Την Δευτέρα θα αρχίσουν τα μαθήματα στο ΔΙΠΑΕ; Ακόμα να προσληφθούν καθαρίστριες;

Όλοι περιμένουμε να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο ΔΙΠΑΕ από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, αλλά κατά τα φαινόμενα πάμε για παράταση!

Ο λόγος φαίνεται και πάλι πως είναι η καθαριότητα.

Θα μου πείτε και πριν τρεις μήνες και πάλι δεν είχαμε καθαριότητα για περισσότερο από ένα μήνα.

Πάντως και αυτή τη στιγμή, τα γραφεία και οι κοινόχρηστοι χώροι (διάδρομοι, τουαλέτες, κουζίνες κλπ.) δεν καθαρίζονται, και δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση ως προς το πότε θα έχουμε ξανά καθαριότητα.

Μόλις προχθες έγινε η προκήρυξη και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς, για μία τακτική ανάγκη, αυτή της καθαριότητας, το Πανεπιστήμιο να έχει τόσο πλημμελή αντανακλαστικά και να «ξεμένει» συνεχώς από υπηρεσίες καθαριότητας πολύ δε περισσότερο εν μέσω πανδημίας.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι καταγγέλλουν πως μετά από περίπου 1,5 μήνα χωρίς καθαριότητα στο Πανεπιστήμιο και με το τέταρτο κύμα της πανδημίας προ των πυλών, υπάρχει απαράδεκτη αδιαφορία της Διοίκησης, η οποία μεριμνά μόνο για την προώθηση, στο προσωπικό, των εγκυκλίων που αφορούν στα μέτρα και στις ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, και δεν μεριμνά για την υλοποίηση των περιγραφόμενων στις εγκυκλίους μέτρων και ρυθμίσεων, ένα βασικό εκ των οποίων είναι η καθαριότητα, ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ασφαλές περιβάλλον εργασίας.

Για αυτό και το προσωπικό απαιτεί από τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου:

Αρχικά να επιλύσει άμεσα το ζήτημα της έλλειψης καθαριότητας στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και να διασφαλίσει τον επιμελή καθαρισμό όλων των γραφείων και κοινόχρηστων αιθουσών και χώρων για όλη τη διάρκεια του έτους.

Στην συνέχεια να προχωρήσει άμεσα στην προμήθεια όλων των μέσων ατομικής προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, κλπ.) σε επαρκή ποσότητα και την άμεση και δωρεάν παροχή τους σε όλους τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου και όχι επιλεκτικά μόνο σε ορισμένες υπηρεσίες/τμήματα.

Επίσης να λάβει όλα τα άλλα μέτρα που απαιτούνται για την επιστροφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο για να σταματήσει η υποβάθμιση της εκπαίδευσης από τη μακροχρόνια εξ αποστάσεως λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Εσείς τι λέτε;

Θα λυθούν τα θέματα μέχρι την Δευτέρα;

Ή θα παίξουμε …παράταση;