Σε αναστάτωση ο κλάδος της εστίασης: Ποιος θα κάνει rapid test για να πάει σε ένα καφέ ή ένα εστιατόριο;

«Καλύτερα να μας κλείσουν».

Με τη φράση αυτή σχολιάζουν άνθρωποι του χώρου της εστίασης, τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη αναφορικά με την υποχρεωτική επίδειξη rapid test όσων ανεμβολίαστων θέλουν να καθίσουν ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

Ο κλάδος, των καταστημάτων εστίασης δυστυχως βρίσκεται σε αναστάτωση τα τελευταία εικοσιτετράωρα, καθώς ανέμενε πως το μπλόκο σε όσους έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν θα είχε άμεσα αρνητικές επιπτώσεις στους τζίρους των καταστημάτων εστίασης, τα οποία βιώνουν με σκληρό τρόπο από την πρώτη στιγμή τις βαριές επιπτώσεις της πανδημίας.

Και μάλιστα όταν στην πόλη μας σχεδόν ένας στους δυο είναι ανεμβολίαστος με αποτέλεσμα μετά και την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν σε μια προσπάθεια να μπει φρένο στο ξέφρενο ράλι των κρουσμάτων του κορωνοϊού, τα καταστήματα εστίασης χάνουν περίπου το 50% των δυνητικών πελατών τους.

Και φυσικά από το Σάββατο κανείς δεν θα μπει στη διαδικασία να κάνει rapid test για να πάει σε ένα καφε ή ένα εστιατόριο, οπότε αν μείνουν έτσι τα πράγματα θα έχουμε μπροστά μας έναν πολύ δύσκολο χειμώνα.

Αν δεν ληφθούν μέτρα ενίσχυσης από την κυβέρνηση κανένας δεν θα καταφέρει να βγάλει το χειμώνα και καλά θα κάνουν οι υπεύθυνοι να προχωρήσουν σε οικονομική στήριξη του κλάδου, όπως για παράδειγμα είναι η επιδότηση του ενοικίου.

Εκείνο που δημιουργεί πάντως ανησυχία είναι το γεγονός πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί δεν αποκλείεται τον χειμώνα να συγκεντρώνονται σε σπίτια φίλων, με αποτέλεσμα να γίνεται με άλλο τρόπο η περαιτέρω διασπορά του ιού…

Σωστά;