Ο Κύκλος της αντιπαράθεσης στο ΣΥΡΙΖΑ..τώρα ξεκινάει!

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ έχω την αίσθηση ότι με τις εκλογές δεν έκλεισε ο κύκλος της αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων για κανένα από τα κόμματα, πολύ δε περισσότερο για τα πρόσωπα που τα απαρτίζουν.

Αν με ρωτάτε σε ποιο κόμμα θα υπάρχουν περισσότερες ζυμώσεις και ακόμα μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις, θα τολμήσω να προβλέψω πως αυτός θα είναι ο …ΣΥΡΙΖΑ!

Όχι γιατί εκεί υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά γιατί στα άλλα κόμματα οι πολιτικές διαφορές είναι …τεράστιες!

Δεν συγκρίνεται με τίποτα στο ΚΙΝΑΛ ο Τόσιος με τους Τζελέπη και Οικονόμου, ούτε στη Νέα Δημοκρατία ο Γκολέμης με το Καραμανλή και την Αραμπατζή.

Θα μου πείτε σε τέσσερα χρόνια η πολιτική έδειξε ότι μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω…

Σωστά μόνο που εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι διαφορές πολύ μικρές και οι ιδεολογικές ζυμώσεις που περιμένω ακόμα μεγαλύτερες!

Μπορεί η κ. Σταμπουλή να μην μπόρεσε να εκλεγεί, αλλά είναι δεδομένο πως έχει μαζί της ένα σημαντικό κεφάλαιο στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ,

κεφάλαιο που δύσκολα μπορεί να κεφαλαιοποιήσει ο νέος βουλευτής της παράταξης Λευτέρης Αβραμάκης.

O Αβραμάκης ξέρει καλά πως «όποιος μπερδεύεται με τα πίτουρα τον τρων οι κότες», οπότε δύσκολα θα μπλέξει με τις τοπικές γκρίνιες και τις ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Ιδιαίτερα αν την «κάνει» από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει γράψει από την αρχή ένα νέο κεφάλαιο για το πως θα πρέπει να λειτουργεί το κόμμα και ο βουλευτής, αλλά και θα ξεκαθαρίσει σχέσεις και αποστάσεις μεταξύ τους.

Άλλωστε το θέμα από εδώ και στο εξής θα είναι απλά διαδικαστικό και ίσως …οικονομικό!

Το ζήτημα αν και κατά πόσο ο Κώστας Καρπουχτσής θα έχει ενεργό και σταθερό ρόλο και παρουσία στα πράγματα είναι εκ των προτέρων δεδομένο.

Και μάλιστα είναι κάτι που ο ίδιος ξεκαθάρισε πριν καν κλείσει η ίδια η καταμέτρηση, οπότε θεωρώ δεδομένη την παρουσία του.

Επίσης σημαντική θεωρώ και την παρουσία τόσο του Λασπά που έδειξε πως μπορεί να έχει μια κομματική και συνδικαλιστική παρουσία,

όσο και του Δεμερτζή που σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο δεν είναι αμελητέα…

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως άφησαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, τον «γέροντα» της παράταξης,

τον Πρωταίο κ.Βελίκη να εκτίθεστε και να μιλά για δύο έδρες στο Νομό Σερρών, την στιγμή που και η μία ήταν …διαπραγματεύσιμη!

Προφανώς θα έγινε για λόγους τακτικής, γιατί αλλιώς μόνο σαν ανέκδοτο θα μπορούσα να την …χαρακτηρίσω!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here