Στο Κόκκινο και ο Νομός Σερρών!!

Ο μοναδικός Νομός που δεν ήταν στο κόκκινο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν ο Νομός Σερρών, αλλά φαίνεται πως τα πολλά κρούσματα του κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί τον τελευταίο καιρό στο Νομό μας, οδήγησε την επιτροπή των επιδημιολόγων στην απόφαση να περάσουμε και εμείς στο κόκκινο.

Βέβαια πολλοί ισχυρίζονται πως είναι πολιτική η απόφαση της επιτροπής καθώς κανένας δεν είδε Θεσσαλονικείς να έρχονται στην πόλη και τον Νομό μας για την διασκέδασή τους, οπότε το μόνο που μας σώζει είναι πως σήμερα ή το αργότερο αύριο, αναμένεται το κυβερνητικό σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι οι εμβολιασμένοι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν μία καθημερινότητα, χωρίς περιορισμούς, ακόμα και στις κόκκινες περιοχές

Και στις κόκκινες περιοχές
Έρχονται περισσότερες ελευθερίες για εμβολιασμένους

Μην πυροβολείται την εστίαση ήταν το μήνυμα του προέδρου των εστιατόρων κ.Κοτσαμπά, με πάρα πολλούς αποδέκτες, αλλά δυστυχώς και όπως φαίνεται η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε τους επιδημιολόγους στην απόφαση να μπει στο κόκκινο και ο Νομός Σερρών

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες λένε κάποιοι πως είχε παρατηρηθεί πως αρκετοί Θεσσαλονικείς επέλεγαν το Νομό μας για να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας στην συμπρωτεύουσα.

Έτσι και μετά την απόφαση τα μέτρα παρατείνονται στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας με την επίσημη απόφαση να αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από την Πολιτική Προστασία μετά και την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής

Η επιτροπή εισηγείται να παραμείνουν στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη και ακόμη δέκα περιοχές ενώ αποφάσισε πως πρέπει να ανέβουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη οι Σέρρες και η Καρδίτσα.

Να σημειωθεί ότι στις περιοχές που εφαρμόζεται μίνι lockdown ισχύουν:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
  • Επιπλέον σήμερα θα παρουσιαστούν στους «33» της Επιτροπής και το κυβερνητικό σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους και αφού συνεδριάσουν θα γίνουν και σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Έρχονται περισσότερες ελευθερίες για εμβολιασμένους

Αφού στόχος της κυβέρνησης είναι οι εμβολιασμένοι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν μία καθημερινότητα, χωρίς περιορισμούς, θέλουν δεν θέλουν κάποιοι έρχονται περισσότερες ελευθερίες για εμβολιασμένους

Πρόκειται για τα μέτρα περαιτέρω «ελευθερίας» τα οποία πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά του κοροναϊού, με αποτέλεσμα οι εμβολιασμένοι να πάψουν να έχουν τους περιορισμούς που υπάρχουν ακόμη και σήμερα.

Είναι δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν ελευθερία κινήσεων και στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας.

Να μπορούν δηλαδή να κυκλοφορούν ελεύθερα  ακόμα και μετά τη 1 το βράδυ όντας και όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης, όταν βέβαια είναι μόνο για εμβολιασμένους.

Για την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.
Τι προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Με σταθεροποιητικές τάσεις κινήθηκε αυτή την εβδομάδα η πανδημία του κορωνοϊού στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης, με μικρές εξαιρέσεις.

Εξάρσεις δεν υπάρχουν πουθενά ούτε στον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων, ούτε στις νοσηλείες, που είναι άλλωστε και ο κρίσιμος δείκτης, που θα καθορίσει και τη λήψη τυχόν επιπλέον μέτρων μελλοντικά.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αρκετοί δήμοι έχουν ισορροπήσει στα κρούσματα μετά μια μικρή άνοδο το προηγούμενο διάστημα και συγκριτικά με τον μέσο όρο του τελευταίου μήνα η ισορροπία είναι στα υψηλότερα κι όχι στα χαμηλότερα νούμερα.


Ωστόσο, πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται κι αυτός είναι εξαιρετικά μεγάλος συγκριτικά με το παρελθόν.

Πλέον, όπως επισημαίνουν και οι δήμαρχοι, οι ασυμπτωματικοί εντοπίζονται και καταγράφονται, οπότε είναι λογικό να αυξάνονται και οι απόλυτοι αριθμοί των ενεργών κρουσμάτων.

Για τους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης «ξεχωρίζουν» οι αυξήσεις σε ενεργά κρούσματα στους δήμους Δέλτα, Θέρμης και Πυλαίας – Χορτιάτη και οι μειώσεις στους δήμους Νεάπολης – Συκεών και Παύλου Μελά.

Οι υπόλοιποι δήμοι εμφανίζουν σταθεροποίηση.