Άγρια Κόντρα μεταξύ Δημοτικής Πρωτοβουλίας και Αλέξανδρου Χρυσάφη

Την αρχή έκανε η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων με μια ανακοίνωσή σύμφωνα με την οποία ο κ. Χρυσάφης δεν απαντά για την προίκα των έργων ύψους 41 εκ. €  που παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, επιβεβαιώνοντας την μικροψυχία του και το κόμπλεξ που έχει απέναντι στα έτοιμα έργα που βρήκε.

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Χρυσάφης δεν άφησε στο βρόντο την ανακοίνωση και άδειασε την προηγούμενη Δημοτική αρχή, λέγοντας πως είναι αδυναμία να μην μπορείς να υποβάλλεις μία ολοκληρωμένη πρόταση για αγροτική οδοποιία σε έναν Δήμο που κατά 50% είναι αγροτικός, είναι αδυναμία να μην  υποβάλλεις καν προτάσεις σε 13 ανοιχτές προσκλήσεις προγραμμάτων στην τελευταία τριετία και επίσης αδυναμία στο πρόσφατο τοπικό πρόγραμμα Leader να εντάσσεται ο Μητροπολιτικός Δήμος του νομού μας με ένα έργο μόλις 19,000 ευρώ (!!!) όταν όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι ενέταξαν έργα από 300.000 ευρώ μέχρι και πάνω από 1 εκατ.ευρώ.  

Μεταξύ Χρυσάφη και Αραμπατζή, άναψαν τα αίματα

Τι κι αν ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών ενέκρινε ψήφισμα που καταδικάζει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί , μετά από πρόταση του Δημάρχου Αλέξανδρου Χρυσάφη.

Η συνέχεια είναι άκρως επιθετική ανάμεσα στις δύο παρατάξεις καθώς οι μεν ερίζουν για όλα όσα άφησαν σαν προίκα στους σημερινούς, οι δε θεωρούν πως είναι λίγα όλα όσα έκαναν οι προηγούμενοι για το Δήμο μας

Σε αντίθεση με την προεκλογική εκστρατεία και μεγάλα λόγια για συναίνεση και συνεργασία που ειπώθηκαν προεκλογικά και την απλόχερη στήριξη που είχε ο σημερινός δήμαρχος από τον Πέτρο Αγγελίδη, σε όλη την προεκλογική εκστρατεία

Τι λέει σήμερα η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων;

41 εκ. Ευρώ η «προίκα» Χρυσάφη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας ο κ. Χρυσάφης με την απάντησή του για την προίκα των έργων ύψους 41 εκ. €  που παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή Αγγελίδη, επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την μικροψυχία του και το κόμπλεξ που έχει απέναντι στα έτοιμα έργα που βρήκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και συνεχώς τα ανακοινώνει όπως:

Τέσσερα ηλεκτροκίνητα οχήματα, Κοινόχρηστα ποδήλατα, Ταρτάν δημοτικού σταδίου, Προμήθεια 2.000 κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων, κομποστοποίησης και ανακύκλωσης, Πινακοθήκη «Κων/νος Ξενάκης», Χρηματοδότηση με 5.580.000 € για το κολυμβητήριο Ομόνοιας, Ανάπλαση πεζοδρομίων Ερμού – Αναβάθμιση πλατείας Ελευθερίας – παιδική χαρά επί της οδού Δημογερόντων, Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων

Σε λίγο θα κόψει κορδέλα για τη δεξαμενή ύδρευσης Α. Καμήλας και έπονται και άλλα έργα.

Ο κ. Χρυσάφης δεν θέλει ο σερραϊκός λαός να μάθει την αλήθεια για να μην αποκαλυφθεί η ανεπάρκειά του και η ανικανότητά του.

Όσο και αν επιδίδεται στην επικοινωνιακή πολιτική, που μόνο πιστεύει, αυτά δεν μπορεί να τα κρύψει.

Οι Σερραίοι δημότες άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι είναι ένας δήμαρχος του θεαθήναι και της φωτογράφησης.

Σκληρή απάντηση από τον Αλέξανδρο Χρυσάφη

Δέκα χρόνια αδυναμίας και ανεπάρκειας – Η αλήθεια για την «προίκα

Στην απάντησή του ο κ.Χρυσάφης επιτίθεται στην προηγούμενη Δημοτική αρχή καθώς αποδεικνύει με τον πλέον αφοπλιστικό τρόπο την αδιαφορία και την ανεπάρκεια της στην υποβολή προτάσεων και προγραμμάτων. 

«Η ανακοίνωση αποτελεί ταυτόχρονα παραδοχή αδυναμίας(για να μην πούμε ανικανότητας) να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που η υποβολή προτάσεων επιβάλλει. 

Γιατί είναι αδυναμία να μην μπορείς να υποβάλεις μία ολοκληρωμένη πρόταση για αγροτική οδοποιία σε έναν Δήμο που κατά 50% είναι αγροτικός σε μία σειρά προσκλήσεων που είχες στη διάθεσή σου(Φιλόδημος 1, ΠΕΠ, Leader κλπ). 

