Μαθητές από Τρία ΕΠΑΛ του Νομου Σερρών στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus +

Τα ΕΠΑ.Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ – Ε.Κ. ΣΕΡΡΩΝ – Ε.Κ. ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ  ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ (ΚΑ1) ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

ΜΕ ΘΕΜΑ την «Ασφάλεια Δεδομένων στο Διαδίκτυο και κωδικό 2018-1-EL01-KA102-047580»

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Δράση ΚΑ1 κατά το χρονικό διάστημα από 8/2/2019 έως 23/2/2019, 15 μαθητές του Τομέα Πληροφορικής από 3 σχολεία (ΕΠΑ.Λ. Ηράκλειας, Ε.Κ. Σερρών, Ε.Κ. Σιδηροκάστρου) και δύο εκπαιδευτικοί συνοδοί ταξίδεψαν στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη.

Εκεί ακολούθησαν οι μαθητές με τους 2 συνοδούς δεκαπενθήμερο πρόγραμμα επισκεπτόμενοι συνεργαζόμενες εταιρείες και παρακολούθησαν από κοντά εργαζόμενους να εκτελούν εργασίες στον τομέα της ειδικότητάς τους (δράση job shadowing). Επίσης επιμορφώθηκαν διεξοδικά πάνω σε αντικείμενα της ειδικότητάς τους.

Έτσι, είχαν την ευκαιρία να δουν σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον ποιες υποχρεώσεις και καθήκοντα σχετίζονται με το μελλοντικό τους επάγγελμα, απέκτησαν περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την εργασία τους και είδαν στην πράξη τις νέες τάσεις και τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα τους.

Συνεργάστηκαν με επαγγελματίες και τεχνικούς στη Βαρκελώνη για να γνωρίσουν την εργασιακή τους κουλτούρα περνώντας από το ρόλο του μαθητή σε αυτόν του επαγγελματία, με αποτέλεσμα την προσωπική τους βελτίωση.

Ταυτόχρονα, συμμετείχαν σε δραστηριότητες πολιτισμικής φύσης, που περιλάμβαναν ξενάγηση και επισκέψεις σε μουσεία της Βαρκελώνης και στις διπλανές πόλεις Τζιρόνα, και Μπεσαλού.

Σημαντική επίδραση υπήρξε και: α) στην ανάπτυξη των γλωσσικών τους ικανοτήτων,

β) στην καλλιέργεια της πολιτιστικής τους κουλτούρας, γ) στην ενίσχυσης της αίσθησης του Ευρωπαίου πολίτη.

Κατά το χρονικό διάστημα από 15/2/2019 έως 23/2/2019 πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη ροή του προγράμματος από 9 καθηγητές των παραπάνω σχολείων στα πλαίσια της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης προσωπικού.

Επιμορφώθηκαν στα αντικείμενα της Πληροφορικής και επισκέφθηκαν μεγάλες εταιρείες ευρωπαϊκής αναγνώρισης. Και οι δύο ροές επέστρεψαν μαζί στην Ελλάδα στις 23/2/2019.

Επόμενα Βήματα: Έχει ήδη ξεκινήσει η διάχυση του προγράμματος και απομένει η τελική εκδήλωση περίπου στα τέλη του Ιουνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here