Κώστας Μπούμπας Αδικαιολόγητη η εμμονή για απαγόρευση μετακίνησης στους κυνηγούς

Ερώτηση του βουλευτή Σερρών Κωνσταντίνου Μπούμπα, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα «Αδικαιολόγητη εμμονή για απαγόρευση μετακίνησης για άσκηση θήρας»

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης

Όπως πληροφορούμαστε από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και από δεκάδες κυνηγετικούς συλλόγους της Ελληνικής Επικράτειας οι κυνηγοί αισθάνονται, πλέον ότι, η κυβέρνηση τους στοχοποιεί και ενεργεί μεροληπτικά εις βάρος τους.

Οι κυνηγοί, με αίσθημα ευθύνης έναντι της Δημόσιας Υγείας αλλά και της υπόλοιπης κοινωνίας, στέκονται αλληλέγγυα στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για μια ασφαλή και υγιή χώρα και το έχουν αποδείξει εμπράκτως, τον τελευταίο καιρό.

Όμως, οι απαγορεύσεις για μετακίνηση προς άσκηση θήρας αποτελούν έκφραση μιας αντικυνηγετικής στάσης των αρμοδίων Αρχών.

Είναι πραγματικά οξύμωρο, το να υπάρχει απαγόρευση θήρας στη χώρα μας,

ενώ, σε σχεδόν όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες η κυνηγετική δραστηριότητα εξαιρέθηκε από τα οριζόντια μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

Στις περισσότερες χώρες, το κυνήγι αντιμετωπίστηκε και αντιμετωπίζεται, ως μια δραστηριότητα, που δεν μπορεί να προκαλέσει συνθήκες διακινδύνευσης της Δημόσιας Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το κυνήγι είναι και ένα αποτελεσματικό «εργαλείο» για την διαχείριση της άγριας πανίδας, ενώ παίζει σημαντικό ρόλο και στην διαφύλαξη της Δημόσιας Ασφάλειας (λύσσα, γρίπη των πτηνών, αφρικανική πανώλη των χοίρων).

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω ο κ. Μπούμπας ρωτάει τον υπουργό αν «προτίθεσθε να αποκαταστήσετε την ανωτέρω κατάφωρη απαγόρευση μετακίνησης για άσκηση θήρας, εις βάρος των Ελλήνων κυνηγών,

αφού, είναι προφανές εκ των παραπάνω αναφερόμενων ότι, δεν συντρέχει κίνδυνος διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού, ενώ, ανάλογη απαγόρευση δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη»;