Κώστας Καραμανλής: Η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων κατοχυρώνει την ασφάλεια, την ευημερία και την πρόοδο του Ελληνικού λαού

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την ιστορική μάχη στα «Πλατανούδια» της Τερπνής εκπροσώπησε ο συντοπίτης μας Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Εκπροσώπησα σήμερα την Ελληνική Κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 109 χρόνια από τη μάχη στα Πλατανούδια Τερπνής.  

H ηρωική αυτή μάχη και η απελευθέρωση της Νιγρίτας που ακολούθησε αποτελούν μια ακόμα ένδοξη σελίδα στην ιστορία του τόπου μας αλλά και ολόκληρου του ελληνικού έθνους. 

Ένα σημαντικό ορόσημο για όλους εμάς τους Μακεδόνες που μας γεμίζει με υπερηφάνεια για τον ηρωισμό των προγόνων μας και την αυτοθυσία τους.

Τους τιμούμε και στεκόμαστε με δέος μπροστά στον πατριωτισμό τους, την διαχρονική αυτή αρετή των Ελλήνων.  

Και με αφορμή την ιστορική αυτή επέτειο, μία αναφορά στο παρόν και στην σημερινή Ελλάδα.  

Η ιστορία μας έχει διδάξει, ότι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνο θωρακίζει τη χώρα μας απέναντι σε κάθε πιθανή επιβουλή αλλά ταυτόχρονα κατοχυρώνει την ασφάλεια, την ευημερία και την πρόοδο του Ελληνικού λαού.  

Και αυτό ακριβώς κάνει σήμερα η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.  

Γιατί η ενδυνάμωση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας είναι η ηχηρή απάντηση απέναντι στις σύγχρονες γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής μας.  

Είναι κυρίως, η εκπλήρωση της αδιαπραγμάτευτης υποχρέωσής μας έναντι του παρελθόντος μας, του παρόντος μας και βεβαίως του μέλλοντος μας, για μία ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα.»