Γιατί είναι αδυναμία να μην  υποβάλλεις καν προτάσεις σε 13 ανοιχτές προσκλήσεις προγραμμάτων στην τελευταία τριετία (για να μην πάμε και πιο πίσω). 

Γιατί είναι αδυναμία στο πρόσφατο τοπικό πρόγραμμα Leader να εντάσσεται ο Μητροπολιτικός Δήμος του νομού μας με ένα έργο μόλις 19,000 ευρώ(!!!) όταν όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι ενέταξαν έργα από 300.000 ευρώ μέχρι και πάνω από 1 εκατ.ευρώ.  

Θα περιμέναμε η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων να γνωρίζει ότι η ένταξη των έργων σε προγράμματα δεν μπορεί να διαφημίζεται ως διεκδίκηση αλλά θεωρείται αυτονόητη διαδικασία για έναν Δήμο, όπως ο Δήμος Σερρών με τεχνική και διαχειριστική επάρκεια ειδικά, δε, όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε στη διάθεσή της δέκα ολόκληρα χρόνια για αυτή τη δουλειά. 

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, αντιθέτως, σε περίοδο 10 μηνών κατάφερε και διεκδίκησε,  πλην των έργων που αυτονόητα υποβάλαμε σε ανοικτές Προσκλήσεις ως Δυνητικοί Δικαιούχοι, τα παρακάτω ενδεικτικά έργα:  

-Τη μελέτη για την ανέγερση του νέου Κολυμβητηρίου, ύψους 950.000 ευρώ

-Έργα ασφαλτοστρώσεων που τόσο έχει ανάγκη ο Δήμος μας προϋπολογισμού 1,05 εκατ.ευρώ

-Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 332.000 ευρώ

-Παρεμβάσεις σε δύο Νηπιαγωγεία προϋπολογισμού 153.000 ευρώ

Δυστυχώς η στοιχειώδη γνώση λείπει από τη Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων διότι όσοι γνωρίζουν από την υλοποίηση προγραμμάτων ξέρουν καλά ότι η ένταξη αποτελεί μόνο την απαρχή του έργου.

Η απόσταση από την ένταξη μέχρι και τη συμβασιοποίηση ενός έργου, οπότε και ξεκινά η υλοποίησή του, είναι τεράστια και απαιτητική ως προς τις διοικητικές διαδικασίες.

Αυτή την απόσταση είχαμε να καλύψουμε εμείς ως νέα Δημοτική Αρχή για αυτήν την περίφημη «προίκα» των έργων 41 εκατ.ευρώ, πολλά από τα οποία αφορούσαν απλώς ενταγμένα τεχνικά δελτία, που έπρεπε εμείς να τα ωριμάσουμε. 

Η Δημοτική μας Αρχή, διαπιστώνοντας εξ αρχής σε πολλά από αυτά δεν υπήρχε μελετητική ωριμότητα, έσπευσε να ενεργοποιήσει το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού του Δήμου αλλά και εξωτερικές συνεργασίες προς μία και μόνο στόχευση.

Την ωρίμανση τόσο των ενταγμένων όσο και νέων στοχευόμενων έργων προς ένταξη, ούτως ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία προσυμβατικών ελέγχων, δημοπράτησης, συμβασιοποίησης, και εν τέλει υλοποίησης. 

Η στρατηγική αυτή μας στόχευση αποτυπώνεται και τεκμηριώνεται στον πρώτο προϋπολογισμό μας, ο οποίος και δομείται από μελέτες, επιστημονικές υπηρεσίες, business plan, και άλλες ανάλογες μελετητικές υπηρεσίες ως πολύτιμα εργαλεία προκειμένου να ωριμάζουμε και να τρέχουμε τα μεγαλόπνοα  και εμβληματικά έργα, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας.

Αντίστοιχα δομημένο και φιλόδοξο είναι το Τεχνικό μας Πρόγραμμα.

Συνεργαστήκαμε και ενεργοποιήσαμε από την πρώτη κιόλας ημέρα τη Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Προγραμματισμού, ως τα σημαντικότερα οχήματα του Δήμου μας, ενώ επενδύσαμε σε εξωτερικές συνεργασίες, προκειμένου να υποβάλλουμε προτάσεις με οριστικές μελέτες εφαρμογής έργων, ώστε αυτά να τρέξουν άμεσα μετά την ένταξή τους.

Όλα αυτά αποτελούν πολύτιμο εργαλείο για την υποβολή των προτάσεων σε ΟΛΕΣ τις προσκλήσεις που θα δημοσιευθούν από εδώ και πέρα και θα αφορούν τον Δήμο μας. 

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΔΕΝ  ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΥΨΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ.

Σεβόμαστε τις προσπάθειες που έχουν γίνει και τις αναδεικνύουμε σε κάθε περίπτωση αλλά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί σε αστοχίες και ελλείψεις τις οποίες «πληρώνει» ο Σερραίος πολίτης.

Τα λοιπά τοξικά και παλαιοκομματικά τα αφήνουμε σε αυτούς που έχουν μάθει να πολιτεύονται με όρους τους ΧΘΕΣ 

Εμάς μας ενδιαφέρει μόνο το ΑΥΡΙΟ!

Διαβάστε επίσης για τον Δήμο Σερρών: