Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ- Γράφει ο Γιώργος Κυρμελής

« Την ήμερα που η Αμερική θα πέσει με όλο της το βάρος  στήν Ευρώπη, η ειρήνη και η ηρεμία μας θα εξαφανισθεί».

-(Ταλεϋράνδρος(1754-1888) * ( Γάλλος επίσκοπος και πολιτικός. Επί πάμπολλα χρόνια υπουργός των εξωτερικών του Λουδοβίκου  ΙΣΤ΄και άλλων Γάλλων βασιλέων.( Ευφυέστατος, πολύστροφος, κυνικός, υπήρξε ενας από τους μεγαλύτερους υπουργούς των εξωτερικών της Ευρώπης)

ΓΙΩΡΓΟΣ Κ . ΚΥΡΜΕΛΗΣ

  1. Πρέπει να ομολογήσω πώς δεν ήταν μόνο προικισμένος με πολλές αρετές και κακίες. Μά το κατ΄εξοχήν προτέρημά του ήταν η προβλεπτικότητα. 
  2. Αυτό που προέβλεψε  πραγματοποιήθηκε πλήρως. Ενας λόγος που εξηγεί κατά μίαν έννοια την ικανότητά του αυτή είναι το γεγονός πώς  ο Ταλλεϋράνδος έζησε την εποχή  πλήρους άκμής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αφού πέθανε πλήρης ημερών το έτος 1838, άρα  ήξερε σε βάθος την μέχρι των ημερών του την ιστορία και τον ευρύ ορίζοντα που ανοίγονταν για την μεγάλη χώρα της Αμερικής, τις ΗΠΑ. 

Εδώ επιθυμώ να πώ δυό τρία περιληπτικά  λόγια για  το βαθύτερο περιεχόμενο και τη σημειολογία των γεγονότων  της  Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Όχι περί των εμφυλίων, ούτε περί του μεγάλου φυλετικού προβλήματος. Δεν το επιτρέπει το περιορισμένο του θέματος, που είναι

«Η Ευρώπη των ημερών μας» . Δύο λόγια που νομίζω πως έχουν τη σημασία τους. Οι Αμερικανοί  ευτύχησαν να έχουν ικανούς πολιτικούς ηγέτες κατά τον αγώνα της Ανεξαρτησίας. σοβαρούς, μορφωμενους-οι περισσότεροι- και ευσεβείς, που προσέφεραν μεγάλο έργο στόν υπέρ Ανεξαρτησίας αγώνα τους, Τους ονόμασαν δε τιμητικώς «Πατέρες του Έθνους» . 

 Οι ΗΠΑ είναι πάνω απ ΄όλα, προϊόν της επίμονης θέλησης ενός λαού διαφόρων εθνικοτήτων που έσπευσαν στην Αμερική ως μετανάστες – Αγγλοσάξωνες κυρίως, αλλά και πολλοί Ευρωπαίοι, Ασιάτες Αφρικανοί κ.ά. πού κυριολεκτικώς «αποκαλύφθηκαν» (γνώρισαν σε βάθος) στον ίδιο τον  εαυτό τους με την ευσέβεια, τις ιδέες,  τον ενθουσιασμό και την άφοσίωση  στην καινούργια πατρίδα τους.  

Τα νέο αυτό έθνος φιλοδόξησε ν΄άπαρνηθεί τον κυνισμό και τη διαφθορά, πού ιδιαίτερα τιμούνταν απ΄ την άλλη πλευρά της θάλασσας του Ατλαντικού (ενν. Αγγλία), και να ξαναφέρει ως θεμέλιο την Ηθική και ταυτόχρονα οδηγό στη διαχείριση των κοινών υποθέσεων.

Η σημερινή Ευρώπη κατά την ομολογία της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτικών αναλυτών και άλλων ειδικών περί  την γεωστρατηγική και γεωπολιτική επιστήμες, δεν βρίσκεται σε καθόλου καλή κατάσταση. Κάποιος, όντως πνεύμα οξύ, θεωρεί ότι  « η Ευρώπη πνέει τα λοίσθια!».  

Και ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για την αποτυχία αυτή ανήκει  στους ίδιους τους Ευρωπαίους, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης ανήκει κυρίως, για να μην πω αποκλειστικώς , στις ΗΠΑ,, όπως πολλοί ισχυρίζονται,  από τις αρνητικές περιστάσεις των περίπου ογδόντα (80) ημερών από την ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. 24 Φεβρουαρίου 2020,   από τη  θέληση και σκοπιμότητα των Αμερικανών.                                      

Πρέπει όμως να συμφωνήσω και πάλι με την πλειονότητα των σοβαρών αναλυτών πώς οι περιστάσεις των ημερών αυτών και μάλιστα και πρό της εισβολής, δεν ελαφρύνουν καθόλου τις ΗΠΑ. 

