Παρά τα κρούσματα: Επιστρέφουν οι όρθιοι στη διασκέδαση

Μπορεί χθες να ανακοινώθηκαν 19.509 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα εκατόν ογδόντα τέσσερα 184 να καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, αλλά η κυβέρνηση ήδη άναψε το «πράσινο φως» για την επανέναρξη των σχολικών εκδρομών και την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% 

Φυσικά σε σταδιακή αποκλιμάκωση όσον αφορά στη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό βρίσκεται και το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, καθώς μειωμένος εμφανίζεται και ο αριθμός των νέων εισαγωγών, όσο και η προσέλευση ασθενών με covid-19, παρά το γεγονός ότι υψηλός παραμένει καθημερινά ο αριθμός των νέων μολύνσεων. 

Στο τραπέζι των Ειδικών βρίσκεται και η διασκέδαση και συγκεκριμένα αν θα επιτρέπονται οι όρθιοι στους κλειστούς χώρους, ενώ θεωρούν άπαντες δεδομένο πως σε κάθε περίπτωση θα «θυσιαστούν» οι απόκριες καθώς δεν θα γίνουν παρελάσεις.

Σε συνδυασμό με το «ελευθέρας» που έχει δοθεί ήδη για τον αριθμό των καθημένων στα τραπέζια, το ωράριο και τη μουσική η επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους θαμώνες των σχετικών χώρων νομίζω πως σε λίγο θα είναι πλήρης. 

Αυτό που δεν αναμένεται να αρθεί στους κλειστούς χώρους αλλά και τους ανοιχτούς με μεγάλο συγχρωτισμό είναι η χρήση της μάσκας.

Πάντως, με την ισχύ όπως όλα δείχνουν των νέων μέτρων από την ερχόμενη Δευτέρα η διασκέδαση θα γίνεται με άλλους όρους, κάτι που θα ικανοποιήσει επιχειρηματίες και πολίτες ενόψει της Τσικνοπέμπτης και της Αποκριάς.