07/02/2023
4.3 C
Serres

Ένα χρόνο μετά στο σπίτι του ο καθηγητής «φακελάκης»

Μετά τις αποκαλύψεις που σόκαραν το Πανελλήνιο γύρισε σπίτι του ο καθηγητής «φακελάκης».

Ένα χρόνο πριν στις 8 Οκτωβρίου το πανελλήνιο σοκαρίστηκε με την υπόθεση του καθηγητή «φακελάκη» του ΤΕΙ Σερρών. Μετά από δέκα μήνες φυλάκισης και ένα χρόνο μετά από την στιγμή της σύλληψής του, από ότι φαίνεται το ζήτημα έληξε!

Μπορεί πάνω από εννέα χιλιάδες φοιτητές να πέρασαν από τα μαθήματα του συγκεκριμένου διδάκτορα. Μπορεί κάποιοι μαθητές να πλήρωσαν, άλλες να παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά σύμφωνα με δηλώσεις τους και τελικά να βγήκαν στη κοινωνία με ένα πτυχίο, γνωρίζοντας από την καλή και την ανάποδη ότι ο κόσμος είναι άδικος.

Μέχρι που πλέον κάποιοι από αυτούς σταμάτησαν να ανέχονται αυτή τη ξεδιάντροπη κατάσταση και αντιδρούν, αφήνοντας το μέλλον τους στους αρμόδιους του ελληνικού κράτους. Την αστυνομία και τη δικαιοσύνη.

Μέχρι που τους απογοητεύουν και αυτοί, οι βασικοί πυλώνες της χώρας η οποία τη γέννησε τη δημοκρατία.

Στη διάρκεια αυτού του χρόνου προχωρήσαμε στην διενέργεια εκλογών στην Α’ και Β’ τοπική αυτοδιοίκηση και έπειτα σε εθνικές εκλογές.

Για να αλλάξει τι ακριβώς όμως κα. Υπουργέ Παιδείας και κ. Πρωθυπουργέ;

Τι μπορεί να αλλάξει σε αυτή τη χώρα, όταν στα μικρότερα και βασικότερα των πραγμάτων, τη διαπαιδαγώγηση των νέων, την εκπαίδευση τους και στην απονομή δικαιοσύνης για τους νέους μορφωμένους πολίτες το ίδιο το κράτος δεν μπορεί να τιμωρήσει τέτοιες πρακτικές;

Όταν κάποιος μπορεί να συμπεριφερθεί σε νέους ανθρώπους με όποιο τρόπο θέλει και να γλιτώνει, δίνει το μάθημα σε μικρούς και μεγάλους ότι ακόμα και σήμερα η δικαιοσύνη δεν κάνει καλά την δουλειά της.

Το ΤΕΙ Σερρών τότε και σήμερα το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος μπορεί θεωρητικά να έχει ξεκινήσει μια καινούργια καθαρή πορεία στο μέλλον, μόνο που ακόμα η διοικητική απόφαση της αποπομπής του κ. καθηγητή δεν έχει περάσει στην ουσιαστική της φάση, της αποπομπής του από την σχολή, καθώς ακόμα βρίσκεται σε …αργία!

Η εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα των Σερρών θα παρουσιάσει αναλυτικά ολόκληρο το πραγματικό ιστορικό της πορείας του καθηγητή «φακελάκη» όπως γνωρίζει από τη τοπική σερραϊκή κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια ζητώντας από τους θεσμούς να επιτελέσουν απλά το έργο τους ώστε τέτοιες πρακτικές να σταματήσουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος και οι όμοιοι του.

Το ΤΕΙ Σερρών και σήμερα το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος οφείλει να ξεκινήσει μια καινούργια καθαρή πορεία στο μέλλον.

Το πλήρες ιστορικό του καθηγητή «φακελάκη»

Ο καθηγητής «φακελάκης» ήταν καθηγητής στο ΤΕΙ Σερρών από το μακρινό 1998.
Βάση του κατηγορητηρίου είχε κατηγορηθεί για εκβιασμό και πριν από 14 χρόνια, χωρίς κανένα αποτέλεσμα καθώς στη πορεία των χρόνων έφτασε να έχει μέχρι και εφτά μαθήματα.

Όχι δεν έπεσε η είδηση σαν κεραυνός εν αιθρία στη σερραϊκή κοινωνία καθώς και στο παρελθόν ο ίδιος ο καθηγητής είχε απασχολήσει το ίδρυμα.

Πριν από μια δεκαετία αν θυμάμαι καλά του είχε επιβληθεί η ποινή της έγγραφης επίπληξης!

Όσο για όλους εμάς δεν το παίζουμε άγιοι ή …άσχετοι! Το ξέραμε, και εμείς και όλη η κοινωνία. Μόνο που δεν μπορούσαμε να το αποδείξουμε…

Η μέθοδος του καθηγητή «φακελάκη»

Η μέθοδος του καθηγητή ήταν να ζητάει «φακελάκι» αλλά και σεξουαλικά ανταλλάγματα από τους φοιτητές για να τους «περάσει» στα μαθήματα. Το 2004 πραγματοποιήθηκαν έντονες διαμαρτυρίες με τους φοιτητές να αποκλείουν την είσοδο και να ζητούν από τη διοίκησή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος πλέον να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα εις βάρος του καθηγητή.

Τον Ιανουάριο του 2017 οι φοιτητές κατήγγειλαν την μέθοδο του καθηγητή δηλώνοντας πως κατά τη διάρκεια του μαθήματος κοιτούσε τις φοιτήτριες που του είχαν “γυαλίσει”, στη συνέχεια τις έκοβε στο μάθημα και ζητούσε μια απλή…. “εξυπηρέτηση” από αυτές προκειμένου να τις περάσει.

Οι φοιτητές κατήγγειλαν τελικά, πως ο καθηγητής τους δεν τους πέρασε στο μάθημα στην εξεταστική και εμμέσως πλην σαφώς τους πρότεινε να πληρώσουν ένα συγκεκριμένο φροντιστήριο 250 ευρώ όπου θα παρακολουθήσουν μαθήματα ώστε να περάσουν με πολύ καλό βαθμό το μάθημα.

Οι δυο φοιτητές αντέδρασαν, ζήτησαν επανεξέταση, για να λάβουν αρνητική απάντηση και εφόσον αντιλήφθηκαν πως δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός της πληρωμής απευθύνθηκαν στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Σύλληψη τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου

Μετά από οκτώ χρόνια ψιθύρων και ανώνυμων καταγγελιών, δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχημάτισε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών και δύο ιδιωτών συνεργών του, για τα κατά περίπτωση- αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και άμεσης συνέργεια σε αυτή, στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι τρείς συλληφθέντες είχαν ενταχθεί, με διακριτούς ρόλους, σε εγκληματική ομάδα και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποσπούσαν ανταλλάγματα από φοιτητές, τους οποίους ο καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες σε εξεταστέα μαθήματα.

Τα ανταλλάγματα για την επιτυχία στις εξετάσεις αφορούσαν, είτε την παροχή πρακτικής εργασίας σε επαγγελματικό γραφείο, είτε την συγκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων, σε επιχείρηση των δύο ιδιωτών συλληφθέντων.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018), συνελήφθη αρχικά ο ένας ιδιώτης, αφού είχε παραλάβει χρηματικό ποσό, ως αντάλλαγμα για διερευνώμενη περίπτωση δωροληψίας και έπειτα ακολούθησε η σύλληψη των άλλων δύο.

Αστυνομικοί – φοιτητές στο ΤΕΙ Σερρών

Πηγή. (EUROKINISSI)

Αστυνομικοί σε ρόλο… φοιτητών ήταν το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας που προσημείωσαν τα χρήματα που θα έδιναν στο φροντιστήριο για τα δήθεν μαθήματα για να δικαιολογήσουν τα ποσά μέσω των δήθεν μαθημάτων και κανόνισαν το ραντεβού, ώστε να δώσουν το “φακελάκι” στους συνεργούς του καθηγητή, σύμφωνα με το newsit.gr.

Την στιγμή που ο συνεργός του καθηγητή παραλάμβανε τα χρήματα, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν, ενώ ένα δεύτερο κλιμάκιο Αστυνομικών συνέλαβε ταυτόχρονα τον “καθηγητή φακελάκη” και μάλιστα μέσα στο γραφείο του στα ΤΕΙ.

Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν σε οικίες, γραφεία κ.λπ. και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των (178.045) ευρώ, (15) βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς (140.000) ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, (15) κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων.

Για τους συλληφθέντες σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία, μας ενημερώνει η ελληνική αστυνομία.

Πειθαρχική δίωξη από το Υπουργείο Παιδείας

Πειθαρχική δίωξη του «καθηγητή Φακελάκη» ζήτησε άμεσα το υπουργείο Παιδείας με αφορμή τη σύλληψη καθηγητή του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, που κατηγορείται για παράνομες δραστηριότητες. Επιπρόσθετα ο τότε Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ξεκίνησε τη διαδικασία της αποχής από την άσκηση των καθηκόντων του.

Φωτογραφίες και στοιχεία του καθηγητή «φακελάκη» – συνεργατών

Από τη στιγμή που ο 59χρονος καθηγητή στα ΤΕΙ Σερρών, συνελήφθη από Αστυνομικούς τις Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων να παίρνει «φακελάκι συγκεκαλυμμένα, καθώς είχε ως συνεργούς δυο καθηγητές σε φροντιστήρια, ο ένας ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης, ξεκίνησε «βροχή» καταγγελιών.

Οι ελληνικές αρχές δημοσιοποίησαν τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του καθηγητή «φακελάκη» και των συνεργατών του ένα χρόνο πριν, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου ώστε να πέσει φως στην υπόθεση.

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας συνήγορος υπεράσπισης του καθηγητή
«φακελάκη»

Ο καθηγητής με την βοήθεια του Κούγια περνά από την διαπόμπευση στην …αντεπίθεση;

Πράγματι, και μόνον η παρουσία του Αλέξη Κούγια στο πλάι του καθηγητή ήταν από την αρχή ένα ερωτηματικό, για το τι θα επακολουθήσει στην περίπτωση του καθηγητή «φακελάκη».

Στην αρχή κάποιοι χάρηκαν, άλλοι «μαζευτηκαν» αλλά οι περισσότεροι ήταν σίγουροι.

Ο καθηγητής «θα πέσει στα μαλακά».

Με αφορμή την δημοσιοποίηση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων του καθηγητή ο γνωστός δικηγόρος που προσελήφθη από το καθηγητή τάχτηκε ενάντια της απόφασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Μέσω ανακοίνωσης ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας επισημαίνει πως : «Το δικηγορικό μας γραφείο, όπως είναι γνωστό, μετά την προσωρινή του κράτηση στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, ανέλαβε την υπεράσπιση του καθηγητού Κ.Κ. (εμείς, τηρώντας τον νόμο, επιμένουμε να μην δημοσιοποιήσουμε το όνομα και το επώνυμό του) και γι’ αυτό τον λόγο ο κ. Κούγιας τον επισκέφθη στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, όπου κρατείται.

Χθες, πληροφορηθήκαμε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών προέβη σε μια παράνομη νομικά και ηθικά, κατά την κρίση μας και κατά την κρίση ανωτάτων Εισαγγελέων και Δικαστών, ενέργεια: δημοσιοποίησε την φωτογραφία του και τα στοιχεία της ταυτότητός του, όπως και τις φωτογραφίες των δύο συγκατηγορουμένων του.

Η δημοσιοποίηση φωτογραφιών και ονοματεπωνύμου κατηγορουμένων προβλέπεται από το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ και από την κείμενη νομοθεσία στην Ελλάδα μόνο όταν πρόκειται για άγνωστους δράστες, οι οποίοι έχουν διαπράξει αδικήματα εις βάρος αγνώστων θυμάτων και τα θύματα δεν γνωρίζουν ποιοί είναι (π.χ. βιαστές που έχουν βιάσει άγνωστα πρόσωπα και που συλλαμβάνονται τυχαία για μία υπόθεση βιασμού και που η δικαιοσύνη δημοσιοποιεί τη φωτογραφία τους για να τους καταγγείλουν και άλλα άγνωστα θύματα βιασμού που δεν γνωρίζουν τα στοιχεία της ταυτότητός τους και γνωρίζουν μόνο την εικόνα τους – παιδεραστές ή σεξουαλικά ανώμαλους που έχουν παρενοχλήσει άγνωστα ανήλικα παιδιά και που τα θύματα δεν γνωρίζουν τα στοιχεία της ταυτότητός τους και γνωρίζουν μόνο την εικόνα τους – κατηγορουμένους για παιδική πορνογραφία που έχουν δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες αγνώστων κακοποιημένων παιδιών – επαγγελματίες κακοποιούς, οι οποίοι έχουν διαπράξει σκληρά εγκλήματα εις βάρος αγνώστων προσώπων, τα οποία δεν γνωρίζουν τα στοιχεία της ταυτότητας του δράστη).

ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, τον οποίον κατηγορούν ότι έχει δωροδοκηθεί από τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του με ονοματεπώνυμα και ο οποίος έχει διδάξει προσωπικά με το ονοματεπώνυμό του εννιά χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες με το ονοματεπώνυμό τους, γνωστούς στη Σχολή που διδάσκει και οι οποίοι είναι επίσημα εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Σχολής, στην οποία φοιτούν και στην οποία διδάσκει ο Καθηγητής.

Όποιοι συμμετείχαν στην παράνομη και ανήθικη αυτή ενέργεια, η οποία κατακρεουργεί μόνο και μόνο με την απόδοση μίας κατηγορίας, η οποία διερευνάται από τη δικαιοσύνη και δεν έχει εκδοθεί γι’ αυτήν μία αμετάκλητη απόφαση, πρέπει να λογοδοτήσει τουλάχιστον πειθαρχικά.

Με την απαράδεκτη αυτή νομικά και ηθικά ενέργεια καταργείται κάθε έννοια δίκαιης δίκης και συγχρόνως εκτός του κατηγορουμένου καταστρέφονται και ηθικά ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως, λόγω του διαδικτύου, και τα μέλη της οικογένειάς του, που είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση ξεχωριστοί επιστήμονες.

Είναι αδιανόητο σε κράτος δικαίου, όπως η Ελλάδα που δίδαξε τον νομικό πολιτισμό στην Ευρώπη, εισαγγελικές αρχές να εκθέτουν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο όλο το οικοδόμημα της ελληνικής δικαιοσύνης που βασίζεται κυρίως στην ευθυκρισία των τακτικών δικαστών, οι οποίοι και τελικώς θα κρίνουν αυτήν την πολύ σοβαρή υπόθεση.

Ποιοι να αναγνωρίσουν τον Καθηγητή με τις συγκεκριμένες κατηγορίες που αντιμετωπίζει;

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που δήθεν εκβιάστηκαν από αυτόν και που δήθεν τον δωροδόκησαν, ενώ συνυπήρχαν μαζί του επί τέσσερα χρόνια στο σοβαρότερο μάθημα της Σχολής του, όπου αυτός τους δίδασκε και αυτοί διδάσκοντο;

Δηλαδή, χρειάζονται την φωτογραφία του και τα στοιχεία της ταυτότητάς του για να τον καταγγείλουν;

Είναι σοβαρά πράγματα αυτά για μία τόσο σοβαρή υπόθεση

Με δυό λόγια αν έχεις καλή γυναίκα και ακόμα καλύτερα παιδιά και κλέψεις και εκβιάσεις μπορεί και να την …σκαπουλάρεις, σχολιάσαμε πριν ένα χρόνο.

Αποκαλύψεις φοιτητών ανά τα χρόνια και μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης

Ενδεικτικό της απίστευτης κατάστασης είναι αρχικά το email που έστειλε στην εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα ένας φοιτητής του ΤΕΙ Σερρών τον Οκτώβριο του 2012 παρακαλώ και παρουσιάζεται αναλυτικά στη συνέχεια. (Σημειώνουμε ότι τα λάθη στην σύνταξη είναι από τον -την …συντάκτη)

«Η γνωστή ιστορία του καθηγητή που σίγουρα γνωρίζει η Ελλάδα. Είναι ενας καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Σερρών, που θέλει απο τους φοιτητές να του κάνουν ένα μικρό “χρηματικό” δωράκι ( το 1/4 του μισθού του υποθέτω).

Είμαι φοιτητής επι 9 χρόνια…

ΓΙΑΤΙ???

Στο 4ο έτος κατάφερα να περάσω όλα τα μαθήματα εκτός απο ένα!!!.Έλεγα μέσα μου “ενα μάθημα μου έμεινε!! θα το διαβάσω ενα εξάμηνο και θα το περάσω”. Σε κάθε εξεταστική έδεινα το μάθημα μου, αλλά…..με έκοβε.

