Η κλειστή δομής φιλοξενίας στη Θέση «Κλειδί» στον Προμαχώνα!

Ήξεις – αφίξεις από τους αυτοδιοικητικούς του Δήμου Σιντικής

Στη θέση «Κλειδί» στον Προμαχώνα του Δήμου Σιντικής θα γίνει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις αποφάσεις, η κλειστή δομής φιλοξενίας στην οποία θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες -μετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου 2020, με στόχο να επαναπατρίζονται άμεσα στις χώρες καταγωγής τους.

Αντιδρούν όμως ακόμα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής καθώς την Κυριακή συγκεντρώθηκαν στον Προμαχώνα για πρώτη φορά, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, δηλώνοντας παράλληλα πως είναι κάθετα αντίθετοι στην επιλογή του χώρου.

Καραμανλής, Αραμπατζή, Χατζηβασιλείου και Λεονταρίδης

Οι Σερραίοι αναλαμβάνουμε το μερίδιο της εθνικής ευθύνης μας

Όχι με λόγια, αλλά με έργα έδειξαν οι Σερραίοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας το πως και γιατί στηρίζουν τις επιλογές της κυβέρνησης.

Με κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων βουλευτών της κυβέρνησης, αναλύουν το πως και το γιατί έφτασαν σε αυτήν την απόφαση: ‘

Τι λέει η ανακοίνωση:

‘Εδώ και δέκα ημέρες, η Ελλάδα πολιορκείται από χιλιάδες ανθρώπους τους οποίους η Τουρκία κατευθύνει οργανωμένα στα ανατολικά μας όρια.

Η Αστυνομία, ο στρατός, το Λιμενικό, αλλά και οι κάτοικοι στον Έβρο και στο Αιγαίο περιφρουρούν τα σύνορα της χώρας μας και της Ευρώπης. Κι οι ελάχιστοι εισβολείς, συλλαμβάνονται αμέσως.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι αυτοί οι παράνομοι επιδρομείς δεν δικαιούνται, ούτε θα λάβουν άσυλο. Θα κρατηθούν και θα απελαθούν.

Γι’ αυτό, μάλιστα, κατασκευάζονται δύο κλειστές δομές: Μία στην Αττική και μία στις Σέρρες. Οι άνθρωποι αυτοί, που ήλθαν για να μείνουν, θα οδηγηθούν εκεί για να φύγουν. Ειδικότερα για το κλειστό κέντρο της περιοχής μας, αρχικά επελέγη το στρατόπεδο «Βασιλειάδη» το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραχωρήσει στο Υπουργείο Μετανάστευσης για τον σκοπό αυτό.

Ύστερα από συνεννόηση με την τοπική κοινωνία όμως, τελικά ορίστηκε μία εναλλακτική τοποθεσία. Στηρίζουμε αυτήν την επιλογή. Είναι η μόνη λύση και η ελάχιστη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο νομός μας στην δοκιμασία την οποία υφίσταται ολόκληρη η Ελλάδα.

Ο πατριωτισμός δεν πρέπει να εκδηλώνεται μόνο στις Καστανιές και στα νησιά, αλλά παντού όπου ζουν κι αναπνέουν Έλληνες. Όχι με λόγια, αλλά με έργα. Με κατανόηση και αποφασιστικότητα. Και όταν η χώρα μας ζητά την συμπαράσταση των άλλων κρατών της Ευρώπης, οφείλουμε πρώτα εμείς να την αποδεικνύουμε μεταξύ μας. Αυτές τις στιγμές όλοι πρέπει να αισθανόμαστε Ακρίτες.

Οι Σερραίοι αναλαμβάνουμε το μερίδιο της εθνικής ευθύνης μας. Στεκόμαστε δίπλα στον Έβρο και στα νησιά, που δοκιμάζονται. Και θέτουμε την πρόσκαιρη αναστάτωση της καθημερινότητάς μας στην υπηρεσία του κοινού στόχου.

Λέμε ένα μεγάλο «ναι» σε αυτό που μας ζητά σήμερα η πατρίδα».

