Σέρρες: Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων – Μαζί Ελληνόπουλα και Προσφυγόπουλα!

Για τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ορίστηκε το άνοιγμα των σχολείων σε όλη τη χώρα, και στο Νομό Σερρών ο οποίος θα δεχτεί και προσφυγόπουλα από τις δομές μας.

Φυσικά σημαντικός παράγοντας για να παρθεί η απόφαση ήταν το να δοθεί ικανό χρονικό διάστημα από την επιστροφή των εκδρομέων και να περιοριστούν οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών πολιτών.

Βέβαια το παρών στα σχολεία μαζί με τα Ελληνόπουλα, θα δώσουν στις σχολικές μονάδες και τα προσφυγόπουλα.

Ήδη την ίδρυση Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ), προβλέπει υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης,
ενώ καθορίζονται και οι σχολικές μονάδες για το σχολικό έτος 2020-2021, εντός των οποίων θα λειτουργήσουν οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) ανά Κέντρο/Δομή Φιλοξενίας.

Για τον Νομό Σερρών οι σχολικές μονάδες, εντός των οποίων θα λειτουργήσουν οι Δομές Υποδοχής είναι το 12ο Δημοτικό Σχολείο, το 13ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ για τα παιδιά του Γυμνασίου επελέγη το Γυμνάσιο Λευκώνα και το Μουσικό Γυμνάσιο Σερρών.

Όσο για τα Νηπιαγωγεία, επελέγη το 2ο Νηπιαγωγείο Σερρών

Βλέπετε δικαίωμα στην μόρφωση έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου…

Ξεκίνησαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί – Σάλος με τα ΚΔΑΠ

Ήδη ξεκίνησαν την λειτουργία τους οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλη την
χώρα, όπως και στο Nομό Σερρών, πάντα σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα που
ορίζει η νομοθεσία.

Τα παιδιά και στα νηπιαγωγεία θα φορούν μάσκα υποχρεωτικά, όπως και για όλο το προσωπικό ενώ στις Σέρρες στα νηπιαγωγεία είναι ικανοποιητική η προσέλευση, καθώς οι γονείς προτιμούν τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Εκτός κι αν αλλάξει το σύστημα και αρχίσουν και εκεί τα ….voucher!

Γιατί κακά τα ψέματα

Όπου υπάρχει η προσωπική επαφή, αρχίζουν και οι προσωπικές …υποχρεώσεις!
Ιδιαίτερα σε χώρους όπου δεν παίζεται το κεφάλι κανενός!

Σαν τα ΚΔΑΠ δηλαδή, στα οποία θα πρέπει άμεσα να επέμβει η ΚΕΔΚΕ και να ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση, έτσι ώστε να γραφούν όλα τα παιδιά που έμειναν έξω από το σύστημα.

Γιατί καλά έγινε η διαδικασία για τις προσλήψεις στα ΚΔΑΠ των Δήμων, αλλά αν δεν υπάρχουν παιδιά πως θα πληρωθούν οι νεοπροσληφθέντες υπάλληλοι;

Με χρήματα των δήμων;

Ιδιωτικά vs Δημόσια ΚΔΑΠ ( Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης)

Για να καταλάβετε οι ιδιωτικές δομές σε όλη την Βελάδα σημείωσαν κατακόρυφη αύξηση της τάξης του 124% και από 465 ιδιωτικά ΚΔΑΠ που υπήρχαν σήμερα αισίως φτάσαμε στα 1.043, ενώ και στα δημοτικά ΚΔΑΠ υπήρξε αύξηση κατά 63% και από 424 έφτασαν στα 690!

Σήμερα για να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων χρειάζεται μια υπέρβαση του προϋπολογισμού κατά 64 εκατομμύρια ευρώ!

Μια δυνατότητα που αυτή τη στιγμή είμαι σίγουρος πως δεν υπάρχει.

Διαβάστε επίσης εδώ για το Δήμο Εμμανουήλ Παππά