Με απόφαση Τζιτζικώστα Κλειστά και την Τρίτη 16/2 όλα τα σχολεία!

Κλειστά θα παραμείνουν και Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία,

με νέα απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

«Λόγω του συνεχιζόμενου ολικού παγετού στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας και κατόπιν συνεννόησης με τους Δημάρχους των 38 Δήμων της περιοχής,

την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες,

αποφασίσαμε να παραμείνουν και αύριο Τρίτη κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Κεντρική Μακεδονία.

Η απόφαση αυτή ελήφθη για να μην διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.


Διευκρινίζεται ότι για την Τετάρτη δεν θα ληφθεί ενιαία απόφαση,

αλλά θα ληφθεί απόφαση από κάθε Δήμο ξεχωριστά,

αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν σε τοπικό επίπεδο και πάντα με στόχο την απολύτως ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και των πολιτών.

Με την κακοκαιρία «Μήδεια» Καλά τα πήγε όλη η Βόρεια Ελλάδα

Στα λευκά δεν ντύθηκε μόνο ο Νομός Σερρών αλλά και το σύνολο της βόρειας χώρας εξαιτίας της επέλασης της χιονο- κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τον απολογισμό των υψών χιονόστρωσης της ομάδας Northmeteo.gr, «πρωταθλήτρια» πόλη στην Κεντρική Μακεδονία αναδείχθηκε η Βέροια με 40 εκατοστά χιονιού και ακολούθησε η Νάουσα.

Στη Δυτική Μακεδονία, το μεγαλύτερο ύψος χιονιού διαπιστώθηκε στα Γρεβενά, επίσης 40 εκατοστά, ενώ στην ανατολική Μακεδονία στην Καβάλα το έστρωσε με 15 πόντους.

Στη Θεσσαλία, Καρδίτσα και Καλαμπάκα κατέγραψαν ύψη επίσης της τάξεως των 40 εκ., ενώ στη Θράκη η Ξάνθη… κυριάρχησε με χιονόστρωση 5 εκ.

Συνολικά σε όλη την Κεντρική Μακεδονία είχαμε:

Στην Βέροια χιόνι ύψους 40 εκ, στην Νάουσα χιόνι ύψους 30-40 εκ, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας χιόνι ύψους 22 εκ, στο Μακροχώρι Ημαθίας χιόνι ύψους 25 εκ, στην Σαρακηνοί Πέλλας χιόνι ύψους 35-40 εκ, μέσα στην Κατερίνη χιόνι ύψους 20 εκ, στα Γιαννιτσά 15 εκ, στα Λαγυνά 15 εκ, στο Δρυμό 15 εκ, στο Ξηροχώρι Θεσ/νίκης 20 με25 εκ, στα Διαβατά Θεσ/νίκης10 εκ, στο Ωραιόκαστρο 15-20 εκ, μέσα στην Θεσσαλονίκη από 5 εως 7 εκ, στα Κάστρα/Αγ. Παύλος 10 εκ, στο Πανόραμα Θεσ/νίκης 13 εκ, στον Τρίλοφο Θεσ/νίκης 11-15 εκ, στην Επανομή 13 εκ, στην Μηχανιώνα 16 εκ και εμείς στις Σέρρες είχαμε 10 εκατοστά.

Σε όλη την Βόρεια Ελλάδα οι μόνοι που διαμαρτυρήθηκαν ήταν οι επαγγελματίες οδηγοί που αναγκάστηκαν για ένα 48ωρο να μείνουν στο οχήματά τους, στους κατά τόπους κόμβους της Εγνατίας Οδού, από Ηγουμενίτσα μέχρι και τους Κήπους του Έβρου.

Όλοι οι άλλοι, για να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες, κουτσά ή στραβά τα … κατάφεραν!


Όσο για την Αθήνα τι να πω;
Πως όλοι νόμισαν πως άνοιξαν τα χιονοδρομικά στην … Αττική;
Θα μου πεις εκεί είναι άλλος κόσμος, με άλλα … ήθη!