ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (17η Διδακτική περίοδος): Φως και χρώματα, στις αισθήσεις και στη σκέψη

14ο Μάθημα την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, ώρα 7:00μμ

Με εισηγητή τον Δημήτριο Φαρμάκη,  Φυσικό με διδακτορικό στην φιλοσοφία, γίνεται το 14ο Μάθημα την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, ώρα 7:00μμ. στο Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο και θέμα: Φως και χρώματα, στις αισθήσεις και στη σκέψη και 

  1. Φως και χρώματα. Ποια είναι η λειτουργία της όρασης στην Η/Μ ακτινοβολία και τι είναι το φως; Αρχικά η φυσική και στη συνέχεια  και άλλες επιστήμες ασχολήθηκαν με το εν λόγω θέμα. Μελέτησαν και προσπάθησαν από τη δική τους οπτική γωνία ν’ ερμηνεύσουν τη σημασία των χρωμάτων στη ζωή μας. Από την εποχή του Νεύτωνα έως τις μέρες μας η επιστήμη (με τη γενική έννοια) των χρωμάτων γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη.

Ο Δημήτριος Φαρμάκης είναι σταθερός συνεργάτης του Πνευματικού μας Συμποσίου

Ο Δημήτριος Φαρμάκης καθηγητής φυσικών με διδακτορικό στη φιλοσοφία, είναι σταθερός συνεργάτης του  Πνευματικού μας Συμποσίου και πλουτίζει το περιεχόμενο των μαθημάτων με αξιόλογα θέματα επιστημονικού – φυσικού περιεχομένου μέσα από την φιλοσοφική σκοπιά των ανθρωπίνων. 

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη 7-8 το απόγευμα στην αίθουσα ομιλιών (Σωκράτης Μικρού) του Μαξίμειου Πνευματικού Κέντρου. 

Συντονιστές οι εκπαιδευτικοί: Θεολόγης Ανδρονίδης, Νότας Θωμάς και Χασιωτάκη Ειρήνη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Χορηγοί:  Η Α.Ε Θέρμη Σερρών (Τηλεθέρμανση)

η TOYOTA ΟΥΣΤΡΙΑΣ Α.Ε. ΣΕΡΡΕΣ-ΚΑΒΑΛΑ-ΔΡΑΜΑ

  και η ΔΡΟΜΕΑΣ Α.Ε 

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here