Στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, τεράστια επιτυχία αν ψηφίσουν 150 με 180 χιλιάδες!

Στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ τεράστια επιτυχία αν ψηφίσουν 150 με 180 χιλιάδες

Δεν ξέρετε πόσοι ήταν αυτοί που υπολόγιζαν προχθές το πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Άλλοι τους υπολόγιζαν πάνω από 200 χιλιάδες και άλλοι τους πήγαιναν στους 250 χιλιάδες….

Η αίσθησή μου είναι πως αν ψηφίσουν πάνω από 150.000-180.000 άτομα εν μέσω πανδημίας θα είναι μια τεράστια επιτυχία.

Και φυσικά αν στην ατζέντα τους οι υποψήφιοι θέσουν πολιτικά ζητήματα ουσίας και δεν αναλωθούν σε κοκορομαχίες, αυτό θα τραβήξει την προσοχή των πολιτών.

Τουλάχιστον μιας κρίσιμης μερίδας που νιώθει πολιτικά μετέωρη και έχει ανάγκη να ακούσει προτάσεις πολιτικής για το παρόν και το μέλλον, προτάσεις που να αφορούν τη λειτουργία της δημοκρατίας, την υγεία και την ασφάλιση, τα εργασιακά, την κλιματική κρίση, την καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ιδανικός ηγέτης όμως δεν υπάρχει – και ο καθένας από τους παραπάνω έχει τα υπέρ αλλά έχει και τα κατά του.

Επίσης όποιος και αν εκλεγεί όμως θα πρέπει να έχει κατά νου ότι οι -εν δυνάμει- ψηφοφόροι του κόμματος προτιμούν ξεκάθαρα την αυτόνομη πορεία του ενώ σε καμία περίπτωση η καρδία τους δεν χτυπάει ούτε στα αριστερά, ούτε στα «δεξιά».

Αλλά είναι έτοιμοι οι πολίτες να ακούσουν ξανά το ΚΙΝΑΛ και να το εμπιστευθούν;

Γιατί αυτό είναι το ερώτημα που έχει άμεση σχέση με τον άνθρωπο που θα διοικήσει

Όσο για τον άλλο παίκτη στα κεντροαριστερά της πολιτικής κλίμακας, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, καλό είναι να το συνειδητοποιήσουν όλοι πως αυτός είναι ο κυρίαρχος σε εκλογικά ποσοστά.

Θα μου πεις η έλλειψη ικανότητας του ΣΥΡΙΖΑ να παράξει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ δεν αποτελεί ευκαιρία για το ΚΙΝΑΛ;

Πως δεν είναι ευκαιρία;
Αλλά θα την εκμεταλλευτεί;

Ντιμπέιτ στο ΚΙΝΑΛ χωρίς τον Παπανδρέου γιατί άραγε;

Η είδηση είναι πως το ντιμπέιτ στο ΚΙΝΑΛ θα γίνει χωρίς τον Παπανδρέου και ήδη ορίστηκε για τις 29 Νοεμβρίου.

Γιατί σε αυτή την απόφαση κατέληξαν οι εκπρόσωποι των πέντε υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ αλλά και της διοίκησης της ΕΡΤ.

Και μάλιστα παρά την επικοινωνία της πλευράς Χρηστίδη με την πλευρά Παπανδρέου, στην οποία ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε στις διαφωνίες του για τους όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ

Οπότε θέλουμε δεν θέλουμε, χωρίς τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου τελικά θα γίνει το πρώτο ντιμπέιτ ενόψει του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Έτσι θα συμμετάσχουν δια ζώσης οι υπόλοιποι πέντε υποψήφιοι, οι κ.κ. Ν. Ανδρουλάκης, Α. Λοβέρδος, Π. Γερουλάνος, Χ. Καστανίδης και Π. Χρηστίδης.

Οι δημοσιογράφοι που προτείνει η ΕΡΤ για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ είναι οι Γιώργος Κουβαράς, Παύλος Τσίμας και Τάσος Παππάς , ενώ η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη, εξέφρασε μια ένσταση προτείνοντας να υπάρξουν εκπρόσωποι και από τα 6 εθνικά κανάλια, στα πρότυπα του ‘17.

Τέλος οι υποψήφιοι θα είναι όρθιοι, ενώ θα μπορούν ο ένας να απευθύνει ερώτηση στον άλλον ενώ στο τέλος κάθε θεματικής θα μπορεί να τοποθετείται. Όσον αφορά τις θεματικές, οι εκπρόσωποι θα τις συμφωνήσουν μεταξύ τους και φυσικά ο χαμένος θα είναι ο Παπανδρέου…

Γιατί και να μην πας σε ντιμπέιτ για να πεις τις απόψεις σου και να θέλεις να εκλεγείς πάει …πολύ!