Κώστας Καραμανλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υπογράψει καμία συλλογική σύμβαση εργασίας

Κώστας Καραμανλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υπογράψει καμία συλλογική σύμβαση εργασίας

Συνάντηση με τα σωματεία των εταιρειών ομίλου ΟΑΣΑ (ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ), είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έλυσε το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων, σε απόλυτη συνεννόηση με το ΓΛΚ.

Υπενθυμίζεται ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υπογραφεί καμία ΣΣΕ με τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΑΣΑ, γεγονός που έγινε τώρα επί Νέας Δημοκρατίας. 

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών όπως αναφέρουμε σε προηγούμενο άρθρο με στη συνέντευξή του στον Σκάι είχε προαναγγείλει την θετική έκβαση του θέματος για τους εργαζόμενους.  

“Διαδεχτήκαμε μια Κυβέρνηση, είπε, η οποία προσπαθούσε να πείσει τους πάντες ότι έχει μονοπώλιο στην κοινωνική ευαισθησία, διότι ήταν μια Αριστερή Κυβέρνηση” αναφέρει ο Κώστας Καραμανλής και συνεχίζει 

“Θα σας πω το δικό μας παράδειγμα στο Υπουργείο. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Λοιπόν, επί 3,5-4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της ουσίας, δεν είχε υπογράψει καμία συλλογική σύμβαση εργασίας.

Πριν τις εκλογές, στα Μέσα Μαζικής Μεταφορά, στον ΟΑΣΑ, ήρθε ο τότε Υπουργός, έκανε μια συμφωνία με τους συνδικαλιστές, ανέβασε τις συλλογικές συμβάσεις στην ΕΡΓΑΝΗ, αλλά τι έγινε;

Το ΓΛΚ δεν τις ενέκρινε.

Τι έκαναν οι Διοικήσεις;

Κατά το δοκούν έδιναν τις μη μισθολογικές παροχές, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εκεί που οι ίδιες αποφάσιζαν να δώσουν». 

Μάλιστα δήλωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα τιμήσει τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων «διότι είναι προεκλογική μας δέσμευση πρώτον και από του χρόνου, θα κάτσουμε κάτω να εξορθολογίσουμε τα οικονομικά όλων των ΔΕΚΟ και να δούμε τι μπορούμε πλέον να δίνουμε, αλλά από το περίσσευμα, όχι από δανεικά…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here