Πέρασε στο Δήμο Σερρών το κτίριο ΝΑΣΙΟΥΤΖΙΚ!

Μπορεί να πέρασε στα ψιλά στην τοπική επικαιρότητα, αλλά ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση στον Δήμο Σερρών για το κτίριο ΝΑΣΙΟΥΤΖΙΚ, που ως γνωστόν είναι ιδιοκτησίας της ΔΕΥΑΣ, και μάλιστα για χρονικό διάστημα 20 ετών.

Η παραχώρηση αφορά το κτίσμα αλλά και τον βοηθητικό χώρο και όπως είναι φυσικό και το οικόπεδο επί του οποίου βρίσκεται το κτήριο.

Για όλους όσους δεν γνωρίζουν καλά την πόλη μας , το κτίσμα βρίσκεται στη θέση ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΔΡΑ και είναι απέναντι από την Αγιά Σοφιά, στο δρόμο για το ξενοδοχέιο Ξενία.

Στόχος της νέας Δημοτικής αρχής είναι ο χώρος του «Κτιρίου Νάσιουτζικ» να παραχωρηθεί στον Πολιτισμό, για την δημιουργία του  Φεστιβάλ Πολιτιστικής ταυτότητας, είτε ως μουσείο Σερραικής ιστορίας καθώς στόχος της δημοτικής αρχής είναι η προβολή της Σερραικής ιστορίας, αξιοποιώντας αρχεία και συλλογές που ανήκουν σε ιδιώτες (Χατζηηλία, Τζανακάρη, Καφταντζή κλπ).

Ήδη έχουν βάλει μπροστά το Πολιτιστικό Πάρκο στο στρατόπεδο Παπαλουκά, μιας και εκεί θα πάει η πινακοθήκη Κωνσταντίνου Ξενάκη και φυσικά είναι και μια λύση και για την Δημοτική Πινακοθήκη που είναι στις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Χρυσάφη.

Πάντως η απόφαση παραχώρησης θα ανακληθεί αν εντός πενταετίας δεν υλοποιηθεί ο στόχος για τον οποίο παραχωρείται, όπως νομίζω έγινε και στο παρελθόν.

Ο Δήμος Σερρών λοιπόν τώρα θα πρέπει να παρουσιάσει πλήρη φάκελο για το εν λόγω ακίνητο που θα του παραχωρηθεί, ενώ θα πρέπει να εφαρμοσθούν πλήρως οι διατάξεις που προβλέπονται από την νομοθεσία για διατηρητέα κτήρια.

Πάντως η παραχώρηση είναι ένα πρώτο ξεκίνημα.

Η συνέχεια βέβαια θα είναι πιο δύσκολη και χρονοβόρα, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και κανένας δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον!

Διαβάστε επίσης εδώ για το Δήμο Σερρών «Έτοιμα τα σχολεία των Σερρών»

Διαβάστε επίσης εδώ για την αγορά του Δήμου Σερρών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here