Μάχη στην πόλη των Σερρών με θύμα τον ίδιο τον …πολιτισμό μας!

Κανένας δεν πίστευε στην προηγούμενη δημοτική αρχή πως το ζήτημα των αδέσποτων, είναι ένα σοβαρό πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα.

Δυστυχώς όμως στην πορεία φάνηκε πως η κακή νομοθεσία και η πανσπερμία αρμοδιοτήτων, έκαναν το ζήτημα δυσεπίλυτο και απλησίαστο τουλάχιστον πολιτικά.

Η σημερινή δημοτική αρχή είναι αλήθεια πως το ήξερε το ζήτημα και φυσικά τις …παραμέτρους του, ειδικά όταν πρόκειται για δύο συλλόγους, που αντικειμενικά θέλουν να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος, και πολλοί μα πάρα πολλοί προβληματισμένοι και ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι.

Μόνο που κανένας δεν θέλει να καταλάβει πως αυτός που πρέπει και μπορεί να πάρει αποφάσεις δεν είναι οι σύλλογοι, αλλά η δημοτική αρχή.

Δεκάδες φορές έγραψα για την αδικία που υφίσταται ο άπορος Σερραίος πολίτης, όταν για αυτόν ο Δήμος δίνει όλα κι όλα εκατό χιλιάρικα και για τα ζώα σχεδόν τα διπλάσια.

Όχι δεν είμαι εναντίον των κάθε λογής ζώων και ιδιαίτερα των σκύλων, μιας και τυγχάνω και εγώ είμαι ιδιοκτήτης τριών τετράποδων και δει …υπερήλικων!

Αλλά δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα χωρίς πολιτική βούληση και συνέργεια και φυσικά με συνεχείς καταγγελίες.

Κακώς ή καλώς ο κ.Δινάκης επέλεξε να απομακρύνει κάποια ζώα από το κέντρο της πόλης και πιστεύω πώς φρόντισε τόσο για την διατροφή όσο και την στείρωσή τους.

Αλλά  δεν είναι σε καμία περίπτωση ωραίο το θέαμα τα συνεργεία του Δήμου να μαζεύουν σκυλιά και από πίσω να διαμαρτύρονται οι πολίτες, και να γίνεται μια μάχη στην πόλη με θύματα τον ίδιο τον …πολιτισμό μας.

Γιατί για αυτό το πράγμα μιλάμε τελικά!

Το τι θα γίνει δεν το ξέρω, αλλά μη νομίζει κανείς πως θα βρεθούν πολλοί πρόθυμοι να αναλάβουν ένα τόσο δύσκολο πόστο.

Ήδη από τους προηγούμενους, δεν υπήρχε καμία προθυμία και πολύ φοβάμαι πως και ο Δινάκης μετά το πρώτο δικαστήριο και την πρώτη καταδίκη θα τα παρατήσει.

Γιατί απλά δεν γίνεται !

H ανακοίνωση του Φιλοζωικού ομίλου Σερρών

«SOS! Παράνομες περισυλλογές σήμερα 15 Οκτωβρίου στην πόλη των Σερρών!

Στον απόηχο της παγκόσμιας ημέρας των ζώων και ακόμη καλά καλά δεν αναλάβανε τα καθήκοντα τους οι νέοι δημοτικοί αιρετοί του Δήμου μας αρχίσανε τα όργανα !!

Φαίνεται δυστυχώς να αποτελεί πραγματικότητα μια εντελώς ανήθικη αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων του δήμου μας από αυτή που συνάδει με την νομιμότητα και το σεβασμό προς όλα αυτά τα έμβια όντα τα οποία ζουν χρόνια ανάμεσά μας τα γνωρίζουμε και τα αγαπάμε!

Έχουν κινητοποιηθεί άπαντες να το γνωρίζουνε αυτό, υπάρχουν στοιχεία, φωτογραφικό υλικό και βίντεο καθώς και ρεπορτάζ από τα τοπικά μας κανάλια! Αυτές οι τακτικές δε θα περάσουνε».

Τελικά σε αυτή την πόλη δεν θα πλήξουμε ποτέ γιατί δυστυχώς αυτό που μας λείπει είναι η παιδεία και εκεί θα πρέπει να στοχεύσει τόσο ο νέος αντιδήμαρχος, όσο και η νέα δημοτική αρχή.

Αρωγός οφείλουν και πρέπει να είναι και οι όποιοι σύλλογοι και πολίτες που θα πρέπει να ελέγχουν την καλή εφαρμογή των κανόνων της πολιτείας για τα ζώα και τίποτα παραπάνω.

Και για αυτό ελπίζουμε να τους δούμε μαζί σε μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

***Τρία σκυλιά που το πρωί τα μάζεψαν από την Πλατεία Ελευθερίας, βρέθηκαν τελικά στο χωριό Χριστός από εθελόντριες που τα έψαχναν.

Διαβάστε και αυτό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here