Την ανακοίνωση υπογράφουν και οι τέσσερις Βουλευτές της Ν.Δ και συγκεκριμένα οι Κώστας Αχ. Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης

Δομουχτσίδης, Λούγγος, Φυταγκουρίδου και Παναγιωτίδης είπαν το ΝΑΙ

Προηγήθηκε η ανακοίνωση των επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δήμου Σιντικής, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, σύμφωνα με την οποία παρά τις αντιρρήσεις τους «εθνικοί λόγοι υπαγορεύουν αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η Πατρίδα

Για αυτούς τους λόγους, με δημοτική ομοψυχία, όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Σιντικής (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία είναι κατά της λειτουργίας δομών σε όλη την Ελλάδα), αποφάσισαν ομόφωνα να επιτρέψουν τη δημιουργία κλειστής δομής περιορισμένου χρόνου για τη διαχείριση μέχρι απελάσεως των παράνομων μεταναστών, στην περιοχή «Κλειδί», αποτρέποντας κάθε πρόκληση διχασμού των κατοίκων του Δήμου».

Την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν οι Φώτης Δομουχτσίδης, δήμαρχος Σιντικής, Ζήσης Λούγγος, Όλγα Φυταγκουρίδου και Ιωσήφ Παναγιωτίδης.

Οι Λούγγος, Φυταγκουρίδου και Παναγιωτίδης θέλουν νέο Δημοτικό Συμβούλιο – Δημοψήφισμα!

Βέβαια την επομένη οι τρεις επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Σιντικής οι κ.κ. Ζήσης Λούγγος, Όλγα Φυταγκουρίδου και Ιωσήφ Παναγιωτίδης, με κοινή ανακοίνωσή τους ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ με μοναδικό θέμα την διενέργεια δημοψηφίσματος.

Τι λένε;

«Την ώρα που η πατρίδα μας βιώνει μία πολύ σοβαρή πρόκληση, σκεπτόμενοι εθνικά και όχι μικροπολιτικά, αποφασίσαμε να δώσουμε, κάτω από πολύ ασφυκτικά χρονικά περιθώρια μία προσωρινή λύση, ως προς την επιλογή του χώρου φύλαξης λαθρομεταναστών , που προαποφάσισε να δημιουργήσει η κυβέρνηση στον δήμο Σιντικής.

Στις κρίσιμες για την χώρα στιγμές , γίνονται και πιθανόν δυσάρεστες επιλογές.

Με την απόφασή μας αυτή , δικαιολογημένα δεν συμφωνεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας και αντιδρά , ταυτίζοντας αυτούς που έδωσαν λύση με αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα.
Κάτω από αυτές τις περιστάσεις, η δημοκρατία επιβάλλει οι δημότες αυτοί να εκφραστούν θεσμικά και για τον λόγο αυτό ζητούμε την πραγματοποίηση άμεσα , έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα την » διενέργεια δημοψηφίσματος» καταλήγει η ανακοίνωσή τους .

Το ιστορικό της απόφασης για τη θέση Κλειδί στις Σέρρες

Καλό θα είναι να σημειώσουμε πως η επιλογή της θέσης «Κλειδί» ήταν η τρίτη κατά σειρά πρόταση που τελικά υιοθετήθηκε για τη λειτουργία του εν λόγω κλειστού κέντρου, αφού αρχικά είχε προταθεί το πρώην στρατόπεδο «Βασιλειάδη» στη Ροδόπολη, το οποίο δεν πέρασε , μιας και είχε σε απόσταση πενήντα μέτρων νηπιαγωγείο, στην συνέχεια ο Δήμαρχος πρότεινε το στρατόπεδο «Καλέργη» στην Βυρώνεια, που επίσης δεν πέρασε μετά από έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις, για να επιλεγεί τελικά ο χώρος «Κλειδί» κοντά στην ΚοινότηταΠρομαχώνα, γεγονός που επίσης προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής.

Παραιτήθηκε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ΣιντικήςΣουλτάνα Ρόδη

Μοναδική απώλεια προς το παρόν για τον Δήμαρχο είναι η παραίτηση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής κ. Σουζάνα Ρόδη , που σημειωτέον κατάγεται από τον Προμαχώνα, με αφορμή τα τελευταία συμβάντα και την επιλογή του Προμαχώνα, μιας και με τη λειτουργία κλειστής δομής φιλοξενίας στο Δήμο Σιντικής.

Η ίδια θεωρεί πως είναι άκυρη, μιας και δεν προηγήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο πριν την λήψη οποιασδήποτε απόφασης, καθώς όλοι δεσμεύονται από τις προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σιντικής.

Διαβάστε επίσης εδώ την απόφαση το θέμα «Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξέδωσε Ψήφισμα για την δημιουργία κλειστής δομής στη Ροδόπολη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here