Γιατί?

Επειδή δεν του έδωσα το φακελάκι του.

προσπάθησα μήπως …μήπως και καταφέρω να το βγάλω αλλα….μάταιη η προσπάθεια.

Ζήτησα αναβαθμολόγηση του γραπτού μου αλλα μου είπε με ένα πολύ κρύο ύφος….. οτι και να κάνεις…. θα κοπίς.

Μετά απο 5 χρόνια, έχοντας δώσει για πολλοστή φορά, πέρασα με φακελάκι των 1200€!

Δυστυχώς φέτος δεν θα βάλουμε πετρέλαιο…»

Οι αποκαλύψεις που ξεκίνησαν να γίνονται στη συνέχεια σε διαδικτυακά μέσα και στα διάφορα κανάλια ανά την επικράτεια δεν σόκαραν φοιτητές και γονείς της σερραϊκής κοινωνίας, που ήξεραν τι συμβαίνει.

Ενδεικτικό είναι το βίντεο που προβλήθηκε στη τηλεόραση του Ant1 το οποίο περιλαμβάνει δηλώσεις του καθηγητή «φακελάκη»

Δείτε το βίντεο  εδώ

Χαρακτηριστικά επίσης είναι τα όσα δήλωσε στο newsit.gr ο εκπρόσωπος των φοιτητών Ν. Τζιουτζιος.

Ο φοιτητής , δήλωσε για τα δύο χρόνια που είναι εκπρόσωπος των φοιτητών, πως τον προσέγγισαν εκατοντάδες φοιτητές ενώ υπάρχουν ακόμα πολλοί που χρωστούν αυτά τα μαθήματα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, αυτό συμβαίνει «τα τελευταία 20 χρόνια σίγουρα».

«Ο άνθρωπος αυτός έχει κάνει κάτι παράνομο… Χρηματιζόταν για να κάνει μαθήματα, 250 ευρώ το μάθημα. Για να πάρει κάποιος το πτυχίο του στο τμήμα αυτό, έπρεπε να περάσει 7 μαθήματα, τα δικά του. Και όπως καταλαβαίνουμε το ποσό είναι υπερβολικά μεγάλο, για μια οικογένεια στην οικονομική κρίση…» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων όπως μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω βίντεο

Αποκαλυπτικοί διάλογοι του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών με τις φοιτήτριές του

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο 60χρονος με κάποιες από τις νεαρές κοπέλες και φέρνει στο φως η Realnews, σύμφωνα με το Newsbomb.

 • Φοιτήτρια: Ο βαθμός που πήρα στο μάθημα ήταν πέντε
 • Καθηγητής: Είδες που γκρίνιαζες και φώναζες
 • Φοιτήτρια: Πρέπει να γράψω πάνω από επτά στα άλλα μαθήματα για να ανέβει ο γενικός μου βαθμός
 • Καθηγητής: Δεν θα πάω Χαλκιδική θα μείνω εδώ το βράδυ και θα πάω αύριο το πρωί. Οπότε θα με έχεις περισσότερη ώρα
 • Φοιτήτρια: OK

Ενδεικτικός και ο παρακάτω διάλογος

 • Καθηγητής: Με αγαπάς;
 • Φοιτήτρια: Ναι σε αγαπώ. (γέλια)
 • Καθηγητής: (Γέλια) Λοιπόν μπες στο φτο σου στο ιγκράμ
 • Φοιτήτρια: Ένα λεπτάκι δώσε μου να γράψω τον κωδικό μου. Περίμενε.

Όπως επίσης και αυτός

 • Καθηγητής: Επιτρέπεται να έχεις εμένα και να πηγαίνεις να δίνεις τόσα λεφτά στον άλλον να κάνεις φροντιστήριο. Εγώ σου το είπα γιατί είδα πάνω σου κάποια θετικά σημεία και αποφάσισα να το κάνω για σένα. Εγώ θα σε βοηθήσω. Δεν θέλω ούτε τα λεφτά ούτε το ψέμα.
 • Φοιτήτρια: Ναι, ναι.
 • Καθηγητής: Θέλω να τα λέμε οι δυο μας ανοιχτά και ξάστερα.

