Και στο Κιλκίς «κλαίνε» με το πρόγραμμα … «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» !!

Συζητώντας χθες με φίλους μου από το Κιλκίς διαπίστωσα πως και εκεί είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι με το πρόγραμμα «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» της Περιφέρειας και την κατανομή του στο Νομό τους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Χρήστος Χατζημλάδης μάλιστα ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα του διέξοδος για το νομό του Κιλκίς ανέφερε πως στην ΠΕ Κιλκίς εγκρίθηκαν μόλις 138 επιχειρήσεις με συνολικό προϋπολογισμό 4.154.084,15€ και σε ποσοστό 2% (ενημερωτικά η ΠΕ Θεσσαλονίκη, ΠΕ Χαλκιδικής και ΠΕ Πιερίας απορρόφησαν μαζί σχεδόν το 90% του προγράμματος) αποδεικνύοντας ότι ως νομός είναι (είναι αλήθεια) ο πιό φτωχός συγγενής της Π.Κ.Μ, (βλέπετε πως υπάρχουν και χειρότερα;) διεκδικώντας την τελευταία θέση στην περιφέρεια και μόλις πάνω από το Άγιο Όρος με δύο εγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Παράπονα από τα Επιμελητήρια Σερρών – Κιλκίς

Μάλιστα και το Επιμελητήριο Κιλκίς διαφωνούσε εξαρχής με το όριο ένταξης των 10.000,00€, που θα μπορούσε να ήταν χαμηλότερο και συγκεκριμένα στα 5.000,00€, ώστε να είχαν πρόσβαση και μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις.

Στα σίγουρα θα έφερνε μεγαλύτερο αριθμό προτάσεων που με τον ίδιο προϋπολογισμό θα μπορούσαν να καλυφθούν εάν αντισταθμιζόταν το ανώτατο όριο των 50.000,00 €.

Σημαντικό είναι να επισημάνουμε η πριμοδότηση της βαθμολογίας για τη μείωση τζίρου του κύκλου εργασιών στα αντίστοιχα τρίμηνα του 2019 και 2020 ήταν υπερβολική, ενώ αντίστοιχα μικρή η πριμοδότηση της κερδοφορίας της επιχείρησης, λαμβάνοντας υπόψη και της διατήρησης των θέσεων εργασίας.

Να προκηρυχθεί νέα αντίστοιχη δράση με το ΔΙΕΞΟΔΟΣ

Η πρόταση του Επιμελητηρίου Κιλκίς με τα σημερινά δεδομένα και για την πραγματική στήριξη των πληττόμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ήταν αφενός να εξαντληθούν από τη Περιφέρεια οι δυνατότητες εύρεσης επιπλέον χρηματοδότησης, ώστε να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις και αφετέρου να προκηρυχθεί νέα αντίστοιχη δράση, ώστε να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία οι επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να ενισχυθούν από αυτή.

Με δυο λόγια ο πρόεδρος έχει τις ίδιες απόψεις με εμένα


Και μάλιστα τα είπαμε νωρίς όταν και προκηρύχθηκε το πρόγραμμα, και όλα όσα λέγονται σήμερα είναι για το θεαθήναι…

Και από κάποιους …καραγκιόζηδες!


Γιατί οι σοβαροί κάνουν την … πάπια!