06/02/2023
2 C
Serres

Βασίλης Κεσετζής: Μεγαλείο Ψυχής του κ Δημάρχου η μία ακόμη συνδιαλλαγή;

Μόνο τα ΜΜΕ του νομού μας (και αυτά όχι όλα) αναφέρθηκαν (καλώς ή κακώς) είτε θετικά είτε αρνητικά, στην τοποθέτηση του Βύρωνα Μπάλτσιου στην θέση του γενικού γραμματέα του δήμου Εμμανουήλ Παππά, καθώς τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι, όσο και οι πρόεδροι των χωριών του δήμου Εμμ. Παππά, επέλεξαν την σιωπή, θεωρώντας ίσως πως με αυτό τον τρόπο προστατεύουν το χωριό τους ή την θέση τους και αυτά όχι όπως θα ήθελαν…

Μια από τις εξαιρέσεις είναι και ο πρώην δήμαρχος Στρυμόνα και δημοτικός σύμβουλος κ Βασίλης Κεσετζής που εξαπολύει τα βέλη του τόσο κατά του δημάρχου Δημήτρη Νότα όσο και κατά του κ Μπάλτσιου .

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Η συμφωνία της σύμπραξης-συνδιαλλαγής , που έγινε πριν από ένα χρόνο , των συνδυασμών των Νότα και Μπάλτσιου, στο Δήμο Εμ Παππά είχε και συνέχεια που αμαυρώνει την μέχρι τώρα  πορεία τους  στην αυτοδιοίκηση.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Βασίλη Κετσετζή

«Η συμφωνία της σύμπραξης-συνδιαλλαγής , που έγινε πριν από ένα χρόνο , των συνδυασμών του  κ. Νότα και του κ. Μπάλτσιου, στο Δήμο Εμ Παππά, είχε και συνέχεια που αμαυρώνει την μέχρι τώρα  πορεία τους  στην αυτοδιοίκηση.

Προσχεδιασμένη  και αχρείαστη  η σύμπραξη τους με αντάλλαγμα την θέση του Αντιδημάρχου στον κ Μπάλτσιο πριν από ένα χρόνο, μεθοδευμένη και άνευ ηθικής υπόστασης η τοποθέτηση του ιδίου, στην θέση του Γενικού Γραμματέα την 01 Σεπτεμβρίου.

Ο πρώην αρχηγός  της ελάσσονος  αντιπολίτευσης  κ Μπάλτσιος , μέσα από συνοπτικές διαδικασίες, αναβαθμίζετε από την θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών, στη αδρά αμειβόμενη έμμισθη  θέση του Γενικού Γραμματέα , αφού προηγήθηκε η παραίτηση του από την θέση του δημοτικού συμβούλου.

Μαζί με την θέση αυτή, που θα επιβαρύνει οικονομικά με περισσότερα από 2.500 ευρώ το μήνα το Δήμο, εισέπραξε ο κ Βύρων και τα  απείρου κάλους κολακευτικά και διθυραμβικά λόγια του Δημάρχου κ. Νότα για την μεγάλη και μοναδική του προσφορά στο Δήμο ,ξεχνώντας  ο  κύριος Δήμαρχος , πως στις εκλογές του  2014 και του 2019 ήταν αντίπαλοι !!!!

Μεγαλείο Ψυχής του κ Δημάρχου η μία ακόμη συνδιαλλαγή;

Πιθανόν ακόμη και σήμερα οι ΠΕ και ΤΕ υποψήφιοι επιστήμονες να υποβάλλουν αιτήσεις για την πρόσληψη τους χωρίς να γνωρίζουν ότι η θέση του Γενικού γραμματέα είχε ήδη δοθεί εδώ και καιρό στον μέχρι χθες Αντιδήμαρχο.   

Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ της θέσης και η  δημοσίευση της στον τύπο του  προηγούμενου Σαββατοκύριακου, ήταν προσχηματική και προσβλητική .

