Κώστας Καραμανλής: Η συμφωνία με τα ΚΤΕΛ είναι πλέον πραγματικότητα!

Για τη σύμβαση μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ «Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο

To ελεγκτικό συνέδριο με απόφασή του έδωσε το πράσινο φως για τη σύμβαση μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ, στα οποία ανατίθεται το 1/3 του συγκοινωνιακού έργου της πόλης της Θεσσαλονίκης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με την απόφαση αλλά και τη σύμβαση εκχώρησης 25 λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ , περνούν στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής.

Τα ΚΤΕΛ ανέλαβαν το έργο για 2 συν 1 χρόνια, σε ποσοστό 30%, και θα κινούνται στον ανατολικό τομέα της Θεσσαλονίκης, ενώ το ύψος της αποζημίωσης θα είναι 1,43 ευρώ ανά οχηματοχιλιόμετρο, ενώ ήδη τα περισσότερα λεωφορεία των τεσσάρων ΚΤΕΛ βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να τοποθετηθούν σε αυτά τα εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα

Ενεργοποιήθηκε η σύμβαση μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ

Με μια θετική απόφαση για το ΚΤΕΛ Σερρών αντιμετωπίζεται ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης στην καθημερινότητά τους

Από σήμερα, μπαίνει οριστικά σε πορεία επίλυσής του, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το «πράσινο φως» για τη σύμβαση μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ, στα οποία ανατίθεται το 1/3 του συγκοινωνιακού έργου της πόλης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατικού κοινού. Έτσι, στις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσουν στην πόλη 100 νέα λεωφορεία.

Συγκεκριμένα:

Μέχρι τις 23 Μαρτίου οι Θεσσαλονικείς θα δουν να κυκλοφορούν στην πόλη 35 νέα λεωφορεία, τα οποία θα καλύψουν συνολικά 11 γραμμές, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, 65 ακόμη νέα οχήματα θα καλύψουν άλλες 14 γραμμές, συνολικά, δηλαδή, θα εξυπηρετηθούν 25 γραμμές από 100 νέα λεωφορεία.

Ήδη, έχει ξεκινήσει και προχωρά με εντατικούς ρυθμούς η διαδικασία εξοπλισμού των οχημάτων με τηλεματική, όπως και με μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίου συμβατά με τις προδιαγραφές του ΟΑΣΘ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι με την υλοποίηση της σύμβασης, το κόστος ανά χιλιόμετρο στα δρομολόγια που εκτελούνται σήμερα από τον ΟΑΣΘ θα μειωθεί από 3,93 ευρώ /χιλιόμετρο σε 1,43 ευρώ. Δηλαδή το ελληνικό δημόσιο θα εξοικονομήσει περίπου 23.000.000 ευρώ.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής δήλωσε σχετικά με το θέμα:

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Θεσσαλονίκη. Όλοι γνωρίζουν ότι παραλάβαμε τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης σε κακά χάλια, όπως και ότι τα προβλήματά τους δεν μπορούσαν να λυθούν μέσα σε μια νύχτα.

Από την πρώτη στιγμή, ξεκινήσαμε να κάνουμε μια διαχείριση κρίσης.

Καταλαβαίνουμε την απόγνωση των πολιτών και δουλεύουμε συστηματικά για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Χωρίς μεγάλα λόγια, η συμφωνία με τα ΚΤΕΛ είναι πλέον πραγματικότητα.

Τα 100 νέα λεωφορεία δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά θα ανακουφίσουν την κατάσταση.

Και είναι διπλά σημαντικό που αυτό θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα, που έχουμε έναν επιπλέον εξαιρετικά σημαντικό λόγο να αποφεύγουμε τον συνωστισμό των πολιτών.

Και η προσπάθειά μας συνεχίζεται. Όπως είναι γνωστό, άλλα 170 με 200 νέα λεωφορεία θα προστεθούν στο στόλο του ΟΑΣΘ μέσω διαγωνισμού μίσθωσης που θα προκηρυχθεί στις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Με αυτόν τον τρόπο, το Σεπτέμβριο του 2020 το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα έχει εξασφαλίσει πάνω από 300 νέα λεωφορεία για την καλύτερη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου της Θεσσαλονίκης.

Όπως είχε δεσμευτεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνει πιο ανθρώπινη η καθημερινότητα των πολιτών της Θεσσαλονίκης».

Κώστας Καραμανλής: Τελικός μας στόχος είναι η πόλη να αποκτήσει πραγματικά τις αστικές συγκοινωνίες που της αξίζουν.

Διαβάστε επίσης εδώ για τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here