Ετοιμάζει η κυβέρνηση για το 2022: Σύστημα bonus σε επιλεγμένους τομείς του δημοσίου

Μπορεί το 2022 να είναι χρονιά αύξησης συνολικά των μισθών τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου, και όχι μόνο του κατώτατου μισθού αλλά και εκατοντάδων χιλιάδων στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ήδη άνοιξε η συζήτηση και για την αναθεώρηση του μισθολογίου στο δημόσιο τομέα. 

Η πρώτη Μαΐου είναι ένα πρώτο χρονικό ορόσημο λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού, ενώ η 1η Ιανουαρίου του 2023 είναι άλλο ένα χρονικό ορόσημο, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ωστόσο θα υπάρξουν και άλλα «ορόσημα» όπως η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και η αναμόρφωση του μισθολογίου στο δημόσιο. 

Για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα: Ωφελημένοι μόνο αυτοί που εισπράττουν τον κατώτατο μισθό;

Για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, η αύξηση του κατώτατου μισθού από 5% έως και 8% εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως «βότσαλο στην λίμνη», καθώς εκ πρώτης όψεως, ωφελημένοι θα είναι μόνο οι εργαζόμενοι που εισπράττουν τον κατώτατο μισθό, και μάλιστα οι απασχολούμενοι πλήρους απασχόλησης

Ωστόσο, στην πράξη, θα ανοίξει ένας μεγάλος κύκλος συζητήσεων ώστε όλες οι συλλογικές, επιχειρησιακές ή κλαδικές συμβάσεις που θα λήγουν, να ανανεώνονται με αυξημένες αποδοχές. 

Σε συνθήκες πληθωρισμού και ύστερα από μια γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, θα ήταν παράδοξο να συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και εργοδότες στο πάγωμα αποδοχών και για το 2022 το οποίο αναμένεται μάλιστα ότι θα φέρει νέα ισχυρή ανάπτυξη συνδυαστικά με τον πληθωρισμό. Το σίγουρο είναι ότι από την 1η Μαΐου, θα αυξηθούν οι καθαρές αποδοχές τουλάχιστον 650.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα 

Προς κατάργηση οδεύει η εισφορά αλληλεγγύης

Προς κατάργηση οδεύει η εισφορά αλληλεγγύης για όλους από το 2023, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο αυτό για να συμβεί, σημείωναν οι ίδιες πηγές, θα πρέπει αφενός να το επιτρέψουν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες που θα γίνουν γνωστοί προς το τέλος του έτους και αφετέρου να έχουν δημιουργηθεί τέτοιος δημοσιονομικός χώρος που να το επιτρέπει.

Να σημειωθεί ότι το δημοσιονομικό κόστος για την λήψη ενός τέτοιου μέτρου είναι μεγάλο και ως εκ τούτου για να ανάψουν το πράσινο φως οι δανειστές, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, θα πρέπει να υπάρχει ικανός δημοσιονομικός χώρος.

Για την φετινή χρονιά η εισφορά αλληλεγγύης έχει «παγώσει» για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ ισχύει κανονικά για τους δημοσίου υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχουν δημόσιοι λειτουργοί (δικαστικοί) οι οποίοι και έχουν προσφύγει κατά της απόφασης να ισχύσει κανονικά το μέτρο της εισφοράς αλληλεγγύης στο Δημόσιο και αναμένεται η σχετική απόφαση.

Κατά συνέπεια και εφόσον δεν θα αλλάξει κάτι, οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το τι θα συμβεί με την εισφορά αλληλεγγύης θα ληφθούν προς το τέλος του έτους, όταν και θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες, ενώ θα έχει αρθεί και το καθεστώς της ρήτρας διαφυγής.

Παράλληλα θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το αν και πόσος θα είναι ο δημοσιονομικός χώρος, για την λήψη μέτρων ελάφρυνσης μόνιμου χαρακτήρα.

Έρχεται ένα σύστημα Bonus για επιλεγμένους τομείς του Δημοσίου. 

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να παρουσιάσει μέσα στο 2022, το Bonus System, το οποίο και θα λειτουργήσει σε πιλοτική βάση και με μικρό δημοσιονομικό κόστος.

Η φιλοσοφία του νέου συστήματος θα στηρίζεται σε δύο πυλώνες, των μόνιμων στόχων και των επιβραβεύσεων, αλλά και επιπλέον στοχευμένων τομέων που σχετίζονται με την υλοποίηση των κυβερνητικών στόχων.