Κορονοϊός «ώρα μηδέν»: Τι αλλάζει στη ζωή μας

Η εξάπλωση της νόσου αποτελεί γεγονός (και) στη χώρα μας, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι οι επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες θα είναι κρίσιμες

Η εξάπλωση της νόσου αποτελεί γεγονός (και) στη χώρα μας, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι οι επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες θα είναι κρίσιμες, ενώ μοιραία έως τα τέλη Μαρτίου θα έχει πλέον διαπιστωθεί πόσο σαρωτικό θα είναι το πέρασμα του Covid-19 τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις Σέρρες

Πάντως χθες ο Δήμος μας στην έκτακτη εκτελεστική επιτροπή του αποφάσισε ένα πακέτο  πρόσθετων μέτρων, με τα οποία μπαίνει μπροστάρης την αντιμετώπιση του κορονοιού.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Χρυσάφης κινούνται σε τρεις άξονες .

Τις προστασίας δημοτών και στελεχών του δήμου, τις διευκόλυνσης της ζωής των δημοτών και φυσικά της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του συνόλου του πληθυσμού του δήμου μας

Μένουμε Σπίτι: Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας

Αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, μιας και ο νέος κορωνοϊός δεν έχει σύνορα και η μετάδοσή του συνεχίζεται ταχύτατα αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις , τις Περιφέρειες και τους Δήμους να προχωρήσουν σε αυστηρούς περιορισμούς, να κλείσουν την πόρτα σε πολίτες άλλων χωρών και να αναστείλουν τη λειτουργία σχολείων, θεάτρων κάθε είδους χώρων συνάθροισης.

Μεγάλες διοργανώσεις αθλητικές και πολιτιστικές ματαιώνονται, ενώ πολιτικές και οιικονομικές συναντήσεις δίνουν τη θέση τους σε τηλεδιασκέψεις. 

Τα εθνικά συστήματα υγείας ακόμη και των πιο ανεπτυγμένων οικονομιών δοκιμάζονται, το ίδιο και οι αντοχές ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως και η συνοχή της κοινωνίας.

Οι πολιτικές αναθεωρούνται και όλοι βρίσκονται σε θέση μάχης. 

Τι αλλάζει στη ζωή μας

Αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών αναμένεται να φέρουν τα κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

Στην υγεία:

Πάγωμα προγραμματισμένων χειρουργείων, απογευματινών ιατρείων.

Δυνατότητα πρόσληψης επικουρικού ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και πάσης φύσεως προσωπικού, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας.

Στην παιδεία:

Κλείσιμο σχολείων και ΑΕΙ μέχρι τις 24 Μαρτίου.

Ματαίωση των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, καθώς και των παρελάσεων για τις τοπικές επετείους απελευθέρωσης έως και τις 12 Απριλίου.

Στον πολιτισμό:

Κλείσιμο για τις επόμενες 15 ημέρες θεάτρων, κινηματογράφων και χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Τα μουσεία θα λειτουργούν με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών. Οι αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν κανονικά.

Στις μεταφορές:

Πρόσθετες απολυμάνσεις σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και παροχή αντισηπτικών στους εργαζομένους.

Αναμένεται να αραιώσουν σημαντικά τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ, λόγω των αδειών εργαζομένων που είναι γονείς μικρών παιδιώνΠεριορισμός στο πρόγραμμα δρομολογίων της Aegean έως και τις 8 Απριλίου.

Στην οικονομία/εργασιακά:

Χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους γονείς παιδιών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες υποχρεωτικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.

Καθώς και σε γονείς ατόμων με αναπηρία που είναι ωφελούμενοι σε δομές παροχής υπηρεσιών φροντίδας.

Αντί της χρήσης της ειδικής άδειας οι υπάλληλοι δύνανται να εργαστούν και με μειωμένο ωράριο, μέχρι και 25% ημερησίως, χωρίς μείωση των αποδοχών τους.

Κατά έναν μήνα παρατείνεται η ισχύς των επιδομάτων (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το επίδομα στέγασης) στις περιπτώσεις που απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης.

Διακόπτεται μέχρι τις 31 Μαρτίου η συνεδρίαση των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Αναστολή καταβολής ΦΠΑ.

Αναστολή καταβολής δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων.


Παράταση προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here