Το ΚΚΕ Σερρών αποχαιρετά τον σύντροφο Τζουβανάκο Βασίλη

Η Τομεακή Οργάνωση Σερρών, αποχαιρετά τον σύντροφο Τζουβανάκο Βασίλη, που έφυγε από τη ζωή στις 2-2-2022.

 Οργανώθηκε στο ΚΚΕ στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 και μέσα από τις γραμμές του, προώθησε τις θέσεις του Κόμματος και την πολιτική του σε όλη την τοπική κοινωνία της Βισαλτίας. Ήταν άνθρωπος δραστήριος, αναγνωρίσιμος και καταξιωμένος ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Από τη θέση του γεωπόνου είχε καλή γνώση των προβλημάτων της αγροτιάς, και στάθηκε δίπλα της, μάχιμος σε όλους τους αγροτικούς αγώνες.  

Μελετούσε και κατείχε βαθιά την ιδεολογική- θεωρητική πολιτική του ΚΚΕ. Συμμετείχε με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, σε Βουλευτικές, Νομαρχιακές και Δημοτικές Εκλογές και διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος Νιγρίτας. Ήταν για πολλά χρόνια μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Σερρών καθώς και Γραμματέας της Αχτίδας Νιγρίτας.

Έπαιξε σοβαρό ρόλο στις περιόδους διαπάλης με τον οπορτουνισμό, για να κρατηθεί σταθερό το Κόμμα στην περιοχή,  την περίοδο ’89 – ’91. Μεγάλη ήταν η προσφορά του στην ανασυγκρότηση των Οργανώσεων της Βισαλτίας. Είχε την ικανότητα με καυστικό τρόπο να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κάθε αναθεωρητική αντίληψη. 

Στην οικογένειά του, τη σύζυγο και τους δύο γιούς του, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.