Αντίθετα. Οι ίδιοι Αμερικανοί αφρόνως δημιούργησαν τις φοβερές αυτές περιστάσεις κινούμενοι από ιδιοτελή πολιτικοστρατιωτικά σχέδια επίλυσης ενός προβλήματος που θα μπορούσε να λήξει εντός τριών ημερών( παρα-  (κάτω). Προβληματίζει τους σοβαρώς μελετώντες τα πράγματα ποιοί υπήρξαν οι μελετητές- πατέρες του σχεδίου αυτού. 

Διότι από μακρυά φαίνεται πώς η κρίση της Ουκρανίας δεν είναι μια απλή πολεμική σύγκρουση δύο άνισων γειτονικών κρατών. Φαίνεται ότι το σχέδιο είναι πρόχειρο προϊόν ενός παράτολμου πολιτικού προσχεδίου- Απόφασης σχεδιασθέν κατ΄εντολή άνωθεν και από δευτέρας τάξεως διπλωματικούς παράγοντες του ΥΠ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, συνταχθέν, αφού εξαιρέθηκαν οι αριστείς επιτελικοί και τα σοβαρά πολιτικά πρόσωπα. Απόφαση που, τελικά,  πήρε την έγκριση του Προέδρου κ. Μπαϊντεν.

  1. Τα επόμενα στάδια των « περιστάσεων» , των ήμερών δηλ.., είναι γνωστά σε όλο τον πλανήτη. Κυκλοφόρησε από ύπατα πρόσωπα πώς  η σύγκρουση είναι ένας περιορισμένος πόλεμος μεταξύ δύο κρατών Ρωσίας-Ουκρανίας.  Σε πολύ λίγες μέρες όμως  απεδείχθη το ψεύδος και η κολοσσιαία υποκρισία της Δύσης, πού με ορυμαγδούς  σε τηλεβόες , τα ΜΜΕ, οι Τηλεοράσεις, Το Διαδίκτυο κ.λπ  
  2. Όλα αυτά τα μετέβαλαν σε  οργανισμούς  πλύσης εγκεφάλου όλων των άνθρώπων. Το πράγμα πήρε πλέον διαστάσεις γελοιότητας. Από τη μια μεριά  όργιο κινητοποίησης πάντων των φίλων της Αμερικής των διασκορπισμένων σε όλο τον κόσμο και από την άλλη    επιστράτευση   όλων των χωρών της Ευρώπης, της Ε.Ε.  του ΝΑΤΟ, πανοικί, θα έλεγε κάποιος, και υποχρέωση, ως εάν η Ουκρανία ήταν μέλος του ΝΑΤΟ, να σπεύσουν αμέσως(σήμερα είναι 80ή μέρα κι ακόμα τρέχουν για εράνους και αποστολές , κι οι   δυστυχείς  Ουκρανοί δεν έχουν πλέον πού να βάλουν τις ανθρωπιστικές αυτές  βοήθειες- γέμισαν οι αποθήκες  του Κιέβου και των άλλων πόλεων,( όσες υπάρχουν ακόμη) . Και βέβαια, το κυριώτερο, οργιώδης σε έκταση αποστολή εξοπλιστικών συστημάτων γής, αέρος, πλήν θαλάσσης. Και εκατομμύρια επί εκατομμυρίων. Χορός εκατομμυρίων. Τί να τα κάνουν τόσα εκατομμύρια οι δυστυχείς Ουκρανοί; . 
  3. Οι άνθρωποι θέλουν την ειρήνη και την ησυχία τους και δεν τους ακούει κανένας. 
  4. Διότι το «μυστικό»  αμερικανικό σχέδιο περπατάει στους δρόμους των πόλεων και των χωριών και βοά, τι;  ότι ο πόλεμος είναι μέγας και επικίνδυνος  να γίνει μέγιστος με πυρηνικά όπλα, το χάος και το τέλος  του υπάρχοντος κόσμου και …βλέπουμε. Και γιατί οι Αμερικανοί δεν βιάζονται άλλά, τουναντίον, αφήνουν τα γεγονότα να μακροημερεύσουν- ναι,  δεν φοβούνται την Ουκρανία, έλαβαν τα μέτρα τους. Οσο κρατάει  ο πόλεμος τόσο οι Ουκρανοί αρματωμένοι γερά αμύνονται (όντως γενναία) και βέβαια τόσο η Ρωσία  αδυνατίζει και εκτίθεται διεθνώς. Όχι μόνο για το απαράδεκτο της εισβολής, αλλά και  από απόψεως πολεμικής ισχύος, αφού ο Πούτιν δεν επιθυμεί την ριζική καταστροφή της Ουκρανίας. Ας μάθει ο κόσμος που δεν γνωρίζει ιστορία πώς η Ουκρανία είναι Ρωσικό έδαφος, κι όχι μόνο. Είναι η μήτρα που γέννησε το ρωσικό Εθνος. 

