Το πρώτο κουδούνι στο Ν.Σερρών χτύπησε χωρίς προβλήματα!

Μπορεί σε πολλούς νομούς της πατρίδας μας να είχαμε προβλήματα την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων , αλλά στο νομό μας η πρώτη μέρα πέρασε χωρίς προβλήματα και με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας για την μετάδοση του covid-19


Με μάσκες και αντισηπτικά και με την παρουσία όλης της πολιτικής ηγεσίας χτύπησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Σερρών.


Την νέα χρονιά


Προσέχουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας


Το παρών στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, έδωσε όλη η πολιτική ηγεσία του Νομού μας, ενώ ο Σερραίος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έδωσε το δικό του «παρών» στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών, όπου τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος.

Στο μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρει τα εξής: «Τα παιδιά μας σήμερα γυρίζουν στις σχολικές αίθουσες.

Νέο ξεκίνημα σε μια ιδιαίτερη σχολική χρόνια.

Γεμάτη προκλήσεις. Φέτος είναι απαραίτητο μαζί με την πρόοδο να σκεφτούμε και την ασφάλεια.

Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις όπου είναι εφικτό, πλένουμε καλά τα χέρια μας.

Προσέχουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους εύχομαι καλή αρχή.


Κώστας Καραμανλής:

Τα παιδιά μας σήμερα γυρίζουν στις σχολικές αίθουσες.

Νέο ξεκίνημα σε μια ιδιαίτερη σχολική χρόνια.

Γεμάτη προκλήσεις. Φέτος είναι απαραίτητο μαζί με την πρόοδο να σκεφτούμε και την ασφάλεια.

Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις όπου είναι εφικτό, πλένουμε καλά τα χέρια μας.

Προσέχουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους εύχομαι καλή αρχή.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος:


«Η νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά σήμερα, μας βρίσκει όλους, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, αντιμέτωπους με μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν προσφέρεται ούτε για ευχολόγια ούτε για εύκολες και ανέξοδες αναλύσεις.

Οφείλουμε όλοι να ενεργήσουμε, με βάση τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων, να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής, ώστε η φετινή σχολική χρονιά να κυλήσει, κατά το δυνατόν, ομαλά, με στόχο την υγεία και την πρόοδο των παιδιών μας» υποστηρίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ενώ τις ευχές τους προς μαθητές, εκπαιδευτική κοινότητα και γονείς απέστειλαν με σχετικά τους μηνύματα όλοι οι δήμαρχοι της Π.Ε.Σερρών.

Αλέξανδρος Χρυσάφης:


Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης για τη νέα σχολική χρονιά απέστειλε το δικό του μήνυμα με ευχές στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δήμου Σερρών υγεία, δύναμη και καλή πρόοδο.


Στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους γονείς, εύχεται με υπομονή και επιμονή να συνεχίσετε να καθοδηγείτε και να στηρίζετε τα παιδιά μας στο όμορφο και εποικοδομητικό ταξίδι της κατάκτησης της γνώσης και της δημιουργίας.


Λευτέρης Αβραμάκης:


Ο Λευτέρης Αβραμάκης σε μήνυμά του με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναφέρει στο μήνυμά του πως αποτελεί φέτος την απαρχή μιας μεγάλης δοκιμασίας για την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, καθώς η απειλή του κορωνοϊού και ο κίνδυνος μεγάλης εξάπλωσης του στις σχολικές μονάδες καθιστούν την κατάσταση ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Μητροπολίτης Σερρών κ.κ. Θεολόγος:


Τις δικές τους ευχές για την νέα χρονιά απέστειλαν όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού και ο ΟΕΒΕΣ Σερρών, ενώ ο Μητροπολίτης Σερρών στο μήνυμά του τόνισε πως προσεύχεται γιά τούς μαθητές και τους καθηγητές, ὥστε νά ἔχετε πλούσια τήν χάρη καί τήν εὐλογία τοῦ Θεοῦ μας στήν προσπάθειά σας γιά ἕνα καλύτερο κόσμο.

Διαβάστε επίσης για το μήνυμα του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου προς τους μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας για την νέα σχολική χρονιά: