ΚΕΔΗΣ: Κακώς βγήκε η ανακοίνωση, καλώς συνεχίζουν οι εργαζόμενοι !!

Σάλος προκλήθηκε με το ζήτημα των ΚΔΑΠ σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στις Σέρρες.

Το ζήτημα τονώθηκε περαιτέρω φυσικά μετά από το μήνυμα που εστάλη στους εργαζόμενους της ΚΕΔΗΣ, και συγκεκριμένα αναφέρει:

«ΔEΔOMENHΣ THΣ MH YΠAPΞHΣ, MEXPI AYTH TH ΣTIΓMH, AΠANTHΣHΣ TOY APMOΔIOY YΠOYPΓEIOY ΣTA AITHMATA THΣ KEΔE KAI TΩN EPΓAZOMENΩN ΣTA KΔAΠ & KΔAΠ MEA, KAΘΩΣ EΠIΣHΣ KAI TΩN IΔIAITEPΩΣ MEIΩMENΩN MEXPI KAI ΣHMEPA EΓΓPAΦΩN ΣTIΣ ΔOMEΣ THΣ KEΔHΣ, KATOΠIN ENHMEPΩΣEΩΣ TOY ΔHMAPXOY ΣEPPΩN, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ NA MHN ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ AΠO AYPIO 1-9-2020 TIΣ ΠPOΣΦEPOMENEΣ YΠHPEΣIEΣ TΩN EPΓAZOMENΩN OΛΩN TΩN ΔOMΩN KΔAΠ KAI KΔAΠ MEA, MEXPI THN OΛOKΛHPΩΣH THΣ ΔIAΔIKAΣIAΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ THΣ ENEPΓOΠOIHΣHΣ TΩN ΣXETIKΩN voucher (ΔHΛAΔH MEXPI TIΣ 9 ΣEΠTEMBPIOY 2020), OΠOTE KAI ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ OTI ΘA EXEI ΔOΘEI EΠIΣHMA ΛYΣH ΣTO ZHTHMA AΠO TO APMOΔIO YΠOYPΓEIO.

MEXPI TOTE, OI ΔOMEΣ ΘA ΠAPAMEINOYN KΛEIΣTEΣ KAI TO ΠPOΣΩΠIKO ΘA ANAMENEI NEΟTEPEΣ OΔHΓIEΣ AΠO TH ΔIOIKHΣH THΣ K.E.ΔH.Σ.ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΜΕΣΑ».

Πράγμα που αν μη τι άλλο σήμαινε πως οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ ουσιαστικά θα έμεναν χωρίς δουλειά.

Αν όχι όλοι, αυτοί που δεν χρειάζονται.

Τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ.

Το γιατί στάλθηκε το μήνυμα και γιατί τόσο άμεσα, χρήσει εξήγησης, τόσο από την Πρόεδρο κ. Παλάζη , όσο και από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΣ.

Και φυσικά η δικαιολογία πως είτε ενημερώθηκε, είτε στάλθηκε από το Δήμαρχο, παραμένει γράμμα κενό, μιας και για την ΚΕΔΗΣ, υπόλογο είναι μόνο το Δ.Σ. και κανένας άλλος.

Αυτό φυσικά δεν το αναφέρω έτσι τυχαία καθώς η μνήμη μου που δεν με απατά…. θυμάται το ζήτημα Αγγελίδη – Ραμπότα

Προφανώς κάποιοι ξέχασαν πως έληξε η διαμάχη Ραμπότα – Αγγελίδη και πως λύθηκε το θέμα, για το αν και κατά πόσο ο όποιος δήμαρχος έχει ή μπορεί να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με το Δ.Σ. οποιασδήποτε δημοτικής επιχείρησης.

Φυσικά την επομένη το πράγμα μαζεύτηκε καθώς οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν και με την πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ, αλλά και τον Δήμαρχο Σερρών, ο οποίος τους διαβεβαίωσε πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση των θέσεων τους, θέση που κάποιο λόγο θα έχει..

Οπότε κακώς βγήκε η ανακοίνωση που απλά έδωσε τροφή για απρεπή σχόλια και πικρόχολες ..συμπεριφορές!

ΚΕΔΗΣ: Χρειάζεται καλύτερος συντονισμός!

Παρόλα αυτά είναι επιτακτική η ανάγκη ενός καλύτερου συντονισμού των υπευθύνων της ΚΕΔΗΣ, που απλά μπόρεσαν και πνίγηκαν μέσα σε ένα ποτήρι νερό.

Στο τέλος βέβαια η διαβεβαίωση από τον Δήμαρχο για την εργασία των υπαλλήλων, αλλά και η παρουσία της Προέδρου στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων μπορεί απλά να διασκέδασε τις εντυπώσεις, αλλά μη νομίζεται;

Όλοι κατάλαβαν πως μόνο μέσα από τον αγώνα και την συλλογική προσπάθεια, θα έρθουν οι καλύτερες μέρες και οι ακόμα καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Θέμα χρόνου η παραίτηση Κανακάρη από τη ΚΕΔΗΣ;

Όσο για τα σχόλια που ακούστηκαν για τον Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΗΣ και παρ’ ολίγον Δ. Σύμβουλο κ. Νεκτάριο Κανακάρη , μαθαίνω πως ήδη ο ίδιος έχει πάρει το δρόμο της παραίτησης από την θέση του Αντιπροέδρου της ΚΕΔΗΣ, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως δεν τον ενδιαφέρουν ούτε οι θέσεις , αλλά ούτε και οι …ανταμοιβές!

Χώρια που με αυτό τον τρόπο θα απελευθερώσει μια αξιοποιήσιμη θέση και φυσικά θα γλυτώσει την επικεφαλής, από περιττές(;) γκρίνιες και …διενέξεις!

Όσο για τις πληροφορίες πως εξαιτίας της παραίτησής του Κανακάρη, κάποιοι θα ανοίξουν σαμπάνιες, φυσικά και τις θεωρώ …κακοήθειες!

Διαβάστε επίσης το χτεσινό ζήτημα για τη ΚΕΔΗΣ και το ζήτημα με τα ΚΔΑΠ

Διαβάστε επίσης για το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών