Την Κυριακή θα αναβιώσει η Μάχη των Οχυρών

Η Μάχη των Οχυρών του Ρούπελ θα αναβιώσει αυτή την Κυριακή 15 Μαΐου στις 11.30 το πρωί και θα ζωντανέψει και πάλι το έπος των λιγοστών Ελλήνων στρατιωτών, που κέρδισαν δικαίως τον παγκόσμιο θαυμασμό για τον απαράμιλλο ηρωισμό, την ανδρεία και την αυτοθυσία τους απέναντι στους Γερμανούς κατακτητές.

Οι λιγοστοί υπερασπιστές του απόρθητου Οχυρού στην περιοχή των Σερρών, αυτοί που καθήλωσαν τους Γερμανούς εισβολείς στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αναγκάζοντάς τους να τροποποιήσουν άρδην τ’ αρχικά τους σχέδια και να καταλάβουν τελικά τη Θεσσαλονίκη μέσω Γιουγκοσλαβίας  θα ξαναζωντανέψουν μπροστά μας.

Και μπορεί η δύναμη των ανδρών αυτών να ήταν τέτοια που κέρδισαν το σεβασμό των Συμμάχων και την αναγνώριση του εχθρού που τους απέδωσε τιμές, αλλά είναι καιρός να την μάθουν και τα δικά μας παιδιά.

Στο κεντρικό αναβιωτικό δρώμενο – αναπαράσταση μάχης και παράδοσης οχυρού Ρούπελ συμμετέχουν ομάδες αναβιωτών από την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Ρουμανία με στολές και οπλισμό της εποχής του Β’ΠΠ, αλλά και εφέ ελεγχόμενων εκρήξεων, που θα παρουσιάσουν όλα όσα διαδραματίστηκαν την 6η Απρίλη 1941, κατά την επίθεση των Γερμανών στο Οχυρό Ρούπελ. 

Η σκηνοθεσία και η αφήγηση είναι του Γιώργου Καρύδα ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα το Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021», καθώς και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΚΕΔΕ και εκτός από το κεντρικό δρώμενο, περιλαμβάνει και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.

Μην το χάσετε…