Η λύση είναι στο εμβόλιο! Χρήσιμοι οι αρνητές του εμβολίου!

Όσο για την κυβέρνηση ήδη κατάλαβε πως η λύση είναι στο εμβόλιο, και κάνει ότι μπορεί για να προμηθευτεί όσο γίνεται γρηγορότερα κάποια από αυτά.

Στο τέλος του Ιανουαρίου μάλιστα , καθώς αναμένονται οι πρώτες 300.000 δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, πρακτικά σημαίνει ότι θα εμβολιαστούν 150.000 πολίτες, με δεδομένο ότι το εμβόλιο απαιτεί την χορήγηση δύο δόσεων.

Η απόλυτη προτεραιότητα αποφασίστηκε πως είναι για τους υγειονομικούς, τους επαγγελματίες υγείας, τους εργαζόμενους όλων των νοσοκομείων και φυσικά των δομών υγείας, τόσο των δημόσιων , όσο και των ιδιωτικών και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα άτομα που διαβιούν σε κλειστές δομές (οίκοι ευγηρίας, θεραπευτήρια χρόνιων νοσημάτων, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.).

Ειδικές κινητές ομάδες ιατρονοσηλευτικού προσωπικού αποφασίστηκε πως θα αναλάβουν τον εμβολιασμό των ατόμων που διαβιούν σε κλειστές δομές καθώς και εκείνων που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες μετακίνησης και φυσικά για να κάνει κάποιος το εμβόλιο, θα πρέπει να υπογράφει ένα έντυπο με το οποίο θα επιβεβαιώνει ότι έχει ενημερωθεί – μεταξύ άλλων – και για τις πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες, αλλά και τον κίνδυνο του μη εμβολιασμού.

Μαθαίνω μάλιστα πως το έντυπο έχει σταλεί, ήδη, από το Υπουργείο Υγείας, στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και όπως καταλαβαίνεται θεωρείται υποχρεωτική η συναίνεση των πολιτών πριν τον εμβολιασμό.

Όπως προβλέπεται στις οδηγίες που απεστάλησαν στα εμβολιαστικά κέντρα και συντάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι πολίτες που θα δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο για την Covid-19, θα πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους, γεγονός που θα διασφαλίζει ότι έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη διαδικασία αλλά και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Βέβαια οι αρνητές του εμβολίου θα είναι χρήσιμοι για όλους όσους θέλουν να εμβολιαστούν καθώς για αυτούς θα έρθει πιο γρήγορα η … σειρά τους!

Διαβάστε επίσης εδώ για την έναρξη των εμβολιασμών στις Σέρρες