Κρίμα κ Μπάλτσιο Βύρωνα , που καταφέρατε με την κίνηση σας αυτή , σε συνεργασία με τον κύριο ΝΟΤΑ,  να αμαυρώσετε την αξιοπρεπή  παρουσία  που είχατε  για πολλά χρόνια (δεν είσαστε χθεσινός όπως είπατε)  στα δημοτικά δρώμενα και να δείξετε πως η  πορεία σας στην αυτοδιοίκηση ήταν  μάλλον υποκριτική.

Σε αντίθεση με σας, η  δικιά μας μακρόχρονη διαδρομή στην αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να δεχθεί  κ. ΝΟΤΑ πολιτικές συνδιαλλαγής, βόλεμα ημετέρων, εν κρυπτό συζητήσεις με εταιρείες (όπως τον ΤΑΠ) και χλευασμό της αντιπολίτευσης για τις υπεύθυνες θέσεις της , που κατά γενική ομολογία κουβαλά στις πλάτες της σημαντικό έργο και  μεγάλη Ιστορία.  

Χωρίς διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες  κ. Δήμαρχε απαξιώσατε το ρόλο και την λειτουργία του  Δημοτικού Συμβουλίου, προσλάβατε με δικιά σας εντολή κι επιλογή ειδικούς συνεργάτες, ειδικούς συμβούλους και πλήθος εποχιακών εργατών (τετράμηνα και δίμηνα) για να κάνετε τάχα ποιο ευέλικτη την λειτουργία   του Δήμου, υποβαθμίζοντας πολλούς δημοτικούς υπαλλήλους προικισμένους  με γνώσεις κι εμπειρία.

Παράλληλα καταργώντας  επί της ουσίας τα τοπικά συμβούλια και τους προέδρους των κοινοτήτων, που υπολειτουργούν και δεν συνεδριάζουν (επειδή δεν έχουν αντικείμενο και  γραμματειακή υποστήριξη), τους κάνατε επαίτες της δημοτικής αρχής προκειμένου  να λύσουν μέρος των ατέλειωτων προβλημάτων της καθημερινότητας .

Μας απογοητεύσατε κ. Νότα και κ. ΜΠΑΛΤΣΙΟ, αλλά περισσότερο πιστεύω πως απογοητεύσατε όλους αυτούς που σας στήριξαν και πίστεψαν πως ήρθατε για να υπηρετήσετε το Δήμο μας.                     

Δεν μάθατε φαίνεται τόσα χρόνια, πως  όλοι εμείς οι εκλεγμένοι  της Αυτοδιοίκησης ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ την αυτοδιοίκηση ανιδιοτελώς

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ  χωρίς διακρίσεις όλους τους δημότες  μας και ΕΠΙΛΥΟΥΜΕ  τα προβλήματα τους μέσα από διαδικασίες ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ , ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.

Ζητάμε  την  ύστατη στιγμή και λίγο πριν από το τέλος της Αυτοδιοικητικής σας διαδρομής, να συνεργαστείτε  με το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου  για το καλό του Δήμου και να σταματήσετε  προκλητικές  ενέργειες, συνδιαλλαγές και αχρείαστες προσλήψεις που ο Ιστορικός του Μέλλοντος θα τις καταγράψει με μελανά γράμματα.   

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ !!!»

* Όπως είναι γνωστό ο Κετσετζής Βασίλης διετέλεσε Δήμαρχος στο Δήμο Στρυμόνα και σήμερα είμαι μέλος του Δημοτικού  Συμβουλίου του Δήμου Εμ.Παππά.

Εμείς περιμένουμε τις όποιες …. ανταπαπαντήσεις

Σημειώνοντας πως κάθε απάντηση είναι δεκτή , κυρίως αν έχει και πολιτικό περιεχόμενο!

Διαβάστε επίσης για τις δομές Σερρών: