Σώθηκαν οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΗΣ, μετά την συμπληρωματική χρηματοδότηση των δήμων!

«Το μέλλον της Αυτοδιοίκησης θα είναι πιο φωτεινό», σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας στην ομιλία του κατά την οποία ανακοινώθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση στους δήμους που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση στο έπακρο των θέσεων εργασίας αλλά και την αύξηση κατά εκατό παιδιά για φέτος στα ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης δήλωσε πως για φέτος θα καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις στα ΚΔΑΠ της δημοτικής επιχείρησης του Δήμου Σερρών με τις αιτήσεις των οικογενειών που δεν ικανοποιήθηκαν , οπότε και δεν θα υπάρξει καμία μείωση στο ωράριο εργασίας των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ!

100 επιπλέον παιδιά στα ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ – Καμία μείωση ωραρίου στους εργαζόμενους

Με μεγάλη χαρά ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης ανακοίνωσε από το συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη πώς μετά τις ανακοινώσεις του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα

«Η έκτακτη χρηματοδότηση στους δήμους μας επιτρέπει να κάνουμε πράξη αυτό που είχα εκπέμψει προς σε κάθε κατεύθυνση, μέσω της Προέδρου της ΚΕΔΗΣ κ. Χρύσα Παλάζη.

Και συμπληρώνει πώς «αποτελεί δέσμευση μου η βοήθεια προς τις οικογένειες που χρειάζονται υποστήριξη για την εναρμόνιση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής».

Έτσι λοιπόν για φέτος θα καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις στα ΚΔΑΠ της δημοτικής επιχείρησης του Δήμου Σερρών με τις αιτήσεις των οικογενειών που δεν έλαβαν voucher έως του αριθμού των 100 παιδιών κάτι που θα γίνει με βάση την μοριοδότηση των φακέλλων των μητέρων.

Η έκτακτη χρηματοδότηση δίνει τη δυνατότητα επίσης στη δημοτική αρχή Χρυσάφη ώστε να μην υπάρξει καμία μείωση στο ωράριο εργασίας των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ!

Ο Δήμαρχος Σερρών με μεγάλη χαρά καταλήγει πώς « Ήμασταν και θα είμαστε με υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία δίπλα σ αυτούς που μας έχουν ανάγκη»

Μάκης Βορίδης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: Άμεσα οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Αρχικά, την δέσμευση ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν ξεκαθαρίσει μέσα από διάλογο με τα θεσμικά όργανα ποιες μεταφορές αρμοδιοτήτων μπορούν να γίνουν από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις σε δήμους και σε περιφέρειες έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Παράλληλα αναφορικά με τις ελλείψεις στο προσωπικό, που έθεσαν οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, ο υπουργός ανέφερε ότι πράγματι την τελευταία δεκαετία οι δήμοι υπέστησαν απώλειες, αλλά στα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το ισοζύγιο ήταν θετικό, καθώς οι αποχωρήσεις με συνταξιοδοτήσεις ήταν 5.311, ενώ οι προσλήψεις 8562.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, που έχουν καθυστερήσει, προσθέτοντας πως οι εγκριτικές για το έτος 2022 είναι 797. Διευκρίνισε, πάντως, ότι η κυβέρνηση έχει δώσει προτεραιότητα σε προσωπικό πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, προκειμένου να στελεχωθούν κρίσιμες υπηρεσίες, όπως οι τεχνικές και οι οικονομικές, λέγοντας ότι «θέλουμε οι δήμοι να είναι αναπτυξιακό εργαλείο».

Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα ανέφερε πως σε πέντε κύκλους το διάστημα 2018-2020 σε σύνολο 80 και πλέον χιλιάδων υπαλλήλων η απώλεια των δήμων είναι 255 άτομα, αν και παραδέχτηκε ότι κάποιοι δήμοι «πληγώθηκαν».

Στέλιος Πέτσας: Συμπληρωματική χρηματοδότηση των δήμων μέσω ΚΑΠ ύψους 107 εκατ. Ευρώ

Συμπληρωματική χρηματοδότηση των δήμων μέσω ΚΑΠ ύψους 107 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κατά την χτεσινή έναρξη των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου.

Ο κ. Πέτσας προανήγγειλε ότι το 2022 θα είναι έτος αναμόρφωσης των ΚΑΠ, που αποτελούν τη σταθερή πηγή χρηματοδότησης των δήμων και συρρικνώθηκαν κατά την οικονομική κρίση, επισημαίνοντας ότι αφενός θα υπάρχει σημαντική αύξησή τους, ενώ θα διορθωθούν τα σημεία που δεν δουλεύουν, ώστε να υπάρχει καλύτερη κατανομή.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος του χρόνου ενδέχεται να υπάρξει και νέα έκτακτη χρηματοδότηση για τις ανάγκες διαχείρισης της πανδημίας, σημειώνοντας, πάντως ότι τα έκτακτα αυτά κονδύλια δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις απώλειες εσόδων και την αύξηση των δαπανών που έφερε η κρίση του κορωνοϊού στην αυτοδιοίκηση.