3. Ανέκαθεν ανήκε στη Ρωσία και επί ηγεμόνων- πριγκήπων του Κιέβου και επί Τσάρων και επί Κομμουνισμού και μετα  την κατάρρευση. Στην Ουκρανία μετά την ανακήρυξή της ως κράτος έγινε το όργιο εναντίον των εκεί διαμενόντων και υπηκόων Ρώσων, ρωσόφωνων και ρωσόφιλων   

Οι φασιστικές οργανώσεις, τρείς τον άριθμό, με πάνω από 20.000 οπαδούς , φονιάδες και έγκληματίες, που η νύν κυβέρνηση τους ένωσε με τον εθνικό στρατό και τους έκανε στρατιώτες, αυτοί λοιπόν οι Ναζιστές μόνο κατά τον πριν λίγα χρόνια εμφύλιο εκτέλεσαν 14.000 χιλιάδες Ρωσόφωνους και ρωσόφιλους- κι άγνωστος αριθμός θανατώσεων κατά τις 80 αυτές  μέρες  του πολέμου. Πώς ένας πραγματικός ηγέτης μπορούσε να μην απαντήσει σε  ένα όργιο  χιλιάδων δολοφονιών συμπατριωτών του , παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του σε κράτη μεγάλα και Οργανισμούς να λάβουν μέτρα προστασίας των διωκόμενων, πού όλοι  έκαναν τον κουφό;. 

Τι λόγο θα έδινε  στην όντως ένδοξη ιστορία της πατρίδος του; 

Και γιατί οι  δημοκράτες Αμερικανοί και Ευρωπαίοι δεν ανέλαβαν μια απλή μα ισχυρή πρωτοβουλία μιας έκτακτης διασκέψεως 5 ηγετών, Αμερικής –Ρωσίας και τριών σοβαρών Ευρωπαίων προθυπουργών- προέδρων που θα συνέρχονταν στο Κίεβο και θα υποχρέωναν και Ρωσία και Ουκρανία να εφαρμόσουν αμέσως την συμφωνία του ΜΙΝΣΚ;  . 

Και για να τελειώνω. 

 Εάν κ. Μπάϊντεν στο Κογκό 5 αλήτες στρατιώτες σκότωναν 300 αμερικανούς πολίτες τι θα κάνατε. Παρακαλώ μην απαντάτε. Ολοι γνωρίζουν τη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ και προπάντων την Γιουγκοσλαβία. Και σείς  πιστεύω.

Συνέλθετε, σοβαρευθήτε όλοι. Μου ειναι αδιανόητο άνθρωποι που κυβερνούν τον κόσμο, μέ υπέρτατο καθήκον την ασφάλεια των πολιτών τους και όλου του πλανήτη, εφοδιασμένοι- υποτίθεται- με τεράστια υπευθυνότητα και ενδιαφέρον πού φθείρει την ψυχή και τό νου σας, , είναι, λέω, δυνατόν να πέρασε από τό μυαλό σας η καταστροφή του κόσμου για τά μικρομέγαλα, ανόητα κι απάνθρωπα σχέδιά σας;

Αλήθεια πόσο ερωτηματικά να βάλω στις σκέψεις μου αυτές που σάς αφιέρωσα; Πετάξτε τα όπλα κ.Πούτιν καί πάτε στο Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκυ να ζητήσετε τη βοήθεια του γονατιστός. 

Και σείς κ. Μπάϊντεν πάτε σ΄ένα καθολικό ιερέα και δώστε του γονατιστός μια εκ βαθέων εξομολόγηση. Καί όλοι οι άλλοι ευρωπαίοι ,και όχι μόνο,  κομπάρσοι καί ancilae= θεραπαινίδες και δουλικά των αφεντικών σας  και οι άλλοι Ευρωπαίοι χριστιανοί,  άς ανάψουμε ένα κερί ικεσίας, να βάλει ο Θεός το Χέρι Του και να σταθεί όρθια και πολύχρονη η ειρήνη στο δύστηνο αυτό και όμορφο πλανήτη, τη γή μας και στους δυό αδελφικούς λαούς που οι μεγάλοι άρπαγες τους βάζουν να σκοτώνονται. Και βέβαια, τούτο το τελευταίο για σάς κ. Μπάϊτον: τα σχέδια τών ανθρώπων τα  βλέπει ο θεός καί γελάει και μάλιστα τέτοια καταστροφικά πού φρίττει ο νούς του ανθρώπου. 

Ξέρω πού τό πάτε:  όσο αδυνατίζει η Ρωσία, τόσο περισσότερο θα είναι ανώφελη στήν Κίνα και συμφέρουσα σε σας κατά τήν ετοιμαζόμενη από τις ΗΠΑ σύγκρουση μαζί της. 

Ούτε «ο εξαποδώ» θα συνελάμβανε τέτοιο Σχέδιο! 

Είθε να ματαιωθούν και των δυο σας. Κάνετε και τον χριστιανό!  Ε Λ Ε Ο Σ .