Στο Λαγκάδι του Δήμου Βισαλτίας: Χάθηκε άλλος ένας πρόσφυγας

Η σορός μίας γυναίκας εντοπίστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία στο ορεινό κομμάτι του δήμου Βισαλτίας και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την 24χρονη γυναίκα που αγνοείται από εχθές. 

Υπενθυμίζεται ότι εχθές βρέθηκε νεκρός μέσα σε ρέμα ο 37χρονος σύζυγός της και είναι οι μετανάστες από το Ιράν που κινούνταν πεζοί στη συγκεκριμένη περιοχή και φαίνεται ότι επιχείρησαν να διασχίσουν ρέμα αλλά παρασύρθηκαν από τα νερά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. 

Να θυμίσουμε πως ο 22χρονος αδελφός της, ειδοποίησε καλώντας στον τριψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, και εκεί διαπιστώθηκε πως και οι τρείς τους εισήλθαν παράνομα στη χώρα. 

Και φυσικά βρέθηκαν στην περιοχή στην προσπάθεια τους να φθάσουν στη Θεσσαλονίκη, μόνο που έχασαν τον προσανατολισμό τους και έπεσαν στο ρέμα, κοντά στο Λαγκάδι ….

Πάντως θα πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, Μακάριο, καθώς με επιστολή του στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, έδωσε συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα λειτουργίας της δομής προσφύγων στο Κλειδί.  

Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου αναφέρει στην επιστολή του πως «το αποτέλεσμα λειτουργίας της δομής έχει αναιρέσει τους αρχικούς μου φόβους και παρακαλώ ενθέρμως να συνεχίσετε την διαχείριση του φαινομένου στην περιοχή, με την σύνεση που αντιμετωπίζεται το θέμα έως σήμερα».

Να σημειώσουμε και την εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιήσει ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στη αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας από 9 το πρωί έως και 1 το μεσημέρι.

Έργα πίστης και αγάπης προς τον πλησίον….

Έργα χριστιανικής πίστης