Κώστας Καρπουχτσής: Ένα clickaway από το κλείσιμο οι μικρές επιχειρήσεις !

Πόσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αντέξουν και για πόσο ακόμη, ρωτά από την πλευρά του ο κ. Καρπουχτσής ενώ ασκεί κριτική και για τη μέθοδο Click Away

Ένα clickaway από το κλείσιμο οι μικρές επιχειρήσεις.

Γιατί στην ουσία καταδικάζονται οι μικρές επιχειρήσεις με πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού που ευνοούν τους ισχυρούς ομίλους.

Άραγε πόσες σερραικές επιχειρήσεις θα δουλέψουν τις γιορτές;

Σύμφωνα με τον κ. Καπετάνιο (Αντιπρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Σερρών) για περίπου 90% των σερραικών επιχειρήσεων το μέτρο είναι ανεφάρμοστο.

Δυστυχώς η προτροπή του κ. Κοτσαμπά (Πρόεδρος ΟΕΒΕΣ) και όλων μας, να στηρίξουμε την τοπική σερραική αγορά δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί πρακτικά.

Φωνάζει η αγορά, φωνάζουν οι Επαγγελματικές Ενώσεις αλλά .. φωνή βοώντος εν τη ερήμω..

ΣΥΡΙΖΑ: Παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο προσωπικό πρώτης γραμμής αντιμετώπισης του κορωνοϊού

Σύμφωνα με το κ. Καρπουχτση η τροπολογία που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο προσωπικό πρώτης γραμμής αντιμετώπισης του κορωνοϊού, είναι στην κατεύθυνση της ουσιαστικής στήριξης χωρίς παλαμάκια, στους ανθρώπους που σηκώνουν το βάρος για όλους μας.

Ένα διαφορετικό βάρος και αγωνίες, κουβαλάνε οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της εστίασης, του εμπορίου και κάθε κλάδου.

Για αυτούς ανακοινώθηκε παράταση του lockdown των επιχειρήσεων τους ως τις 7.1.2020.

Δύο και πλέον μήνες με τα έξοδα να τρέχουν (ενοίκια στο 60% σε κλειστά μαγαζιά, λογαριασμοί ΔΕΚΟ χωρίς καμία περικοπή κλπ).

Δύο μήνες χωρίς ούτε ένα ευρώ εισόδημα για πολλές οικογένειες με τις υποχρεώσεις, επαγγελματικές και οικογενειακές, να σωρεύονται απειλητικά.

Γιατί, μην ξεχνάμε πως πίσω από κάθε μικρομεσαία επιχείρηση υπάρχει τουλάχιστον μια οικογένεια που για αυτή η επιχείρησή τους είναι η ΜΟΝΗ πηγή εισοδήματος.

ΠΟΣΟΙ θα αντέξουν και για ΠΟΣΟ ακόμη;

Αν μη τι άλλο χρειάζονται άμεση ενίσχυση με μορφή επιδόματος έστω και τώρα και υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων στήριξης.

Πρωτοβουλίες τώρα για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Σύντομα θα ναι αργά.

Κώστα εγώ έχω την αίσθηση πως σε λίγο θα βγουν οι άνθρωποι από τις ΜΕΘ και θα μπουν οι επιχειρήσεις.

Πάντως καλά θα κάνουμε να ανάψουμε κανένα κερί στον Αϊ Γιάννη και βλέπουμε …

Σωστά;