Κώστας Καραμανλής για την Μαριέττα Γιαννάκου: Με την πολιτική της διαδρομή τίμησε το ελληνικό κοινοβούλιο!

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της απεύθυνε  και ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής αποχαιρετώντας την  με μεγάλο σεβασμό και θλίψη. 

«Είχα την τύχη να την γνωρίζω από μικρό παιδί.

Η Μαριέττα Γιαννάκου υπήρξε μία σπουδαία Κυρία του δημοσίου βίου της χώρας μας, που με την πολιτική της διαδρομή τίμησε το ελληνικό κοινοβούλιο.

Μία μεγάλη Ελληνίδα αλλά παράλληλα και μια σπουδαία Ευρωπαία πολιτικός, που σε όλη της την πορεία υπηρέτησε πιστά το ευρωπαϊκό ιδεώδες και το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

Στην ιστορία θα μείνει και η εμβληματική της μεταρρύθμιση που προώθησε ως υπουργός Παιδείας, την οποία υποστήριξε αταλάντευτα, με αποφασιστικότητα και θάρρος, χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος. 

Γιατί η Μαριέττα Γιαννάκου είχε αυτά τα σπάνια χαρακτηριστικά: την αποφασιστικότητα και το θάρρος που μαζί με την μετριοπάθεια, το ήθος και την ιδεολογική της συνέπεια, με την οποία υπηρέτησε τη Νέα Δημοκρατία, την κατατάσσουν στους πιο σπουδαίους πολιτικούς της μεταπολίτευσης. 

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης παίρνει την θέση της Γιαννάκου στην Βουλή

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης θα πάρει την θέση στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που μένει κενή μετά το θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου.

Η πρώην υπουργός και πρώην ευρωβουλευτής είχε εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. 

Η ΝΔ το 2019 είχε εκλέξει 5 βουλευτές Επικρατείας με τη Μαριέττα Γιαννάκου να είναι 2η στη λίστα και την θέση της στη Βουλή να παίρνει ο Θόδωρος Σκυλακάκης που ως πρώτος επιλαχών θα ορκιστεί τα επόμενα 24ωρα 

Θυμίζω πως πριν από μια δωδεκαετία το 2010, η Μαριέττα Γιαννάκου είχε υπερασπιστεί τον Θόδωρο Σκυλακάκη όταν τότε και οι δυο τους ήταν ευρωβουλευτές της ΝΔ και ο κ. Σκυλακάκης διεγράφη από τη ΝΔ λόγω δηλώσεών του υπέρ του πρώτου μνημονίου!

Μάλιστα, η Μαριέττα Γιαννάκου που τότε ήταν η επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ είχε δηλώσει ότι είναι «ζητήματα προσωπικής αντίληψης και συνείδησης» και πως στην Ελλάδα «δεν υπάρχει δημιουργημένη τέτοια κουλτούρα».