Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί: Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε

Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες 

Ένα βήμα πριν το γενικό lockdown λόγω των κρουσμάτων βρίσκεται ο Νομός μας καθώς μόνο το Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν 103 κρούσματα, ενώ το γεγονός ότι βεβαιώθηκαν 13 κρούσματα στην Κωστοπούλειο στέγη προκαλεί επιπλέον ανησυχία.

Είναι δεδομένο πως υπάρχει έξαρση και εάν η εικόνα αυτή δεν αλλάξει, τότε θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα σε τοπικό επίπεδο, με  το γενικό lockdown να βρίσκεται προ των …πυλών!

Η πόλη των Σερρών βρίσκεται σε πολιορκία από τον Κορονοιό

Η εσπευσμένη άφιξη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, στις Σέρρες, το πρωί της Κυριακής, δεν προκάλεσε εντύπωση 

Κι αυτό γιατί ο Νομός μας βρίσκεται ένα βήμα πριν ενταχθεί στην κατηγορία 4 του χάρτη επικινδυνότητας.

Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη, γι΄ αυτό τον λόγο ο δήμος αποφάσισε να προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί ένα lockdown που θα ήταν καταστροφικό για την περιοχή. 

Παίρνει μέτρα ο Δήμος Σερρών

Μετά την Κοζάνη και την Καστοριά, όπου πάρθηκαν πολύ αυστηρά μέτρα για να μειωθεί η διάδοση του ιού, ο Δήμος Σερρών, έπειτα από έκτακτη σύσκεψη, αποφάσισε να προχωρήσει για τουλάχιστον μία εβδομάδα στις εξής δράσεις:

 – Αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων

 – Αναστολή παραχώρησης σχολικών και δημοτικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους

 – Αναστολή όλων των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ

 – Αναστολή των τμημάτων της Σχολής Χορού και της Γυμναστικής Ενηλίκων της ΚΕΔΗΣ.

Επίσης αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις:

Προμήθεια 8 πυλών ακριβούς μέτρησης θερμοκρασίας, προκειμένου να εγκατασταθούν στις εισόδους του Δημαρχείου και όλων των δημοτικών χώρων.

Προμήθεια 6.500 υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, αρχικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων για κοινωνικές δράσεις.

Σχεδιασμός πλέγματος ηλεκτρονικών υπηρεσιών από το ΔΗΠΕΘΕ, την ΚΕΔΗΣ και τη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Σερρών.

Καμπάνια ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Καθημερινή απολύμανση των παιδικών χαρών.

Ενίσχυση της Αστυνομίας με το δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας για τη συγκρότηση πρόσθετων μεικτών κλιμακίων ελέγχου.

Δεκατρία κρούσματα σε γηροκομείο

Νέες εστίες κρουσμάτων παρατηρούνται στην περιοχή, γεγονός που προκαλεί φόβο για ανεξέλεγκτη διασπορά εάν δεν εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα από όλους τους πολίτες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό έξι εργαζόμενοι και 7 φιλοξενούμενοι στο γηροκομείο «Κωστοπούλειο Στέγη».

Νίκος Χαρδαλιάς: Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να εφαρμόζει τα μέτρα

«Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να εφαρμόζει τα μέτρα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Υπάρχει επιθετική έξαρση στην περιοχή – έχουμε 239 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να εντοπίζεται στον Δήμο Σερρών, αλλά με μεγάλες μετακινήσεις και στους όμορους δήμους.

Έχουμε 442 στενές επαφές υψηλού ρίσκου οι οποίες είναι απομονωμένες.

Προχωράμε με εντατικοποίηση των ελέγχων και στοχευμένες δειγματοληψίες, καθώς και ενημέρωση του πληθυσμού. Καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας.

Και σε όλη αυτή την προσπάθεια, οι σύμμαχοί μας είναι οι νέοι άνθρωποι.

Τους καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη τις επόμενες ημέρες, μια μάχη που η περιοχή έχει αποδείξει και στην πρώτη φάση της πανδημίας ότι μπορεί να την κερδίσει με την πιστή τήρηση των μέτρων.

Παραμένουμε σε συναγερμό, παραμένουμε σε επιφυλακή…» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε επίσης για τον Δήμο Σερρών: