«Κυκλοφορούν ελεύθεροι» οι μετανάστες στο Κλειδί Σιντικής;

Αυτό το «ακούμε τους ειδικούς», καλό θα είναι να σταματήσει.

Έχω την αίσθηση ότι όλοι πια έχουμε γίνει… ειδικοί

Ιδιαίτερα όσον αφορά τον Κορονοιό μάθαμε πόσοι είναι οι ασθενείς, τα θύματα και φυσικά πόσοι είναι και οι ασθενείς πρόσφυγες που καλώς ή κακώς έχουμε κι από αυτούς στο τόπο μας

Χωρίς κανένα κρούσμα κορονοϊού στο Κλειδί Σιντικής και στις υπόλοιπες δομές φιλοξενίας μεταναστών;;

Ιδιαίτερη αίσθηση μου έκανε ο μίνι απολογισμός του διαστήματος της υγειονομικής κρίσης, που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού, από τον υπουργό μετανάστευσης κ. Νότη Μηταράκη, που εξήγησε λεπτομερώς πως στις δομές των νησιών δεν καταγράφηκαν θετικά κρούσματα κορωνοϊού, ενώ στις δομές της ηπειρωτικής χώρας καταγράφηκαν 200, χωρίς κάποιο να είναι σοβαρό και χωρίς να καταγραφεί θάνατος.

Θα μου πείτε πως οι αφίξεις του Μαρτίου κρατήθηκαν χωριστά από τις παλαιές δομές και οδηγήθηκαν στη Μαλακάσα και στη δική μας δομή στο Κλειδί στον δήμο Σιντικής, ενώ λειτούργησαν ευεργετικά και τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις των μεταναστών, που φιλοξενούνται στις δομές, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν περιπτώσεις ανεξέλεγκτων μετακινήσεων.

Πάντως οι πρόσφυγες στην δομή στο Κλειδί στον δήμο Σιντικής είναι ελεύθεροι να κινούνται παντού γιατί η δομή είναι ανοικτή όπως γράψαμε σε πρόσφατο άρθρο μας(διαβάστε εδώ), μιας και προχθές όπως άμαθα πήγαν κάποιοι από αυτούς και μια μικρή βόλτα στο Πετρίτσι!

Σιγά σιγά θα ξεκινήσουν και οι βαρκάδες στη Κερκίνη;

Διαμαρτυρία για το επίδομα για τους πρόσφυγες των Σερρών

Όσο για τους δικούς μας στις Σέρρες ξεκινάνε τα προβλήματά τους καθώς κάποιοι από τους παλιούς που πήραν άσυλο σε λίγες μέρες θα εξαναγκαστούν σε έξωση από τη δομή και ως φυσικό επακόλουθο θα σταματήσουν να παίρνουν και το επίδομα.

Αίτημα των μεταναστών άσυλο και επίδομα

Για αυτό και προχώρησαν σε διαμαρτυρία, μιας και σύμφωνα με μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες Σερρών, αίτημα τους είναι να μην εξαναγκαστούν σε έξωση από τη δομή και να μη σταματήσουν να παίρνουν το επίδομα.

Κλειδί Σιντικής: Επιπλέον κοντέϊνερ από Αυστρία;;

Στο Κλειδί πάντως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα καθώς τα επιδόματα ρέουν κανονικά και μάλιστα θα μας έρθουν και κάποιοι οικίσκοι από την …Αυστρία

Ήδη οι πρώτοι από τους 181 ειδικούς οικίσκους που παραχωρεί η Αυστρία στην Ελλάδα παρελήφθησαν στη Σίνδο και οι 40 θα μεταφερθούν άμεσα στη Σάμο.

Στη Μαλακάσα και στις Σέρρες θα μεταφερθούν από 40, ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν ανάλογα με τις ανάγκες που θα διαμορφωθούν, ιδιαίτερα για αυτούς που ζουν στη λάσπη και ζητούν είναι ανθρώπινες συνθήκες ζωής.

Τα πρώτα 60 από τα 181 ειδικά κοντέινερς για τη διαμονή, υγειονομική φροντίδα και περιορισμό (καραντίνα) μεταναστών και προσφύγων που παραχωρεί στην Ελλάδα η κυβέρνηση της Αυστρίας έφτασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Σίνδου και οδεύουν ήδη προς τις προσφυγικές δομές της χώρας

Τα κοντέινερς παρελήφθησαν από τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνο Λογοθέτη.

Όπως βλέπετε οι Αυστριακοί μας στέλνουν σπιτάκια και ασφαλώς χρήματα, αλλά δεν λένε να πάρουν και κανένα μετανάστη στο σπίτι τους…

Δείτε εδώ το προσωπικό της δομής Κλειδί Σιντικής

Διαβάστε εδώ για τα προβλήματα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (παράρτημα Σερρών)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here