυξης και ο Κώστας μας λέει πως όλες οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις, αποκλείονται a priori από τον αναπτυξιακό νόμο.

Όπως και πως αυξάνει το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος επένδυσης κατά 50% (πχ στις 150.000ευρώ από 100.000 ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα, ενισχύει το ρόλο της «Τραπεζικής επιλεξιμότητας» μιας επιχείρησης, την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των ΜμΕ δεν έχει πλέον πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό.  

Και σωστά αναρωτιέται πόσες άραγε μικρές επιχειρήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, μετά τα δύο χρόνια πανδημίας,  θα θεωρηθούν βιώσιμες, αν κριθούν με απόλυτα τραπεζικά κριτήρια;;;

Πάντως σύμφωνα με τον Κώστα ο νέος αναπτυξιακός νόμος της ΝΔ, εφόσον ψηφιστεί ως έχει, θα είναι η ταφόπλακα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας σε έναν αργό «θάνατο» που εκτυλίσσεται τα τελευταία δύο χρόνια και το βιώνει ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας στο πετσί του.