Κώστας Καρπουχτσής: Το 99% των σερραϊκών επιχειρήσεων μένουν εκτός Ταμείου Ανάκαμψης

Σε σχόλια και συμπεράσματα από τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη κατέληξε ο Κώστας Καρπουχτσής, Οικονομολόγος και μέλος της ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Σύμφωνα με τον Κώστα το 99% των σερραϊκών επιχειρήσεων μένουν εκτός Ταμείου Ανάκαμψης

Το 99% των σερραϊκών επιχειρήσεων, ως μικρομεσαίες που είναι, θα πρέπει να «χωνέψουν» πως αν δεν συγ –«χωνευτούν» δεν θα δουν ούτε ευρώ από το πολυδιαφημισμένο Ταμείο Ανάκαμψης, αν λάβουμε υπόψη πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι φανερό πως σχεδιάστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση χωρίς να λαμβάνει υπόψη του το πως πρέπει να αναδιαρθρώσουμε πραγματικά την παραγωγική μας βάση, και χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπικών οικονομιών και τις ανάγκες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτές.

«Συγχώνευση ή λουκέτο» είναι, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, το δίλημμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις! Τόσο «απλά», τόσο κυνικά!

Η ανάγκη για ενίσχυση και ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας αποτελεί ίσως τη μόνη λύση για διεύρυνση των κριτηρίων τραπεζικού δανεισμού και μια ισόρροπη κατανομή των πόρων προς τις επιχειρήσεις.

Αγαπητέ Κώστα, και στις Σέρρες, όσο και σε όλη την χώρα, τα ποσοστά των επιχειρήσεων είναι σχεδόν τα ίδια, οπότε σε όλη την Ελλάδα το 99% των επιχειρήσεων , αν ισχύσουν όλα όσα λέει ο Άδωνις θα μείνουν εκτός Ταμείου Ανάκαμψης

Και αν δεν καθίσει η μπίλια στο 99, κάπου εκεί κοντά θα καθίσει..

Οπότε θέλουν δεν θέλουν θα κάνουν την υπέρβαση και θα βάλουν μέσα και τους μικρομεσαίους

Θέλουν δεν θέλουν…