Κυριακή κοντή γιορτή για νέο πρόεδρο και σταθερότητα στο ΚΙΝΑΛ!

Η εκλογική διαδικασία που ξεκινά την Κυριακή στο Κίνημα Αλλαγής, ίσως αποδειχθεί διέξοδος για το κόμμα, καθώς σήμερα βρίσκεται σε περιδίνηση και ταλαιπωρείται από διαφοροποιήσεις και αντιφάσεις.

Ουσιαστικά θα βρούμε την Κυριακή τους δύο υποψήφιους για την δεύτερη Κυριακή καθώς αυτή την Κυριακή οι οπαδοί και οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ θα επιλέξουν έναν από τους δύο επικρατέστερους.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα απαλλαγεί το ΚΙΝΑΛ που είναι σήμερα το τρίτο σε δύναμη κοινοβουλευτικό κόμμα της χώρας μας, από μία δίμηνη περίοδο αστάθειας, ρευστότητας και ασαφούς πολιτικού στίγματος.

Το ΚΙΝΑΛ
Στην «τελική ευθεία»

Στην «τελική ευθεία» βρίσκεται η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου στο ΚΙΝ.ΑΛ αφού ξεκινά αυτή την Κυριακή με τις κάλπες του πρώτου γύρου με 6 υποψήφιους και θα ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου όπου οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν έναν από τους δύο επικρατέστερους.

Οι πολλές υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος, ίσως αποτιμούνται από κάποιος ως δείγμα της δημοκρατικής κουλτούρας του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ταυτόχρονα όμως φαίνεται ότι συντηρούν και μία εικόνα πολυδιάσπασης και έλλειψης συνοχής στον πολιτικό του λόγο. Ιδίως από την στιγμή που οι εκλογές του Κινήματος Αλλαγής γίνονται σε ένα ευρύτερο σκηνικό πολιτικού διπολισμού μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα έχουν δείξει, έστω με έμμεσο τρόπο, τις προτιμήσεις τους.

Η κατακερματισμένη και αμήχανη κοινοβουλευτική παρουσία του Κινήματος Αλλαγής φαίνεται όμως πως είναι η μία πλευρά της εικόνας ρευστότητα που καταγράφεται.

Η δεύτερη σχετίζεται με τα ερωτηματικά που προκύπτουν για την «επόμενη ημέρα» και την συνοχή του κόμματος.

Είναι γεγονός πως όλοι οι υποψήφιοι «διαρρηγνύουν τα ιματιά τους» σχετικά με το ότι θα συνεχίσουν να είναι παρόντες ενεργά στην πολιτική προσπάθεια του Κινήματος Αλλαγής ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος.
Από την άλλη όμως δεν λείπουν και δηλώσεις που κάθε άλλο παρά οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα.

Η πλέον χαρακτηριστική είναι η αξίωση του Ανδρέα Λοβέρδου που εκτιμά ότι ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πρέπει να είναι και βουλευτής.
Υπονοώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση τίθεται θέμα δυαρχίας στο κόμμα. Άποψη που εμφανώς «στοχεύει» στον Νίκο Ανδρουλάκη που δεν έχει βουλευτική, αλλά ευρω-κοινοβουλευτική έδρα.

Τα πράγματα δεν γίνονται ευκολότερα από την αντίδραση Νίκου Ανδρουλάκη σε όλη αυτή την συζήτηση.
Έχει αναφερθεί στην πρόθεσή του να ορίσει αυτός τον εκπρόσωπό του στην κοινοβουλευτική ομάδα σε συνεννόηση όμως μαζί της.
Όπως εικάζεται το πρόσωπο που θα προτείνει θα είναι ο νυν αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Όμως στον αντίποδα έχει εκφραστεί η θέση ότι ο επικεφαλής της Κ.Ο πρέπει να εκλεγεί από την ίδια.
Επίσης κυκλοφορούν σενάρια για «επιστροφές» προσώπων στο Κίνημα Αλλαγής, ανάλογα με το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος.
Στην σχετική φημολογία έχει εμπλακεί το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου, που είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε κόντρα με τον Γιώργο Παπανδρέου. Επίσης έχουν ακουστεί ονόματα στελεχών που φλέρταραν ή συμπορεύτηκαν με την Ν.Δ η τον ΣΥΡΙΖΑ.

19 εκλογικά Κέντρα στις Σέρρες
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Σερρών στο πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας του Κινήματος μας, ενημερώνει με το παρόν δελτίο τύπου για τους χώρους που θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές κατά τις ημερομηνίες 5 Δεκεμβρίου και 12 Δεκεμβρίου εφόσον χρειαστεί.

Δήμος Νέας Ζίχνης

 1. Πνευματικό Κέντρο Δήμου Νέας Ζίχνης στη Νέα Ζίχνη
 2. Κ.Α.Π.Η. Δραβίσκου στον Δραβίσκο
 3. ΚΑΠΗ Αλιστράτης στην Αλιστράτη
  Δήμος Ηράκλειας
 4. Κ.Α.Π.Η. Ηράκλειας, έναντι Δημαρχείου Ηράκλειας στην Ηράκλεια
 5. Χώρος δίπλα στο ΚΕΠ πρώην Δημαρχείου πρώην Δήμου Σκοτούσας στη Σκοτούσα
  Δήμος Σιντικής
 6. Αίθουσα ΚΑΠΗ Πετριτσίου στο Νέο Πετρίτσι
 7. Αίθουσα ΚΑΠΗ Ροδοπόλεως στη Ροδόπολη
 8. Αίθουσα ΚΑΠΗ Σιδηροκάστρου στο Σιδηρόκαστρο
  Δήμος Αμφίπολης
 9. Αίθουσα συνεδριάσεων Δημ. Συμβουλίου-Δημαρχείο Ροδολίβους στο Ροδολίβος
 10. Πρώην ΚΕΠ πρώην Δημαρχείου Παλαιοκώμης στην Παλαιοκώμη
  Δήμος Βισαλτίας
 11. Δημαρχείο Νιγρίτας στο ισόγειο
 12. Πρώην Δημαρχείο πρώην Δήμου Τραγίλου στη Μαυροθάλασσα
 13. Κοινότητα Αχινού στον Αχινό
  Δήμος Εμμανουήλ Παππά
 14. Πρώην Δημαρχείο πρώην Δήμου Στρυμόνα στο Νέο Σκοπό
 15. Κ.Α.Π.Η. Χρυσού στο Χρυσό

Δήμος Σερρών
Ξενοδοχείο Philippos Xenia Hotel

Εργατικό Κέντρο Σερρών στην οδό Μεραρχίας
Πρώην Δημαρχείο πρώην Δήμου Κ.Μητρούση στον Προβατά
Πρώην Δημαρχείο πρώην Δήμου Σκουτάρεως στο Σκούταρι

Η ώρα διεξαγωγής των εκλογών είναι από τις 7:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες που το επιθυμούν.

Δεν είναι αποδεκτά μέλη και στελέχη άλλων κομμάτων, ενώ για τη συμμετοχή στη διαδικασία της εκλογής νέου προέδρου είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα, ενώ το αντίτιμο συμμετοχής είναι στα 3 ευρώ