Η προέκταση της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου μετονομάζεται σε Λεωφόρο Αρχιστρατήγου Εμμανουήλ Παπά!

Σε Λεωφόρο Αρχιστρατήγου Εμμανουήλ Παπά θα ονομαστεί η προέκταση της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στις Σέρρες προς τιμήν του ήρωα της επανάστασης του 1821, σύμφωνα με όσα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στη προχθεσινή του συνεδρίαση.

«Στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και τον θάνατο του Εμμανουήλ Παπά με μία σειρά από ενέργειες τιμούμε τον Αρχιστράτηγο του Αγώνα στη Μακεδονία και τον τοποθετούμε στη θέση που του αξίζει στο πάνθεον των ηρώων», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης

Σακελλαροπούλου και Σχοινάς Επίτιμοι Δημότες Σερρών

Την ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε επίτιμη Δημότη του Δήμου Σερρών και την παράδοση σε αυτή του Χρυσού Σταυρού των Αγίων Θεοδώρων και του χρυσού κλειδιού της πόλης αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο των Σερρών και μάλιστα ομόφωνα.

Στις 29 Ιουνίου στις Σέρρες η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Όπως έγινε γνωστό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τις Σέρρες, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Σερρών κ.Αλέξανδρου Χρυσάφη, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της Απελευθέρωσης της πόλης στις 29 Ιουνίου και της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Μειοψήφησε ο Παύλος Φαρμάκης

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε την απονομή του τίτλου του Επίτιμου Δημότη και την παράδοση του Χρυσού Μεταλλίου και του χρυσού κλειδιού του Δήμου Σερρών στον Αντιπροέδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου Ζωής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, ενώ μειοψήφησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Παύλος Φαρμάκης.

Ο κ. Σχοινάς θα παραστεί στις εκδηλώσεις Αδελφοποίησης του Δήμου Σερρών με τον Δήμο Κασσάνδρας στις 26-27 Ιουνίου στο πλαίσιο των δράσεων της Δημοτικής Αρχής την επετειακή αυτή χρονιά για την ανάδειξη της προσφοράς του Σερραίου ήρωα της Επανάστασης του 1821 Εμμανουήλ Παπά.

«Η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Μαργαρίτη Σχοινά στις εμβληματικές αυτές εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε στον Δήμο Σερρών το διάστημα από 26 έως 29 Ιουνίου 2021 αποτελεί ύψιστη τιμή για τον τόπο μας.

Εκφράζοντας τη βαθιά μας εκτίμηση και τον προσήκοντα σεβασμό στην πρώτη Ελληνίδα που κοσμεί το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας μας και στον δεύτερο τη τάξει πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωράμε στην απονομή των ανώτερων τιμητικών διακρίσεων του Δήμου μας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Θα μετονομαστεί η προέκταση της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου
Λεωφόρος Αρχιστρατήγου Εμμανουήλ Παπά

Σε Λεωφόρο Αρχιστρατήγου Εμμανουήλ Παπά θα ονομαστεί η προέκταση της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στις Σέρρες, προς τιμήν του ήρωα της επανάστασης του 1821, σύμφωνα με όσα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών

«Η ονοματοδοσία της κεντρικής οδού που ενώνει τον Δήμο μας με τον Δήμο Εμμανουήλ Παπά αποτελεί μια συμβολική αλλά και ουσιαστική πράξη απόδοσης τιμής στον Σερραίο ήρωα, που θυσίασε τα πάντα για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, στοχεύουμε να αναδείξουμε και να μεταμορφώσουμε την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής εισόδου της πόλης με σημαντικές παρεμβάσεις και έργα ανάπλασης στο πλαίσιο σχετικής πρότασης, που καταθέτουμε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”».

Την απόφαση καταψήφισαν τόσο ο επικεφαλής της λαϊκής Συσπείρωσης Παύλος Φαρμάκης όσο και ο επικεφαλής της Διάβασης Πεζών Αντώνης Γεωργούλας

Ο μεν κ. Παύλος Φαρμάκης έκανε λόγο για «ξεχείλωμα» τιμών, καθώς είναι γνωστό ότι και το Νοσοκομείο Σερρών θα πάρει το όνομα του ήρωα Εμμανουήλ Παπά, ενώ ο Αντώνης Γεωργούλας στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι η μετονομασία θα δημιουργήσει σύγχυση στους Σερραίους, καθώς η οδός Εμμανουήλ Παπά ήδη υπάρχει εντός του αστικού ιστού της πόλης μας.