Με 52 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών!

Δεν πάμε καλά…

Πλάκα έπαθαν χθες στο Νοσοκομείο όταν άκουσαν το νούμερο που ανακοινώθηκε για το πόσοι κόλλησαν κορονοιό!

Και μπορεί τα 52 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, να μην είναι το απόλυτο ρεκόρ, αλλά όσο νάναι και ως νούμερο είναι μεγάλο, σε σχέση με τα 300 κρούσματα της Θεσσαλονίκης που κινδυνεύει άμεσα με lock down.

Σκεφτείτε μάλιστα πως φτάσαμε στο σημείο να κλείσουμε πέρυσι τέτοια εποχή, όταν φιλοξενούσαμε τα φιλαράκια μας από την Θεσσαλονίκη…

Θα μου πεις με 18 αρρώστους όλους κι όλους και άλλους 8 ασθενείς στην ΜΕΘ γίνεται;

Και μάλιστα όταν από τους συνολικά 26 νοσηλευόμενους οι πέντε είναι από την Δράμα, ο ένας από την Ξάνθη και δύο ακόμη ασθενείς με covid από την Δράμα.

Ευτυχώς ο 45χρονος ιερέας είναι καλύτερα στην υγεία του, ενώ χθες ο 78χρονος ιερέας που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ, δυστυχώς ….απεβίωσε.

Πάντως και οι δύο δεν είχαν εμβολιαστεί , όπως και οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι …

Το κακό είναι πως τώρα που γίνεται ένα χαμός στο Νοσοκομείο μας κάποιοι πρόλαβαν και πήραν θεσούλες, στην θέση αυτών που τέθηκαν σε αναστολή

Μάλιστα κάποιοι ήταν και συνδικαλιστές του νοσοκομείου μας!

Όσο για τους εργαζόμενους σε αναστολή, καθημερινά γίνονται όλο και λιγότεροι, τουλάχιστον όλοι όσοι φαίνονται στην αυλή…

Γιατί μπορεί να συνεχίζουν τον αγώνα τους και από τον καναπέ του σπιτιού τους!

Η αστυνομία βέβαια είναι η μόνη που θέλει δεν θέλει συνεχίζει τους ελέγχους και τις περισσότερες φορές με θεαματικά αποτελέσματα και εξαντλητικά πρόστιμα

Σκεφτείτε πως την περασμένη εβδομάδα στο νομό έγιναν 1.748 έλεγχοι και καταγράφηκαν 13 παραβάσεις που αφορούσαν κυρίως εργαζόμενους σε καταστήματα εστίασης που δεν φορούσαν μάσκα και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Να μην ξεχάσω και το λουκέτο που μπήκε σε café στο κέντρο της πόλης των Σερρών για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Αυτή την φορά μάλιστα το κλείσιμο σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι για 14 ημέρες, ενώ το πρόστιμο φτάνει τα 10.000€.!

Οπότε καλά έλεγαν και οι αρχαίοι πως εχθρός του ανθρώπου είναι ο ίδιος εαυτός του….

Αρνούνται ότι έχουν κορωνοϊό και αυτοί που …. νοσηλεύονται!

Πολύ σοβαρά είναι τα προβλήματα που δημιουργούν οι αρνητές που ακόμη και ενώ νοσηλεύονται αρνούνται ότι έχουν κορωνοϊό

Και καλά κάνουν οι ίδιοι και δεν πιστεύουν κανένα και τίποτα, αλλά τι φταίνε οι γιατροί να τραβιούνται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια με μηνύσεις;

Γιατί αν δεν το ξέρετε, σας πληροφορώ πως ότι και αν συμβεί τόσο ο γιατρός όσο και ο καθηγητής θα τρέχει μόνος σου, με τους δικούς του δικηγόρους!

Για να μην μιλήσουμε πως ήδη στην Αθήνα έχουν ληφθεί τουλάχιστον τρεις αποφάσεις δικαστηρίου για εκταφές νεκρών προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από Covid-19.

Για να μην το πάω παραπέρα, έτσι όπως πάει το πράγμα με τους αρνητές, τα σχολεία εκτός από καθαρίστρια έχω την άποψη πως θα χρειάζονται και … δικηγόρο!

Ήδη χθες σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού μπήκαν δύο τμήματα του 10ου δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, τα οποία αποτελούν τα πρώτα που κλείνουν για τη φετινή σχολική χρονιά στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ανεστάλη η λειτουργία τμήματος της Δευτέρας Τάξης (Β2) του σχολείου καθώς εντοπίστηκαν θετικά 11 από τα 20 παιδιά που έχει το τμήμα ενώ τμήμα της Τρίτης Τάξης (Γ2) του ίδιου σχολείου προχώρησε και αυτό σε αναστολή της λειτουργίας του καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα από τα 23 άτομα του τμήματος.

Πάντως και στα δύο τμήματα τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ αίσθηση προκαλεί πως προχώρησε τόσο γρήγορα ο ιός μέσα στα τμήματα!

Και μάλιστα μέσα σε ένα …διήμερο!