Μια ακόμα 20χρονη φοιτήτρια περιγράφει τα εξής

«Γνώριζα τι συνέβαινε και γι αυτό πήγα κατευθείαν στο φροντιστήριο. Έδωσα τα 250 ευρώ και πήρα τα θέματα. Οι φροντιστές με τη σειρά τους σημείωσαν το όνομα μου και ενημέρωσαν τον καθηγητή ότι είχα δώσει τα απαραίτητα χρήματα για να περάσω το μάθημα. Έτσι λειτουργούσε το κύκλωμα» δηλώνει το νεαρό κορίτσι και συμπληρώνει: «Ένα βράδυ πριν από τις εξετάσεις έδωσα τα θέματα και σε τρεις άλλες φίλες μου οι οποίες όμως δεν είχαν πάει στο φροντιστήριο. Οι απαντήσεις που δώσαμε ήταν ακριβώς ίδιες. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσω μόνο εγώ που είχα πληρώσει τα 250 ευρώ και οι φίλες μου που δεν είχαν πληρώσει να κοπούν».

Παρεξηγημένη οικειότητα δήλωσε ο καθηγητής «φακελάκης»

Παρεξηγημένη οικειότητα με τους φοιτητές, χαρακτήρισε ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών την σχέση του με τους φοιτητές.

Στην απολογία του, ο προφυλακισμένος καθηγητής υποστηρίζει πως «οι κατηγορίες στηρίζονται σε αναπόδεικτες, αυθαίρετες εικασίες και φήμες που εκκινούν από το ότι ήταν αυστηρός». Αποτέλεσμα αυτών να χαρακτηριστεί ως δύστροπος.

Για τη σχέση με τους δύο συγκατηγορούμενούς του, υποστηρίζει πως τους συνδέει μία φιλία ετών και ότι καμία σχέση έχει με κανένα φροντιστήριο στο Νομό Σερρών.

Απορρίπτει τις φήμες περί σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής μου καριέρας ανέπτυξα όπως συχνά συμβαίνει διαπροσωπικές σχέσεις με κάποιους φοιτητές μου. Στα πλαίσια των σχέσεων αυτών αναπτύχθηκε εκατέρωθεν οικειότητα μεταξύ μας η οποία ενδεχομένως και να παρερμηνεύτηκε», ισχυρίζεται ο Σερραίος καθηγητής.

Η σχέση του με τους συγκατηγορούμενούς

Αποφυλάκιση του καθηγητή «φακελάκη» του ΤΕΙ Σερρών

Δέκα μήνες όλο και όλο μετά την σύλληψή του αποφυλακίστηκε ο καθηγητής που κατηγορείται για τα φακελάκια φοιτητών προκειμένου να τους περνάει τα μαθήματά του.

Στην εφημερίδα ethnos.gr ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας δήλωσε πώς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την προσφυγή του και ο καθηγητής βγήκε από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, όπου ήταν προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2018. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, αποφυλακίστηκε και ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου των Σερρών, μέσω του οποίου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, γίνονταν οι πληρωμές.

Δέκα μήνες μετά τη φυλάκιση από ότι φαίνεται το ζήτημα έληξε!

Δέκα μήνες και τέλος για την πολύκροτη υπόθεση του καθηγητή «φακελάκη». Διάστημα κατά το οποίο η κοινωνία των Σερρών προχώρησε σε αλλαγές διοίκησης, το ΤΕΙ Σερρών μετατράπηκε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και το μόνο τελικά που μένει είναι η ανάμνηση αλλά όχι και η απονομή δικαιοσύνης.

Αυτό γιατί στη τελική μάθαμε να κρύβουμε και να μετονομάζουμε τα προβλήματα από το να τα επιλύουμε.

Συνέπεια αυτών θα είναι στο μέλλον απλά και μόνο η ανάμνηση χιλιάδων φοιτητών, σημερινών πολιτών της χώρας πώς η δημόσια εκπαίδευση πάσχει, πώς η δικαιοσύνη είναι τυφλή και τελικά πώς η ύβρις δεν τιμωρείται.

Τελικά η κοσμοθεωρία των αρχαίων «Ύβρις-Άτη-Νέμεσις-Τίσις» ισχύει μόνο στη κλασική ελληνική τραγωδία;

Εμείς πάντα θα ελπίζουμε πώς ΟΧΙ

Ελεύθερο Βήμα